Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kozel otevírá grilovací sezonu uvedením 11° v novém praktickém obalu

Co se píše o pivovarech a pivu


Kozel otevírá grilovací sezonu uvedením 11° v novém praktickém obalu

[pondělí, 19. březen 2012]

Především pro milovníky grilování, táboráků a posezení s přáteli pod širým nebem připravila značka Velkopopovický Kozel novinku v podobě jedenáctistupňového piva, baleného v originální PET 1,25l lahvi. Novinku ocení všichni, kteří se rádi odmění oblíbeným Kozlem 11° nejen o víkendovém grilování, ale třeba i v cíli svých turistických výšlapů. Lahev totiž díky optimalizovanému objemu 1,25l skvěle padne do ruky. Za povedeným vzhledem nového obalu stojí poctivá práce designéra Jana Čapka.

Foto

Blíží se jaro a s ním opět čas grilování, táboráků a posezení s přáteli v přírodě. Velkopopovický Kozel připravil pro tyto příležitosti praktickou novinku. Oblíbená jedenáctka, která je vyrobena ze tří druhů sladu a podpořena jemnou hořkostí chmele bude nyní k dostání v praktickém obalu o objemu 1,25 l. „Lahev pojme dvě piva a ještě zbude na podlití grilovaného masa. Právě grilování, opékání a rožnění jsou nejčastěji zmiňované aktivity, které uvádějí spotřebitelé jako ideální příležitosti pro nákup piva v PET láhvi“, vysvětluje neobvyklou velikost lahve manažer značky Velkopopovický Kozel, Vladimír Vaněk. Menší lahev Velkopopovického Kozla 11° je také lépe uchopitelná do ruky, což ocení nejen ženy, ale všichni turisté, kteří si přibalují svého oblíbeného Kozla s sebou na výlety.

Balení piva do plastu má mnoho výhod, je praktické, lehké, nerozbitné a dobré pro manipulaci. Obliba piva v plastových lahvích u českých zákazníků roste, na konci roku 2011 činil jeho podíl již 16% z celkových prodejů baleného piva, což je více než podíl piva v plechovkách. Prodeje stoupají v přímé úměře s pěkným počasím a grilovací sezónou. Stabilně rostoucí je u nás také trh jedenáctistupňových piv. Kozel tak vychází znovu vstříc přáním svých spotřebitelů. Za povedeným vzhledem nového obalu pro Kozla stojí znovu poctivá práce designéra Jana Čapka. Na zpracování a design plastových lahví se kladou vysoké nároky. Lahev musí splňovat celou řadu technických parametrů, nesmí se kácet na lince, musí vydržet plnění, přepravu a zároveň by měla splňovat ergonomická a v neposlední řadě i estetická kritéria.

Poptávka po segmentu jedenáctistupňových piv je čím dál větší. Velkopopovický Kozel na změny pružně reaguje a díky tomu zaznamenala obliba Kozla 11° mezi českými milovníky piva v posledních létech výrazný nárůst. Jeho perfektně vypilovaná chuť získala rovněž řadu ocenění v českých i mezinárodních prestižních soutěží: 2011 – Vítěz testu MF Dnes v kategorii 11° piv; 2011 – Vítěz poháru Pivex v kategorii 11° piv; 2010 – 2. místo Australian Beer Awards; 2. místo v soutěži České pivo roku

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Njorloj

úterý, 20. březen 2012
14:46

Njorloj

Opět musím pochválit marketingové oddělení SABu, ti jediní opravdu pracují na jedničku, design lahve je pěkný, jednoduchý a odůvodnit snížení objemu praktičností při grilování, super. :)


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Dan

úterý, 20. březen 2012
10:51

Dan

"...všichni turisté, kteří si přibalují svého oblíbeného Kozla s sebou na výlety...."

Děsivá představa, Kozel v PET, celý den nošený někde v báglu, to je tedy lahůdka.. :ble:

A k velikosti 1,25 l je škoda slov. Příště to bude 1,1 l
Prostě podobné, jak píše hroch o chipsech Bohemia...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
20:57


posted by: Inzerce

tom

úterý, 20. březen 2012
13:49

to Dan:
Opravdu hrozná představa... a ve finále, až turista svojí "lahůdku" někde v lese vypije, tak co asi udělá s PETkou...? Jinak ty marketingový slinty jsou stejně jako ty jejich europatoky na poblití, fuj!!!


napsal(a): tom [Odpovědět]

Jana

úterý, 20. březen 2012
13:54

Jana

to tom:
až turista svojí "lahůdku" někde v lese vypije, tak co asi udělá s PETkou...?

No , co asi? Hodí ji do nejbližší škarpy. :ble:


napsal(a): Jana [Odpovědět]

tomino

úterý, 20. březen 2012
10:31

tomino

"Právě grilování, opékání a rožnění jsou nejčastěji zmiňované aktivity, které uvádějí spotřebitelé jako ideální příležitosti pro nákup piva v PET láhvi"
divná doba... :(


napsal(a): tomino [Odpovědět]

JardaK

úterý, 20. březen 2012
17:20

JardaK

to tomino:
Já reklamě cílené na grilování rozumím. To co velké nadnárodní pivovary stáčí do petek, se opravdu ke grilování úžasně hodí. Naprostá většina lidí totiž grilovat neumí. Koupí "nějaké maso" hlavně aby moc nestálo, napatlají na něj koupenou marinádu nebo rovnou koupí to v marinádě naložené (aby se nepoznalo, že je za zenitem), případně ho naloží do oleje plného opět zakoupené grilovací směsi, a šup s tím na rošt. Výsledkem je překořeněná, přesolená, tuhá, často spálená a uvnitř syrová podrážka. K tomu pak vypijí všechno, protože chuťové buňky budou mít v pořádku s bídou druhý den.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

hroch

úterý, 20. březen 2012
08:34

hroch

Ještě že takové finty nejdou dělat u lahvového piva, tam je všeobecně rozšířen objem 0,5 litru napříč konkurencí a tam jim to nemůže vyjít. Jako před lety to zkoušel jeden výrobce s máslem 200g. Ale u zboží kde mají výrobci různá balení ty finty s držením ceny většinou vychází-například výrobce chipsů Bohemia před dvanácti lety balení 120g malé a velké 180g, mám v jedenáct let starém souboru v exelu na inventury balení 110g a 175g a nyní už jsou 75g a 120g a to stíhali celou dobu i zdražovat, ale pytlíky nafukujou dusíkem tak to vypadá velký.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

dwarfik1

úterý, 20. březen 2012
08:23

dwarfik1

... anebo slogan : "Zatím co ostatní zdražují, my cenu držíme !" To už jsem taky viděl :D


napsal(a): dwarfik1 [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 20. březen 2012
07:40

Mosquit

... a další výhodou, že si tuto lahev spousta konzumentů poplete s 1.5L - podpořeno sloganem "nová, nižší cena" :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI