Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve mlejně Kalikovskym

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Ve mlejně Kalikovskym

Ve mlejně Kalikovskym [p1797]

Pivovar Kalikovar jsme si už prohlédli. Nastal tedy čas na ochutnání piva v jeho domovské restauraci, tedy v restauraci Kalikovského mlýna. Jdeme sem na pivo v pátek o půl čtvrté. V tu dobu jsme tu sami, ale za cca dvě hodiny je lokál slušně zaplněn. Na čepu je nealkoholický a výčepní Staropramen, Pilsner Urquell a tři druhy domovského piva Kalik.

Vchod do restaurace
Vchod do restaurace

Na to, jak je Kalikovák velká stavba, je restaurace poměrně malá. Za prosklením se skví Kaplanova turbina. Ale my jsme zde hlavně proto, abychom ochutnali pivo Kalik v ostrém provozu. Při návštěvě pivovaru mi všechna piva z tanku moc chutnala. Dnes je na čepu pšenice, světlá dvanáctka a polotmavá třináctka. Začínáme vlajkovou lodí skoro všech českých pivovarů - světlým ležákem.

Kalik 12
Kalik 12

Co říct? Pivo to není vyloženě špatné, ale je takové mdlé, vůbec neperlí a chuťově také nic moc. Prostě nic po čem byste toužili každý večer. No nic zkusíme malou pšenici. Ta je snad ještě horší, jako pšenice voní, ale to je asi tak všechno, chuť je vodová - ale jo, trochu pšenice je znát. Nejlepším se tedy nakonec zdá polotmavá třináctka, snad ta síla dělá pivo lepším. Pro mne tedy zklamání. Je to asi nejhorší pivo mezi plzeňskými minipivovary :( A to je rozhodně škoda.

Pivo
Pivo

Když k chuti piva připočtete ještě jeho cenu - 45 Kč za půllitr a 30 Kč za třetinku, tak Vás sem na pivo asi nebude nic lákat. Snad jen toho, kdo chce okusit na vlastní hubu. Jak jsem psal výše, z tanku mi zdejší pivo chutnalo. Kde je tedy chyba? Špatná péče, skladování, čepování? Ochutnává sládek pivo v provozu? Může do toho mluvit? Myslím, že se s chutí piva na čepu musí něco udělat, aby bylo chloubou Kalikovského mlýna. Šlo to jinde, snad to půjde i tady.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 4167x] [23. listopad 2017]
[Restaurace] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Lubomír Otec

úterý, 28. listopad 2017
12:06

K uvedenému bych rád dodal, že restauraci v Kalikovském mlýně neprovozujeme. A o technologii výroby piva si rád s každým odborníkem popovídám. Sládek minipivovaru Kalikovar.


napsal(a): Lubomír Otec (info(a)pmpivovary.cz) [Odpovědět]

Chody

úterý, 28. listopad 2017
16:03

Chody

Lubomír Otec: Bohužel Vám ale "domovská" restaurace kazí pověst :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 23. listopad 2017
18:44

yerka

Potvrzuji, byl jsem tam v srpnu a pivo nestálo za nic.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
02:27


posted by: Inzerce

Dwarf

čtvrtek, 23. listopad 2017
16:10

Dwarf

poprvé jsem to pil v červenci v Nepomuku a bylo to na vylití... podruhé jsem to pil v předvečer SVS přímo v Plzni (PET koupená v pivovaru - pro soukromou akci zavřeno) a bylo to zase na vylití... a nebylo to o špatném zacházení, bylo to zjevně o nezvládnuté technologii vaření/výroby piva :-(


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 23. listopad 2017
08:38

Dan

Sice jsem tam nebyl, ale už jsem se s tím setkal jinde, kde byla piva z minipivovaru na soutoči s mrtvými pivy. Obsluha s živým pivem neumí a nebo nechce umět zacházet. A myslím, že fotka v článku, Kalik 12, je důkazem toho, že k pivu moc vztah nemají. Pivo natočeno do suché sklenice a po nějakém orosení také není ani stopy. Tak je otázka, jakou mělo teplotu. Jak asi skladují sudy? Možná někde v teple u kuchyně... Tohle bývá občas problém.


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI