Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V pivovaře ve Velkém Březně hledají dvojníka dědka Cibicha, dostane pivní rentu

Co se píše o pivovarech a pivu


V pivovaře ve Velkém Březně hledají dvojníka dědka Cibicha, dostane pivní rentu

[pátek, 9. září 2011]

Dvojníka Victora Cibicha, jehož plešatá hlava je na etiketách piv z pivovaru ve Velkém Březně na Ústecku, budou vybírat v sobotu na dni otevřených dveří pivovaru. Ludmila Čechová z marketinku skupiny Heineken agentuře Mediafax sdělila, že vítěz dostane roční pivní rentu.

Pro vítěze je určena pivní renta 700 piv a jednorázově dostane pět sudů piva na posezení s kamarády. Jeho domovská hospoda, v které byl do soutěže vybrán, dostane 30 000 korun,“ informovala Čechová.

Do soutěže se přihlásilo 49 soutěžících, kteří se domnívali, že se Cibichovi podobají. Štamgasti v restauracích svým hlasováním vybrali deset adeptů, kteří si to v sobotu od 13 hodin rozdají mimo jiné při promenádě nebo servírování piva porotě, která bude mít definitivní slovo.

V rámci dne otevřených dveří jsou v pivovaru připraveny prohlídky provozu, ochutnávky pivních speciálů a zábavný program. Zahraje například Žlutý pes s Ondřejem Hejmou. Z Ústí nad Labem do Velkého Března dopraví návštěvníky kyvadlová autobusová doprava.

Victora Cibicha, přednostu železniční stanice ve Velkém Březně požádala v roce 1906 správní rada místního pivovaru o to, zda by ho mohli zpodobnit na etiketě svého piva. Cibich na ní pózuje s napěněným tuplákem a doutníkem už druhé století. Pivovar se mu za to odvděčil pivní rentou třiceti půllitrů týdně. Cibich si rentu užil jen devět let, zemřel ve svých 59 letech. Jeho tvář ho však přežila do dnešní doby na lahvích i sudech s pivem.

Zdroj: Kurzy.cz | Autor: Karel Rouc | Mediafax

http://zpravy.kurzy.cz/281643-v-pivovare-ve-velkem-brezne-hledaji-dvojnika-dedka-cibicha-dostane-pivni-rentu/


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI