Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar SABMiller zaznamenal rast predaja

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar SABMiller zaznamenal rast predaja

[úterý, 18. leden 2011]

Odbyt pivovarníckeho koncernu SABMiller v posledných troch mesiacoch minulého roka prekonal očakávania analytikov, a to najmä vďaka dobrým výsledkom z Ázie a Afriky a tiež zlepšeniu predaja v Európe.

Druhý najväčší pivovarnícky koncern na svete so sídlom v Londýne, ktorému patria známe značky ako napríklad Grolsch, Pilsner Urquell a Peroni, zaznamenal v období október-december 2010 medziročný nárast predaja o 3 %, zatiaľ čo analytici predpovedali, že stúpne v priemere o 1,6 %.

Veľkým prekvapením boli výsledky z Európy, kde predaj piva stagnoval, hoci sa očakávalo, že klesne. Ale rast odbytu v Británii a na Ukrajine prekonal aj pokles dopytu po pive v Rusku a v Českej republike.

Pivovarnícka skupina, ktorá 80 % svojho zisku generuje v krajinách ako sú Kolumbia, Južná Afrika, Poľsko alebo Čína zaznamenala na rozvíjajúcich sa trhoch ožívanie dopytu, ale vo viacerých vyspelých ekonomikách ešte pociťuje negatívny vplyv vysokej nezamestnanosti na odbyt piva.

Z najnovších údajov tak vyplýva, že predaj piva z produkcie SABMiller v Ázii a v Afrike v sledovanom období vzrástol medziročne o 12 %, z toho v Južnej Afrike sa zvýšil o 3 %, v Európe stagnoval a v Latinskej Amerike klesol o 1 %.

Odbyt nealkoholických nápojov za tri mesiace do konca decembra 2010 stúpol medziročne o 5 %.

Zdroj: HN Online.sk | TASR

[SABMiller] 15:32 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

masakr

středa, 19. leden 2011
17:02

Tak to je dramatické:-)


napsal(a): masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

ladin

středa, 19. leden 2011
07:26

Z originalni tiskove zpravy http://www.sabmiller.com/index.asp?pageid=149&newsid=1495
cituji:

In the Czech Republic, domestic volumes were down 7%, and were affected by the continuing weakness in consumer spending, which particularly impacted the on-premise channel.


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI