Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

SABMiller vstupuje na argentínsky trh, kupuje pivovary CASA Isenbeck

Co se píše o pivovarech a pivu


SABMiller vstupuje na argentínsky trh, kupuje pivovary CASA Isenbeck

[čtvrtek, 25. listopad 2010]

Pivovarnícka spoločnosť SABMiller kúpi argentínsku spoločnosť CASA Isenbeck, čím vstupuje na trh, kde dominuje najväčšia pivovarnícka spoločnosť na svete Anheuser-Busch InBev. Tá kontroluje na argentínskom trhu až 74-% podiel.

Analytici odhadujú, že SABMiller, druhá najväčšia pivovarnícka skupina sveta, zaplatí za CASA Isenbeck nemeckému vlastníkovi, pivovarom Warsteiner, 43 miliónov USD (32,24 milióna eur). S 3-% podielom na argentínskom trhu sa stane miestnou trojkou po firmách AB Inbev a Heineken. Druhá z nich kontroluje 22-% podiel na trhu.

Firma so sídlom v Londýne plánuje z Argentíny zásobovať Paraguaj, Uruguaj a južné oblasti Brazílie. K tunajším značkám chce časom pridať aj svoju značku Peroni, ktorá by si mala v Argentíne rýchlo získať popularitu medzi tamojšou početnou komunitou Talianov.

Aj keď kontrakt z finančného hľadiska nie je veľký, podľa analytikov je to prvý výraznejší vstup spoločnosti SABMiller na trhy Latinskej Ameriky od roku 2005, keď firma získala spoločnosť Bavaria a s ňou závody v Kolumbii, Peru, Ekvádore a Paname. Teraz očakávajú, že ďalší krok urobí SABMiller na trh Brazílie.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Zdroj: Ekonomika SME.sk | TASR

[SABMiller] 07:42 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

RBN:

čtvrtek, 25. listopad 2010
15:16

Maradona bude denně slitej z Pilsner Urquell ...


napsal(a): RBN: [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 25. listopad 2010
12:15

honza1205

Bůh pomáhej Argentině :o


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI