Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hospůdkou roku je pivovárek U Hastrmana

Co se píše o pivovarech a pivu


Hospůdkou roku je pivovárek U Hastrmana

[úterý, 24. srpen 2010]

U Hastrmana se točí Velkorybnický hastrman, ležák světlý i tmavý a polotmavé pivo. Z těch speciálních zde můžete ochutnat pivo medové, borůvkové nebo puškvorcové.

Tak činorodou hospodskou jste ještě neviděli. Po hospůdce U Hastrmana ve Velkém Rybníce létala jako drak, stihla žerty, na stůl stavěla půllitry s pivem, vmžiku se otočila a okřikla šťouraly a hned byla u dalšího stolu. Marie Vorlová, majitelka hospůdky U Hastrmana, je zkrátka nepřekonatelná.

Foto

A právě tento domácí pivovárek vyhrál první místo v soutěži Hospůdka roku, kterou vyhlásil Karlovarský deník. U Hastrmana se točí Velkorybnický hastrman, ležák světlý i tmavý a polotmavé pivo. Z těch speciálních zde můžete ochutnat pivo medové, borůvkové nebo puškvorcové. Podle toho, které zde zrovna vaří.

S podnikáním v pohostinství mají Vorlovi už dvacetileté zkušenosti a za tu dobu stihli hospůdku U Hastrmana vyšperkovat tak, že se vám domů ani nechce. Kromě toho sbírají v soutěžích minipivovarů se svými vařenými zlatavými moky jednu vítěznou cenu za druhou.

První várka Velkorybnického hastrmana byla uvařena na kuchyňském sporáku 13. března 2005 a v září 2006 se začal oficiálně prodávat. Velkorybnický hastrman se stále vaří v domácích podmínkách, klasickou technologií, za použití nejkvalitnějších surovin. Vaří se z žateckého chmele, moravského sladu, kvalitní měkké vody a kvasinek spodního kvašení z pivovaru v Černé Hoře.

Pozor, stačí dvě až tři a už ji máte,“ varovali ty, kdo Velkorybnického hastrmana ochutnávali poprvé. „Je ale skvělé,“ vysekli poklonu paní hostinské.

A proč je hospůdka U Hastrmana tak populární? Štamgasti oceňují nejen několik druhů vynikajícího domácího piva, ale také skvělou atmosféru, která zde panuje. „Je tady příjemná obsluha a také výborná kuchyně. A legrace,“ chválili tuto hospůdku v kuponech zaslaných do redakce Karlovarského deníku. Servírka Barbora Ditková se jen usmívala a peprnou odpověď na žerty měla vždy po ruce.

V hospůdce U Hastrmana to zkrátka žije a dýchá. Pivem.

Zdroj: Karlovarský deník.cz | Autorka: Ivana Kalinová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

středa, 25. srpen 2010
14:25

Roman Holoubek

Letos jsme na cyklovandru projeli Krušné Hory od Sokolova až na východ, pokračovali přes Tiské stěny, Saské Švýcarsko, Šluknovsko a Frýdlantsko. Jednoznačně nejpříjemnější hospůdka s domáckou atmosférou a skvělými pivy byla právě U Hastrmana. Díky Luboši Vorlovi a paní Marii jsme se ve Velkém Rybníku cítili jako doma. Děkuji.


Trhac

středa, 25. srpen 2010
09:01

Trhac

Konečně jednou nějaká anketa dopadla tak, jak bych hlasoval taky:-) Před rokem jsem tam byl, a ze západních čech rozhodně nejlepší podnik:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Tchoř

středa, 25. srpen 2010
00:41

Bravo! Jen více takovýchto a podobných zpráv! :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI