Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen zmodernizoval pivovar za víc než 700 miliónů

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen zmodernizoval pivovar za víc než 700 miliónů

[pondělí, 10. září 2007]

Modernizaci za více než 700 miliónů korun dokončil po roce a půl smíchovský pivovar Staropramen. Její součástí bylo vybudování nové stáčecí linky, skladových prostor a také převzetí výrobní technologie z pivovaru Braník, kde byla výroba ukončena. Pivo této značky se nyní vaří ve Staropramenu.

Podle mluvčí Pivovarů Staropramen Michaely Trýznové má společnost po uzavření Braníka v Česku dva výrobní provozy - Staropramen a Ostravar.

"Nová stáčecí linka je určena pro potřeby domácího trhu," uvedl vrchní sládek pivovaru Staropramen Zdeněk Lux. Její instalace začala v listopadu 2006, v únoru 2007 začal zkušební provoz. Zařízení je schopno naplnit až 16 lahví za sekundu a podle Staropramenu se řadí do skupiny těch nejvýkonnějších v Evropě.

Výrobu v Braníku firma ukončila v závěru ledna. Podle výrobního a technického ředitele Pivovarů Staropramen Františka Šámala rostoucí výstav branického pivovaru vyžadoval modernizaci výroby, kterou závod vzhledem ke své uzavřené poloze a statusu kulturní památky neumožňoval. Areál Braníka získala ve výběrovém řízení společnost ING Real Estate Development, jež v objektu plánuje výstavbu bytů.

Nynější modernizace Staropramenu navázala na předchozí etapy, při nichž byla v roce 1997 v pivovaru zprovozněna nová varna a v roce 2004 instalovány nové cylindrokonické tanky na výrobu piva.

Pivovary Staropramen s patnáctiprocentním podílem na domácím trhu jsou druhým největším producentem piva v České republice. Patří do skupiny InBev, přední světové pivovarnické společnosti. (Novinky)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI