Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslava v Pivoklubu

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Oslava v Pivoklubu

Oslava v Pivoklubu

Desáté výročí v životě lidském, to je čas bezstarostného dětství. Desáté výročí v životě firmy, to už je věk zralosti, věk, kdy firma bilancuje svoji činnost, své úspěchy, či případně nezdary. V životě jednoho významného podniku, působícího nejen jako restaurace a výčep, ale i na poli pivní osvěty, pražského Pivovarského klubu , se snad ani ta poslední zmíněná položka nekonala. Ano, čas letí a tak Pivovarský klub v Praze – Karlíně, se 29. září dožil deseti let. Většině čtenářů je asi známo, že Pivovarský klub byl původně otevřen jako provozovna Pivovarského domu a u jeho zrodu stála společnost PIVO Praha.

Úvodní slovo
Úvodní slovo

Se stavbou se začalo na počátku roku 2005 a otevření je datováno 29. září 2005. Od roku 2011 je Pivovarský klub samostatným právním subjektem, subjektem s totožným složením spolumajitelů - společnosti PIVO Praha a pana Aleše Dočkala. Ten je také duší celého podniku, organizátorem mnoha aktivit, pod nimiž je Pivoklub podepsán, zejména oblíbených klubových setkání. První klubové setkání se odehrálo poměrně krátce po otevření, v březnu 2006, a od té doby se koná pravidelně každý měsíc s výjimkou letních prázdnin. Tak zkuste spočítat, kolik už jich bylo!

Gratulanti
Gratulanti

A nemohlo být ani jinak, než klubovým setkáním oslavit 10. výročí. Gratulantů bylo nepřeberně, místy ani nebyla volná židle pro příchozí. Dobrá nálada, milí lidé a samozřejmě dobré pivo – 10° (když je těch 10 let) vařená v Břevnově podle receptury ing. Šuráně. K náladě nemalou měrou přispěla i skvělá hudba bandu Destruktiva Praha, jejímž členem je i sám organizátor večera, pan Aleš Dočkal, který se rovněž chopil svého nástroje. Nejdřív však, na úvod setkání, poděkoval bývalým i současným zaměstnancům Pivoklubu, bez nichž by ten obrovský kus práce nemohl být vykonán.

Organizátor s autorem receptu
Organizátor s autorem receptu

Klubové setkání zpestřila i znalostní soutěž, jak jinak, než s pivní tématikou. 20 otázek, z nichž některé byly i dost „prožluklé“, dalo soutěžícím zabrat. Kromě těch čistě teoretických, bylo nutné poznat a pojmenovat např. součástku pivní technologie, či jemný světle žlutý prášek. Kdo dosáhl alespoň deseti bodů, postoupil do druhého kola. K tomu musím dodat, že do něj postoupili i všichni čtyři přítomní členové naší PRK. Vítězem 1. kola se stal člen PRK Henri.

Je to těžké...
Je to těžké...

Druhé kolo bylo už vyloženě „praktické“, ovšem poznat správně všech 6 druhů sladu bylo nad síly většiny postoupivších. Vítězem se stal tentokráte (opět člen PRK) Pechi a byl odměněn pivním mokem z Břevnova.

Klubové setkání se tentokrát protáhlo do pozdních hodin. Tak „Dej Bůh štěstí“ Pivoklubu do dalších úspěšných let.

Vítězný Pechi
Vítězný Pechi

A pro ty, kdo Pivoklub neznají, či jen o něm slyšeli, trochu pivní statistiky přímo od zdroje. V den otevření nabízel Pivovarský klub kromě šesti piv na čepu cca 80 dalších v láhvích. Už během prvního roku provozu se počet nabízených piv ustálil kolem číslovky 250. Časem se ale nabídka výrazně změnila, např. piva z Británie a USA se začala dovážet až v posledních letech. Kromě jediného piva (původně Štěpán z Pivovarského domu, nyní Benedict z Břevnova) se neustále obměňuje nabídka čepovaných piv, takže za prvních deset let provozu už výčepem Pivoklubu "proteklo" 780 druhů sudových piv (každý druh je počítán samostatně jenom jednou).

Dnes na čepu jubilejní pivo
Dnes na čepu jubilejní pivo

Naprostou většinu čepovaných piv představují piva česká, zahraničních bylo jen v řádu několika desítek. Nejnověji má Pivoklub i svůj e-shop, nabízející položky pro sběratele i homebrewing.

Pivoklub je držitelem mnoha ocenění, poslední je z r. 2014 "Certificate of Excellence" cestovatelského portálu TripAdvisor. Nejen samotný klub je nositelem vyznamenání, ale i jeho někteří zaměstnanci, např. pan Dočkal získal titul Restauratér roku 2011 Asociace hotelů a restaurací ČR a Klára Valuchová je několikanásobnou držitelkou titulu "Výčepní roku" v dámské kategorii časopisu Pivo, Bier & Ale.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 4568x] [16. listopad 2015]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI