Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Finanční dar z programu Prazdroj lidem si letos rozdělilo 29 projektů

Co se píše o pivovarech a pivu


Finanční dar z programu Prazdroj lidem si letos rozdělilo 29 projektů

[čtvrtek, 23. prosinec 2010]

V devátém ročníku programu PRAZDROJ LIDEM je jasno v tom, které projekty získají finanční prostředky na svoji realizaci. O rozdělení 5,5 milionů korun, jež do programu poskytla společnost Plzeňský Prazdroj, rozhodovali sami občané, dále zaměstnanci Prazdroje a Rada reprezentantů programu složená z významných osobností veřejného života daného regionu a zástupců společnosti.

Veřejnost pomocí dárcovských zpráv a internetového formuláře či hlasovacího kuponu odeslala celkem více než 37 tisíc hlasů. Největší podporu a tedy i plnou požadovanou částku získal v Plzni projekt Nové poradenské centrum Ledovec a na Moravě pak Hraj, skákej, křič, hlavně konej dobro Salesiánského střediska Don Bosco.

Plnou výši prostředků, o něž žádaly, získají také projekty Domov sv. Aloise (490 tisíc korun), Sportem pro zdravý život našich dětí (180 tisíc korun) a Záchrana starého tisku z roku 1585 (65 tisíc korun), Materiální vybavení pro mladé stolní tenisty (178 tisíc korun). Tyto projekty se staly vítězi v hlasování zaměstnanců Prazdroje a Rady reprezentantů.

Zbylé prostředky si rozdělí další veřejností nejvíce podpořené projekty na základě poměru zaslaných hlasů a žádaných sum.

Do devátého ročníku programu PRAZDROJ LIDEM přihlásily neziskové a příspěvkové organizace působící na území města celkem 108 projektů. V září z nich Rady reprezentantů vybraly 51 (25 v Plzni a 26 na Moravě), které postoupily do veřejného hlasování, které skončilo 30. listopadu. Veřejnost odevzdala 37 347 hlasů, tedy o 50 % více hlasů oproti osmému ročníku. Jen dárcovských zpráv (DMS) přišlo 4503 a díky nim se částka poskytnutá Prazdrojem navýšila o dalších 121 581 korun. Příjemci prostředky převezmou v lednu.

Na programu je úžasné, že vtahuje do dění stále víc občanů daného regionu a umožňuje jim vyjádřit představu o tom, jaký z projektů peníze nejvíce potřebuje. Skvělé je i to, že mnoho lidí i v dnešní ekonomicky složité době projekty podporuje přímo svými prostředky pomocí dárcovských DMS. Jsou to významné peníze, které určitě přispějí k úspěšné realizaci mnoha z přihlášených projektů,“ říká Vladimír Jurina, manažer firemní značky Plzeňského Prazdroje.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 13:05 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

čtvrtek, 23. prosinec 2010
19:07

A našinec mohl mít víc,kdyby to nevlastnili cizáci.To se Sabmiller opravdu plácnul přez kapsu,to je opravdu pompézní.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 23. prosinec 2010
17:09

Rosťa

No, hlavnĕ že se neztratil Ledovec


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
07:06


posted by: Inzerce

honza1205

čtvrtek, 23. prosinec 2010
16:20

honza1205

Mě by spíš zajímalo,proč žádaj od státu dotace,když maj na rozdávání.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 23. prosinec 2010
22:14

kozousch

to honza1205: Z prostého důvodu - při žádosti o státní dotaci můžou zainteresovaní státní úředníci argumentovat tím, že firma žádající o státní dotaci sama podporuje místní neziskové organizace - tedy že část z poskytnuté státní dotace bude použita na "bohulibou" činnost. Takže Prazdroj prolobuje třeba 10 mega z našich daní a rozdělí 5.5 mega tak, že 5 mega dostanou jeho "kamarádíčci" a půl mega skutečně potřební. Přidělování státních dotací totiž musí alespoň na oko splňovat nějaká kritéria, kdežto způsob, jakým rozdělí peníze Prazdroj, si určuje sám Prazdroj. Takto si na peníze z naších daní sáhnou i ti, kteří by se k nim jinak nedostali.
Dalším přínosem pro Prazdroj může být databáze hlasujících - při takovýchto akcích většinou hlasující musí souhlasit s obchodovatelností jím poskytnutých osobních údajů a s doživotním příjmem spamu.
P.S.: jeden z největších sponzorů všeho možného je současně největší příjemce státních dotací - České dráhy :-(


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

orca

čtvrtek, 23. prosinec 2010
15:45

orca

Nemělo být raději napsáno >
"Velké díky patří velké obci příznivců piva Prazdroj kteří nákum za neadekvátně vyšší cenu zafinancovali tyto projekty" ???


napsal(a): orca [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI