Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

US ARMY hledá sládka! Chcete práci snů?

Co se píše o pivovarech a pivu


US ARMY hledá sládka! Chcete práci snů?

[pondělí, 16. květen 2011]

Být americkým vojákem má mnoho výhod. Například pivko z vlastního pivovaru. A právě pro tuto instituci teď US Army hledá šéfa.

Vojenská základna v Oklahomě hledá sládka. Měl by pro vojáky v tomto státě vyrábět různé druhy piva. Pivo je podle serveru Wired pro armádu skvělý nápoj – pomáhá udržet vojáky v dobré náladě, potlačuje žízeň, je levné a navíc se jím člověk neopije tak snadno jak třeba tvrdým alkoholem.

Proto armáda zřídila funkci vojenského sládka. Má se jednat o civilního zaměstnance armády, který bude zodpovídat za výrobu i distribuci armádního piva jednotkám ve státě. Armádní pivovar stojí na základně ve Fort Still. Má to ale problém – plat pro sládka je na americké poměry naprosto mizerný; v přepočtu činí jen 31 tisíc korun měsíčně. A protože se jedná o civilního zaměstnance, nemá navíc ani nárok na rádní benefity ani odměny…

S pivem je však jedna velká potíž. V USA ho smí, stejně jako jiné druhy alkoholu, pít jen lidé starší 21 let. Vzhledem k tomu, že narukovat mohou už osmnáctiletí, dochází často k paradoxním situacím. Ostřílení veteráni, kteří mají odsloužené třeba tři roky v Afghánistánu a zabili několik desítek Talibánců, si na základně po misi nesmí dát pivo. Jinak by porušili zákon… Pivo samozřejmě nesmí pít ani muslimové, jichž na základnách stále přibývá.

Zdroj: TN Nova.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

val

pondělí, 16. květen 2011
23:38

val

"Pivo samozřejmě nesmí pít ani muslimové, jichž na základnách stále přibývá." Aneb obrana základny nefunguje, zkusíme je vyhnat pivem :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

Masakr

pondělí, 16. květen 2011
18:14

Tak to je docela dobrý,na umírání jsou dost starý a na pivo moc mladý,nechť žije amerika:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
14:54


posted by: Inzerce

PetrV

pondělí, 16. květen 2011
20:42

PetrV

to Masakr: No, řekl bych, že ono to nebude s těmi "ostřílenými veterány, kteří zabili několik desítek Talibanců" dva roky po narukování tak horké..


napsal(a): PetrV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI