Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pražská pomsta Ostravákům

Co se píše o pivovarech a pivu


Pražská pomsta Ostravákům

[úterý, 4. květen 2010]

Pivovar Ostravar mění vizuální styl svých hospod, etiket a spolu s tím i půllitrů čili krýglů. Při pohledu na ně mě však jako první blesklo hlavou, že jsou tak nějak pražsky zženštělé.

Poprosil jsem tedy jednu svou kolegyni z Moravy, aby vyslovila svůj názor. Aniž znala můj názor bez přemýšlení potvrdila to, přesně to, co jsem si myslel. K ní se přidali i další kolegové v redakci a všichni do jednoho použili slovo „zženštělé“. Vše završila kolegyně, která má své kořeny přímo v ostravského regionu. Když pohlédla na novou sklenici, jen ucedila, „ty pičo, to jsem zvědavá, jak z toho teď ti havíři budou pít“.

Představuji si, že se to celé seběhlo takhle: majitel Ostravaru, tedy pražské Pivovary Staropramen, usoudil, že je třeba dodat trochu toho lesku mourem zapadané značce. Manažeři s vizáží metrosexuálů začali zjišťovat, jaké jsou aktuální trendy a zjistili, že v designu vládne jednoduchost, decentnost, tenké sklo atd. I pověřili agenturu, aby přesně takhle trendy vypadal ten nový krýgl. A stalo se. Dost možná, že došlo i na nějakou tu „fokus grupu“, pochopitelně v Praze. Na ní parta holobrádků a možná i slečen dosvědčila, že takhle je to fakt „cool“, a že by jim to pivo hned víc chutnalo.

Tak, Ostraváci, a máte to! Konečně jste nás dohnali a i vy budete pít ze stejně vystajlovaných půllitrů, z jakých už léta chlemtáme pivo u nás v Praze.

PS: Budu moc rád, pokud dáte nové sklenici svůj palec nahoru nebo dolů v rámci diskusního fóra, i když je mi jasné, že mezi čtenáři se mnoho tradičních pijáků Ostravaru asi neobjeví. (vlevo starý krýgl, vpravo nový)

Foto

Zdroj: Blogy MaM iHNed.cz | Autor: Bohuslav Bohuněk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

středa, 5. květen 2010
16:23

Sekal

Přestože se mi nové logo líbí více, nejsem příznivcem častého měnění loga, jak se to u Ostravaru děje. Z těchto dvou půllitrů se mi nelíbí ani jeden, mám rád něco ve stylu hranatého starosvětského půllitru, jako má Ježek. Starý mi přijde designově nevydařený a ten nový je, přesně jak říká Dan, dílem nějakého marketingového žužu, který vedle půllitru vypracoval i sociologickou studii o věkových a příjmových skupinách, na něž svým Rolls-Roycem mezi půllitry cílí.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 5. květen 2010
13:01

Pavel R.

Příští týden se chystám na Moravu a i když pravděpodobně povezu svoje pivo, které se bude točit v restauraci na Ježníku, tak ten Ostravar v nových sklenicích ochutnám. Teprve potom ohodnotím tvar sklenice.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:46


posted by: Inzerce

Dan

středa, 5. květen 2010
12:58

Dan

Palec dolů!
Z toho by mi vážně nechutnalo, to vymyslel nějaký manažer v kanceláři, který nebyl nikdy v normální hospodě...
pivo nehodnotím...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 5. květen 2010
12:51

Pavel R.

To bude politých ubrusů... :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Radek

středa, 5. květen 2010
10:38

radek

Starý je fajny a nový tak maximálně na kvitko místo vázy.stara mi to tež odsouhlasila


napsal(a): Radek [Odpovědět]

VozechV

středa, 5. květen 2010
09:53

VozechV

Já nemám problém ani s jedním typem, důležitý je obsah.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 5. květen 2010
15:49

Roman Holoubek

to VozechV: Sice pro čtenáře PI je důležitý obsah, ale marketing bych vůbec nepodceňoval.

Každá sklenice z těch dvou má něco do sebe, ale je na individuálních preferencích co se komu líbí. Osobně si spíše představím levé (starší) sklo v rukou pořádného chlapa. Pravé sklo je více decentnější a tak nějak se dle mne nehodí k image piva Ostravar (ale mohu se mýlit). Co mne naopak pozitivně zaujalo je ono nové logo, je dynamičtější a jeden kůň pak může na reklamách být výraznější a lépe prezentovat značku.


Kejna

středa, 5. květen 2010
08:58

Kejna

Nový se mi nelíbí, ale alespoň je to stále krýglík, ten já před sklenicí preferuji u ležáku vždy. Trochu ale nechápu ten komplex "Praha", co s tím má nebohá matička společného?


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

dwarfik1

středa, 5. květen 2010
08:30

dwarfik1

Ten starý je takový chlapský !!!!! Nový má fakt vzhled pro "cool" metrosexuály - dávám palec dolů.


napsal(a): dwarfik1 [Odpovědět]

Pivař 2

úterý, 4. květen 2010
23:04

Pivovary Staropramen dělají jeden kopanec za druhym. Loňský 7% propad svádějí na krizi, i když jiné pivovary mají 7% nárůst. Neumí se chovat k zákazníkům a proto musí mít celý rok jejich lahvové pivo v řetězcích v "akci".


napsal(a): Pivař 2 [Odpovědět]

Pivař1

úterý, 4. květen 2010
21:51

To muže napsat jen vypatlaný pražák. Sklenici palec nahoru, Bohušovi z Praglu palec do ř..i.


napsal(a): Pivař1 [Odpovědět]

Da.Rock

úterý, 4. květen 2010
21:49

K Ostravaru se dostanu jen vyjímečně (neboť se mu cíleně vyhýbám), ale starý půllitr jsem nikdy v ruce neměl. V celé řadě hospod totiž stále čepovali do starých "výšek" a tyhle celkem hezké půllitry si nechávali někde vzadu v regále pro nejlepší štamgasty, případně je od obchoďáků vůbec nedostali. Takže změnu nepocítím a tudíž je mi ukradená.


napsal(a): Da.Rock [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI