Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj reprezentuje Česko v soutěži European Business Awards

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj reprezentuje Česko v soutěži European Business Awards

[pátek, 30. duben 2010]

Plzeňský Prazdroj se dostal mezi 10 nejlepších českých firem, které postoupily do druhého kola mezinárodní soutěže European Business Awards oceňující výjimečné komerční subjekty všech velikostí ze všech členských států EU. Nyní má Prazdroj šanci získat Čestnou stuhu v kategorii „Přínos firmy k trvale udržitelnému rozvoji“ a postoupit do finále, jehož výsledky budou oznámeny 16. listopadu v Paříži.

V naší kategorii Přínos firmy k trvale udržitelnému rozvoji máme čím přesvědčit. Na tuto oblast klademe velký důraz, je součástí našeho podnikání a je v základech firemní strategie. Úspěšně například snižujeme spotřebu vody nebo úroveň emisí CO2. Obnovitelné zdroje energie (tzv. zelenou energii) získáváme třeba čištěním odpadních vod. Investujeme také do oblasti sociální a prosazujeme odpovědnou konzumaci alkoholu. V soutěži jsme se zatím dostali mezi 10 nejlepších českých firem a teď budeme pracovat na postupu do finále,“ říká Zuzana Novická, manažerka trvale udržitelného rozvoje v Plzeňském Prazdroji.

Všech 175 společností reprezentujících jednotlivé země Evropské unie nyní přísně posoudí panel několika desítek ekonomů, podnikatelských lídrů, akademiků, politiků a vydavatelů médií z celé Evropy. Z jejich hodnocení vzejde v červenci v každé kategorii výběr deseti nejlepších firem, které budou dekorovány Čestnou stuhou (Ruban d'Honneur) a navíc postoupí do finále. Slavnostní vyhlášení vítězů a předávání ocenění proběhne 16. listopadu 2010 v Paříži.

V žádném z předchozích ročníků této soutěže nikdo z ČR nevyhrál svou kategorii a ani jako držitel Čestné stuhy nepostoupil do finále.

Více o European Business Awards

Evropské ceny pro podnikatele (European Business Awards) jsou nezávislým programem, prostřednictvím kterého jsou již čtvrtým rokem oceňovány výjimečné podniky všech velikostí ze všech členských států EU. Uchazeči o ocenění jsou posuzováni podle stanovených kriterií programu s ohledem na úspěch, inovace a podnikatelskou etiku.

Viz http://www.businessawardseurope.com

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 12:59 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

sobota, 1. květen 2010
12:37

Dan

Kdyby se "komerční subjekt" raději věnoval pivu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jarda

pátek, 30. duben 2010
16:02

1) "vyjímečný komerční subjekt". Konečně výstižná charakteristika.
2) Snižovat emise CO2 je snadné, když místo aby CO2 při klasickém způsobu výroby vznikal, tak se naopak spotřebovává co už je a pivo :-? se s ním dosytí.
3) obnovitelné zdroje, čištění odpadních vod. No je fakt, když k výrobě géčka budou používat recyklovanou vodu, kterou by třeba získávali z toalet nás, konzumentů skutečných piv, mohlo by to mít na chuť pozitivní vliv ::lol


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI