Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Slovensko prichádza ozajstná pivná delikatesa

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Slovensko prichádza ozajstná pivná delikatesa

[pátek, 6. květen 2011]

Unikátny pivný špeciál v duchu renesančnej receptúry, ktorého podávanie sprevádza jedinečný rituál. Master 15% Zlatý dokonca získal zlatú medailu v medzinárodnej degustačnej súťaži pív Brewing Industry International Awards 2011.

Špecialita inšpirovaná starodávnym dokumentom

Jeden z najväčších bádateľov dvora Rudolfa II. – Tadeáš Hájek z Hájku, bol vskutku renesančným mužom a ozajstným vizionárom. Preslávil sa nielen v astronómii, kde je po ňom dokonca pomenovaná planéta a mesačný kráter, ale je tiež autorom prvej knihy o pive s názvom „Staré památky pivovarství českého aneb o pivě a jeho výrobě, povaze, silách a vlastnostech,“ ktorú napísal v roku 1585. V knihe spomína tmavé pivo výrazne lahodnej horkej chuti, ktorá sa snúbi s karamelovou sladkosťou a tým sa od iných pív odlišuje.

A práve tento historický text slúžil ako inšpirácia najskúsenejších sládkov Plzeňského Prazdroja pre vznik originálnej receptúry pivného špeciálu Master, ktorý si môžu susedia v Čechách vychutnávať v troch variantoch – Master Polotmavý 13%, Master Zlatý 15% a Master Tmavý 18%. V Českej republike sa teší veľkej obľube.

Master 15% Zlatý dokonca získal zlatú medailu v medzinárodnej degustačnej súťaži pív Brewing Industry International Awards 2011, čím sa aj na odbornom fóre potvrdila jeho superprémiovosť, kvalita a jedinečná chuť.

Master na Slovensku

Master konečne prichádza aj na Slovensko. Priaznivci na Slovensku si ho budú môcť vychutnať vo vybraných prevádzkach po celom Slovensku v čapovanej i fľaškovej verzii.

Tajomstvo alchýmie jedinečnej chuti

Pivá Master sú pravými pivnými špeciálmi, čomu zodpovedá stupňovitosť i špeciálna receptúra. Pri jeho varení sa používajú len tie najlepšie suroviny, ktoré vytvárajú jeho špecifickú lahodnú horkú chuť. Kombinácia svetlého, karamelového a bavorského sladu vytvára neopakovateľne žiarivú farbu a plnosť týchto pív. „A práve horkou chuťou sa odlišujú všetky špeciály Master od konkurenčných produktov a chuťových pivných experimentov, ktoré sa v súčasnosti na našom českom trhu predávajú,“ vysvetľuje jedinečnosť chuti Master starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja, Václav Berka.

V Českej republike prekonal očakávania

Pivná „delikatesa“ z dielne Plzeňského Prazdroja bola uvedená na český trh v apríli 2007 ako reakcia na dopyt zo strany milovníkov piva. Dlhé desaťročia portfóliu dominujú svetlé pivá plzenského typu, rozdelené na tzv. 10% a 12%. Pivné špeciality vniesli do segmentu väčšiu pestrosť a intenzívnejší zážitok pre pravých fajnšmekrov. Pivo Master si rýchlo získalo svojich verných priaznivcov a prekonalo všetky očakávania. Na trhu pivných špeciálov sa po troch rokoch stalo číslom jeden v „on trade“ segmente. Na český trh bol Master uvedený najprv ako čapovaný variant a po úspechu tohto launchu boli v minulom roku uvedené do predaja aj jeho fľaškové varianty.

„Traja Mastri“

Master Zlatý 15 %

Master 15 % Zlatý je trojsladový polotmavý špeciálny ležiak medovozlatej farby. Ide o plné pivo s výrazne horkou chuťou jedinečného žateckého chmeľu s jemným, dlhším doznievaním s nádychom karamelu. Podrobnejšie informácie:

Master 15 % Zlatý má 47 jednotiek horkosti.

Ideálna teplota na podávanie: 8 - 10°C

Obsah alkoholu: 6,7 obj. % Tip: Je vhodný ako aperitív, pretože je pivom s najvyššou horkosťou na trhu, ktorá podporí vašu chuť do jedla.

Master Polotmavý 13 %

Master 13 % Polotmavý je trojsladový polotmavý ležiak. Jedinečný žatecký chmeľ dodáva tomuto pivu zreteľnú horkú chuť a chmeľovú arómu. Dobre známa chuť najlepšieho svetlého sladu podporená karamelovým a bavorským sladom potom dotvára jantárovomedenú farbu a jemnú karamelovú horkosť. Podrobnejšie informácie:

Master 13 % Polotmavý má 36 jednotiek horkosti.

Ideálna teplota na podávanie: 9 - 10°C

Obsah alkoholu: 5,3 obj. %

Tip: Vďaka svojmu chuťovému profilu je vhodným doplnkom k jedlu.

Master Tmavý 18 %

Master 18 % Tmavý je chuťovo i vôňou bohatý štvorsladový tmavý porter. Slávny žatecký chmeľ dodáva tomuto pivu zreteľne chmeľovú arómu a jedinečnú horkú chuť. Unikátna kombinácia štyroch druhov sladov stojí za plnou karamelovou chuťou a sýtou tmavou farbou.

Podrobnejšie informácie:

Master 18 % Tmavý má 34 jednotiek horkosti

Ideálna teplota na podávanie: 10 - 12°C

Obsah alkoholu: 7,0 obj. %

Tip: Je vhodný ako digestívum alebo dezert, ktorý sa stane bodkou dolaďujúcou gurmánsky zážitok z celého jedla.

Zdroj: Mediálne eTrend.sk | Tisková zpráva

[SABMiller] 10:27 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

culik

sobota, 7. květen 2011
00:16

culik

taketo spravy tu este niekoho zaujimaju? preco davate v poslednej dobe taky velky priestor prezentaciam dvoch dominantnych firiem na trhu, ci uz ceskom alebo slovenskom
sabm a ha-niekom_? Prco nepisete viacej o malych pivovaroch, ktori tvrdia muziku ?
Prave teraz som sa vratil z prieval, kde otvorili nimuly tyzden minipivovar, a poviem vam, ze som si tam pochutil uplne maximalne. ten pivovar sa vola sandorf.sk a je to prada.


napsal(a): culik [Odpovědět]

Chody

sobota, 7. květen 2011
13:38

Chody

to culik:
Tohle je rubrika o tom, co se o pivu a pivovarech píše v tisku nebo se zde zveřejňují tiskové zprávy a těch malé pivovary moc nevyužívají, takže se o nich málo píše.

Vidíš, kritizuješ nás, že je tu málo čtení o menších pivovarech, sám přitom navštívíš nový minipivovar, kam já se asi hned tak nedostanu a nenapíšeš o něm report. Škoda...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Paja

pátek, 6. květen 2011
14:55

Paja

Ac vyrobce rad nemam, tak tahle rada mi celkem chutna a obrok si neco z toho koupim. Jenom s tim nedelam ty saskarny se zhavym zelezem...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
16:57


posted by: Inzerce

honza1205

pátek, 6. květen 2011
13:19

honza1205

Chudáci Slováci.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Sekal

pátek, 6. květen 2011
12:07

Sekal

"Pivná „delikatesa“ z dielne Plzeňského Prazdroja bola uvedená na český trh v apríli 2007 ako reakcia na dopyt zo strany milovníkov piva. Dlhé desaťročia portfóliu dominujú svetlé pivá plzenského typu, rozdelené na tzv. 10% a 12%."
Skoro to vypadá, že milovníci poptávali G9 a PU11 a Prazdroj na to hbitě zareagoval.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

mithe

pátek, 6. květen 2011
10:52

mithe

A jak všude cpou tu zlatou medaili, i když byli v té kategorii jediní soutěžící...:)


napsal(a): mithe [Odpovědět]

Masakr

pátek, 6. květen 2011
10:39

Proč??:-(


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI