Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cyklo Tour de Beer Vol.2 Přešticko

Pivní cesty


verze pro tisk

Cyklo Tour de Beer Vol.2 Přešticko

Cyklo Tour de Beer Vol.2 Přešticko [p1760][p166][p2054][p1100]

Je pondělí a je krásně, takže vyrážím na kolo a proč jezdit jen tak, když můžu zajet někam do pívováru. Okolní pivovary už mám celkem projetý, takže nevím kam a hle v Přešticích jsem ještě na kole nebyl a jejich pivo taky dlouho nepil. Není co řešit, kouknu kudy to bude nejlepší a jedu. Za hoďku a půl jsem na místě a dost vyprahlej.

U Přeška
U Přeška

Na čepu je standardní nabídka + letní speciál, tak na začátek na zchlazení piju celkem fajn spodně kvašenou Koloběžku 8°, potom hned Přeška 10° a k tomu si dávám nakládaný hermelín, který ale moc dobrý není, škoda. Chvilku odpočnu a zkusím ještě Summer Ale 12, který je trochu hazy a chmelen jen citrou, špatný není, ale něco málo mi v závěru vadí. Koloběžka bohužel v PET není a tak si beru desítku, kterou na delší cestě zpět celou vypiju. No nic dneska jenom 80 km, příště se zase podíváme dál.

Summer Ale
Summer Ale

A jak jsem řekl, tak bylo a to hned ve čtvrtek. Zase krásně, možná trošku lépe, ale na kolo sedám o něco dřív a to už v 11 hodin. Jedu zase do Přeštic, ale dnes si tu pivo nedávám, nýbrž jen projíždím ještě o kousek dál do Dobřan. Hotel Modrá Hvězda už je na dohled a já mám po necelých 50 km žízeň a kručí mi v břiše, tak uvidíme co mají tady.

Modrá Hvězda
Modrá Hvězda

Výběr spodňáků docela velký a tak začínám 10°, hustější a dost dobrá. Objednávám hovězí gulášek se špekovým knedlíkem a k tomu 12°, která mi chutnala o něco méně než desítka, nicméně guláš byl prvotřídní. Z ejlů byla na čepu jenom DPH IPA 15° a tady bylo hned několik zklamání :( Natočena do ležákového ušáka, silně podmíru a ještě nebyla moc dobrá, IPU si představuji úplně jinak.

DPH
DPH

Obecně se mi tady moc nelíbí a obsluha mi je trochu nesympatická, tak rychle zaplatím. Jelikož jsem v Dobřanech, tak zajdu naproti do kavárny zchladit se místní vyhlášenou zmrzlinou. Odtud je to něco okolo 16 km do Merklína. Na nic nečekám a pokračuju v jízdě.

Gulášek a dvanáctka
Gulášek a dvanáctka

V Merklíně stavím v hospodě u Josefa, kde kromě Gambrinusu 10° točí i místního Krokodýla 11° a letní Romaneto Juicy Ale 9°, o kterém vím, že je fakt dobrý. Tak si ho hned dávám a je opravdu krásně šťavnatý a osvěžující. Přesně tak jak ho znám. Tady je obsluha o poznání příjemnější, ale čas kvapí, tak si vychutnám ještě jedno Romaneto a zpět na trasu.

Romaneto
Romaneto

15 km od Merklína je další pivovar a to v Chudenicích. Jedno špatné odbočení nebo spíš neodbočení, a hned si najíždím 7 km, k tomu se na chvilku ztrácím v lese. No naštěstí jsem se vymotal a jsem zpět na trase, kde by to chtělo doplnit palivo.

Nabídka v Chudenicích
Nabídka v Chudenicích

Ve Staré Škole v Chudenicích ukazuje cedule taky poměrně standardní nabídku. Volím IPU Hopkirk 14° natočenou opět do ležákového ušáku a stejně jako v Dobřanech není moc chutná. Měl jsem si asi dát ležák, ale to už je jedno, protože domů je to ještě nějakých 45 kiláků.

Hopkirk
Hopkirk

Cestou se stavuji ještě podívat, alespoň zvenku, na vodní hrad Švihov a vzhůru dál. Před Měčínem mi opět dochází palivo, ale v místní hospodě točí jenom produkty PPas, tak do sebe otočím jednu Kofolu a zase sedám na bicykl. Okolo 20 hodiny jsem konečně doma a na tacháči tentokrát svítí 131 kilometrů. Bylo to poměrně náročné, ale výlet super.

Tak kam vyrazím na kole příště?



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1480x] [31. srpen 2021]
[Pivní cesty] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

pondělí, 6. září 2021
19:19

Dwarf

seš dobrej :-) tolik už neujedu... natož s tolika pivy ::lol


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

RičrD_9

úterý, 7. září 2021
22:50

RičrD_9

Dwarf: Díky, toho piva zase tolik není, taky se bojím ::lol


napsal(a): RičrD_9 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI