Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slovanské lomcování

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Slovanské lomcování

Slovanské lomcování

Bigbít plus pivo, toť slogan druhého ročníku akce Slovanské lomcování, které se konalo ve Chvojkových lomech v Plzni na Slovanech. Nejedná se tedy o pivní slavnosti, kde je hudba pouhým doprovodem popíjení různých pivních moků. I když je pravda, že některé slavnosti některých pivovarů jsou spíše akcí hudební než pivně osvětovou. Tady by tedy měly být role spravedlivě rozdělené fifty fifty. Z celého hudebního programu si (já i syn) vybíráme vyvrcholení sobotního večera skupinu Zvlášňý škola. Proto dorážíme do Chvojkových lomů až před osmou hodinou večerní, i když program zde začíná už ve dvě odpoledne.

U stánků...
U stánků...

Dohrává ještě kapela Semtex, tak se můžeme v klidu věnovat pivu. Dle plakátku by se tu mělo prezentovat sedm pivovarů - Modrá hvězda Dobřany, čižický Bizon, Letiny, Příšov, Knížecí pivovar Plasy, Purkmistr a Prazdroj. Pivovarských stánků jsme napočítali osm, když nedorazily Plasy a navíc byl kraslický Krušnohor a oujezdský Lenoch. U posledně jmenovaného začínám svoji degustaci a lenošská desítka se zdá býti výbornou volbou. Pivovárek má za sebou úspěšné rozšíření (připravujeme samostatný článek), na chuti to však není znát, pan Procházka pivo prostě umí.

Slovanské lenošení
Slovanské lenošení

Krušnohor je poměrně novým pivovárkem a tak není divu, že se vydávám na cestu k prozkoumání jeho sortimentu. Je zde prezentován novou plzeňskou pivotékou Pivotečka, která by do měsíce měla být otevřena v Rooseveltově ulici. Je mi doporučena jako nejslabší prý výborná jedenáctka. Bohužel má takový divný ocásek. Stejně tak mne nenadchnula ani 11 z Příšova. Chuť si spravuju ležákem z Modré Hvězdy a vracím se k Lenochovi, kde i dvanáctka je výborná. Poté přichází na řadu 12% od Krušnohora, která je o dost lepší nežli jedenáctka.

Krušnohor od Pivotečky
Krušnohor od Pivotečky

Naopak zklamaly 12% Letiny. Od nich mi pomohlo třetí pivo od Lenocha - polotmavá třináctka. A opět o hodně lepší dvanáctka z Příšova. Nakonec se sluší ochutnat i něco svrchně kvašeného piva. Letní ejlík z Kraslic je velmi dobrým počinem. Neochutnal jsem Purkmistra (měl jsem nedávno v Letinech) a Čižice (ráno ochutnané ZHP bylo výborné, zde dle kolegy Bizon 10 nic moc). Z pěti ochutnaných pivovarů to dnes u mne vyhrál plzeňský Lenoch. U ostatních jsem zaznamenal dost velký propad chuti mezi dvanáctkou a jedenáctkou. Samozřejmě nejlepší kontrolu provedete, když se vydáte na místo činu.

Ta piva jsou naše
Ta piva jsou naše

Myslím, že k dobré muzice - slyšet po letech na živo Zvlášňý školu byl docela zážitek - byla dostatečná nabídka různých druhů zejména minipivovarských piv. Pravda našli se tam i tací fajnšmekři, co si do chřtánu lili lahvový Klasik či petkový Gambrinus. Ad Gh - ještě ten večer jsem po dlouhých letech koštnul čepovanou desítku Gambrinus a musím říci, že v tom pivu není nic, chybí chuť, chybí vůně, chybí pivo :(

Fajnšmekr
Fajnšmekr

Pro mě je taková akce jako dělaná. Nebylo moc lidí, tedy nebyly žádné fronty. Bohužel pro prodávající to byl asi trochu propadák. Jelikož se jedná o hudební produkci v bytové zástavbě, musela být hlučnější část akce ukončena přesně ve 22 hodin. Pochybuji, že těch pár lidí ještě zůstalo. Snad se do dalších ročníků Lomcování udrží a lidé si na něj navyknou. Krom piva bylo ještě občerstvení, jedna kafetérie a stánek s ciderem a moštem. Takže pokud budete mít čas a chuť, za rok se můžeme potkat na Slovanském lomcování.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 4467x] [6. červen 2016]
[Pivní slavnosti] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

pondělí, 6. červen 2016
08:27

Jana

Ad: Lenoch.
Možná, že poblíž komína chutná lépe, ale na Žižkovském pivobraní šla jejich 12°"do kanálu". Něco tak příšerného už jsme dlouho nepili. Diacetyl z toho piva přímo vylézal, v chuti DMS a jakási stařina. jejich 10°, kterou jsem ale pila dřív, byla celkem slušná. Summer ale z Kraslic naopak byl výborný, to s Tebou souhlasím.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

strevlas

pondělí, 6. červen 2016
20:54

strevlas

Jana: ...jen jsem si ucucnul a můžu potvrdit, nejhorší pivo, co jsem na pivobraní ochutnal. To i ta jejich 10 byla lepší.


napsal(a): strevlas [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI