Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Legendární pražská restaurace U Labutě získala certifikát za péči o plzeňská čepovaná piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Legendární pražská restaurace U Labutě získala certifikát za péči o plzeňská čepovaná piva

[čtvrtek, 9. prosinec 2010]

Zástupci Plzeňského Prazdroje včera předali známé pražské restauraci U Labutě certifikát kvality č. 990, který se uděluje po celé České republice restauracím za vysokou míru péče o kvalitu čepovaného piva. V Praze patří certifikát kvality více než dvěma stovkám hospod a restaurací. Slavnostního předávání certifikátu se kromě hostů z Plzeňského Prazdroje zúčastnil i legendární fotbalista pražské Slavie a také velký fanoušek plzeňských piv Pavel Kuka.

Foto

V restauraci U Labutě se vedle tankového prémiového ležáku Pilsner Urquell čepuje také Kozel Černý a nealkoholický Birell. Certifikát kvality péče o pivo s číslem 990 předal starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka do rukou Antonína Částka, majitele restaurace. „Musím říct, že dnes mám dvojnásobnou radost. Vždy je příjemné ocenit hospodu, která se dobře stará o naše piva a tím pádem i o své zákazníky. Pak jsou tu hospody, které mají dlouholetou tradici a zajímavou historii. Znovuzrození legendární restaurace U Labutě považuji za malý zázrak, který nám dokazuje, že přirozený důraz Plzeňského Prazdroje na tradici má svůj nezpochybnitelný smysl. Doufám, že náš certifikát restauraci U Labutě pomůže a přeji jí do budoucna mnoho úspěchů,“ sdělil starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroj Václav Berka.

Foto

Po rozsáhlé roční rekonstrukci se restaurace U Labutě letos 15. července opět otevřela hostům. Restaurace byla v minulosti pověstná právě plzeňským pivem a na tuto pověst chce nyní navázat. Pokud jde o zaměření zdejší kuchyně, tak v restauraci dostává nejvíce prostoru klasická česká kuchyně společně s různými druhy masa na grilu.

Získání certifikátu za vynikající péči o plzeňské pivo je dalším logickým krokem, který jsme na cestě za opětovným dobytím vyhlášené reputace naší hospody udělali. Je nám pochopitelně jasné, že certifikát sám o sobě na posílení dobrého jména nestačí, proto se tu snažíme všichni o maximální péči jak o pivo, tak o hosty. Už po necelém půlroce se dá říci, že máme stálé štamgasty, kteří dokážou kvalitu piva dobře ocenit,“ řekl Antonín Částek, majitel restaurace U Labutě v pražské Krči.

Fotbalový internacionál Pavel Kuka při této příležitosti daroval majiteli restaurace Antonínu Částkovi, který je velkým fandou Slavie, svůj slávistický dres. Společně pak podepsali fotbalový míč, čímž stvrdili přátelstvím mezi Pilsner Urquell restaurací U Labutě a pražskou Slavií.

První zmínky o restauraci U Labutě jsou z přelomu 15. a 16. století, kdy byla prvním místem pro přepřahání koní na cestě z Prahy do Vídně. První dochovaná zpráva o dodávce piva z Měšťanského pivovaru v Plzni je v archivních knihách z roku 1930, toho roku bylo k Labuti dovezeno 120 hl zlatavého moku z Plzně. Do roku 1989 byla provozovna vyhlášenou restaurací, vyhledávanou jak štamgasty, milující značku Pilsner Urquell, tak i významnými a známými osobnostmi. Po revoluci však prakticky 20 let chátrala a její sláva ztratila na lesku, až do listopadu roku 2008, kdy ji získal nový majitel Antonín Částek.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 15:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Panther

čtvrtek, 9. prosinec 2010
22:56

Panther

no chlapci, hlavně že vám ten hnus chutná... :)


napsal(a): Panther [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 9. prosinec 2010
21:20

honza1205

To je zpráva skoro jako-Sodruh Gottwald ocenil naše rolníky a Soudruh Brežněv poslal blahopřejný telegram,Berka je tragéd,ale zadarmo to asi nedělá.Nemůžou ho sládci vyloučit z cechu???


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
13:30


posted by: Inzerce

Masakr

čtvrtek, 9. prosinec 2010
18:03

Mám takovej dojem,že něco podobného visí v každé putice i když se to nedá vypít:-(,asi to bude stejné jako,že každá pivo je pivo roku a podobně,už jsem dlouho neviděk piva bez nějakého samozřejmě význačného ocenění:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 9. prosinec 2010
17:52

Dan

Kdy už přijdou na to, že je zcela vyloučeno pořídit několik fotek, aniž by u jejich "prémiového ležáku" padla pěna...
Přitom je to tak jednoduché, stačí pěna na holení, jako když točili reklamu na Gambrihnus.
Ten Berka je nepoučitelný...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 9. prosinec 2010
16:40

Sekal

Nejdříve do sebe nacpali hromadu barbiturátů a pak "stvrdili přátelství mezi Pilsner Urquell, restaurací U Labutě a pražskou Slavií". Která marketingová hlava zplodila tuhle šílenost?
Chápu, že pěna PU padá před očima, ale že se ten Berka vždycky nechá vyfotit s takovým větrákem?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 9. prosinec 2010
17:41

kozousch

to Sekal: Spojení pivní náhražky a pseudosportovního showbussinesu není žádná novinka - třeba Staropramen kapří liga tu je už pěkně dlouho.

Fotografovi by neměli proplatit fakturu. Externí profík, co fotí pro naší agenturu, používá jako imitaci pěny nějaký utrejch, co drží dlouhé minuty.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

umbob

čtvrtek, 9. prosinec 2010
15:40

umbob

Přátelství p.Berka stvrdil pěkným plzeňským větrákem:-)


napsal(a): umbob [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI