Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary v teplém létě mají žně

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary v teplém létě mají žně

[úterý, 3. srpen 2010]

Žatec, Louny - Mezi nimi je ovšem velká konkurence, a tak bojují o zakázky i o zviditelnění v reklamě.

Teplé slunečné léto přeje spotřebě studeného piva a pivovarníkům zvyšuje tržby. Naopak když je léto chladné a deštivé, piva se vypije méně.

Letošní ráz léta výrobcům piva přeje, pivovary mají sice plno práce, ale na tržbách zase mají doslova žně. Zároveň je ovšem mezi českými pivovary velká konkurence a podniky se musejí předhánět jak v kvalitě nabídky, tak například i ve „zviditelnění“ formou reklamy či třeba sponzoringu veřejných událostí. To se týká i pivovarů v okrese Louny.

Počet značek i druhů piv v České republice trvale roste. Momentálně jich je na trhu přibližně 450,“ uvedl včera Jan Veselý, ředitel českého svazu pivovarů a sladoven.

Pivní značka Louny například dlouhodobě spolupracuje s hipodromem v Mostě. „Pořádáme národní závod o Pohár piva Louny a dlouhodobě podporujeme místní jezdecký oddíl,“ uvedla Daniela Klančíková, manažerka značky Louny. Přímo v Lounech se přitom už žádné pivo nevaří, výroba v tamním pivovaru byla ukončena. V areálu vzniklo distribuční centrum pro rozvoz piva. Pivo s etiketou Louny se ve skutečnosti vaří v jiných městech. Jiný pivovar zase zve zájemce na letní turistickou návštěvu do Žatce, na prohlídku metropole chmelařství a pivovarnictví a na ochutnávku piva Master ve vybraných restauracích. „Po předchozí prohlídce města chmele – kam jinam než na pivo. Pojďte se přesvědčit o pravdivosti tvrzení Tadeáše Hájka z Hájku o místním chmelu a ochutnejte naše novinky,“ uvedla Lucie Neubergová, zastupující značku Master.

Pivovary se také doslova perou o to, kdo bude přes léto zásobovat tuzemské hudební festivaly.Během prázdnin jich v Česku proběhne téměř stovka a vytočí se na nich tisíce hektolitrů piva,“ napsal server Lidovky.cz. To je další zakázka s obrovským výdělkem, další pivovarské žně.

Zdroj: Žatecký a lounský deník | Autor: Libor Želinský


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tereza

úterý, 3. srpen 2010
11:34

Myslím si, že ohledně piva není co řešit. Lounské pivo z produkce HEI nemůže klasické výrobě kvalitního žateckého piva sahat ani ke kotníkům. Vím o čem píšu, protože při svém pobytu v ČR jsem pravidelným konzumentem Žatce.
Tady je to už opravdu jen o válce marketingových managerů a o penězích, které do oblasti oblbování zákazníka tečou. Tady vlastně o pivo už ani tak moc nejde.


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Tchoř

úterý, 3. srpen 2010
10:52

"Jiný pivovar"??? To se za Mastera v Popovicích stydí, nebo co? :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI