Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nezávislé pivovary prilákali takmer tisíc ľudí


verze pro tisk

Nezávislé pivovary prilákali takmer tisíc ľudí

Nezávislé pivovary prilákali takmer tisíc ľudí

Tretí ročník festivalu malých nezávislých slovenských pivovarov PIVOBRANA BeerFest vytiahol od sladkých punčov k horkým pivám takmer tisíc ľudí. Tí si v sobotu večer vychutnali vyše 70 druhov piva od 19 malých remeselných pivovarov. Na podujatí nechýbala ani novinka, unikátna PivobranAPA, ktorú navarilo 11 sládkov.

Pivobrana APA
Pivobrana APA

Festival tradične otvára osobnosť z čela Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska (AMNPS), ktorá v roku 2012 vytvorila hnutie PIVOBRANA. Tentoraz to bol podpredseda AMNPS, Ladislav Kovács, ktorý akciu ohodnotil takto: „Teší ma, že dnešní konzumenti si potrpia na kvalitu, na exkluzivitu a na tradičné slovenské produkty. Som rád, že môžeme aj tento rok ukázať, čo všetko sme za posledné obdobie dosiahli a kam sme sa posunuli. Špeciálne mám radosť z kooperačnej várky 11-tich sládkov, ktorá sa naozaj vydarila.

Zahájení
Zahájení

Spomínaná PivobranAPA bola aj pivom, ktorým sa fest odštartoval a spoločne s L. Kovácsom si ním na pódiu pripil aj Ivan Čižmárik, jeden z organizátorov podujatia: „Na tento festivalový špeciál boli naozaj dobré ohlasy, ľudia si ho pochvaľovali a brali si fľaše v limitovanej edícií aj domov, pod stromček. Samozrejme, návštevníkom chutili aj ďalšie lahôdky z dielne malých pivovarov, predovšetkým rôzne vianočné špeciály, ale aj overená klasika.

Stará tržnice
Stará tržnice

V ponuke boli pivá týchto pivovarov: banskobystrický Urpiner, Holíčsky pivovar Wywar, trnavský Sessler, liptovský Brontvai, Hostinec z Košíc, Richtár Jakub z Bratislavy, Sandorf z Prieval, Stupavar, oravský pivovar Kastelán, :) happy, JAMA Craft Brewery, Belá Beer Company, Piešťanský pivovar ŽiWell, Simeon remeselný pivovar Piešťany, Žil Verne, Damian Gypsy Brewery, pivovar Ikkona, remeselný pivovar Hellstork a Unorthodox Brewing. Už tradične na feste nesmeli chýbať ani vynikajúce pivné marmelády od Beermalade.

Na zdraví
Na zdraví

PIVOBRANA je otvorené hnutie na obranu nášho nezávislého slovenského piva. Chráni naše tradičné slovenské pivovary a minipivovary, ktoré si zachovali vlastnú identitu a nezávislosť voči globálnym pivným gigantom. Hnutie PIVOBRANA bolo založené v roku 2012 členmi Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska. Vstúpiť do PIVOBRANY môže každý, komu záleží na dobrom pive. Všetko na www.pivobrana.sk.



[Pivní.info] [Zobrazeno 4403x] [17. prosinec 2016]
[Tiskovky] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI