Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pilsner Urquell pro zimní olympijské hry ve Vancouveru

Co se píše o pivovarech a pivu


Pilsner Urquell pro zimní olympijské hry ve Vancouveru

[čtvrtek, 8. říjen 2009]

Jako připomínku proslulosti Plzně v pivním světě uvařili plzeňští sládci „olympijskou“ várku piva Pilsner Urquell pro ZOH 2010 ve Vancouveru během oslav 167. narozenin značky. Za české olympioniky u várky asistoval hokejový reprezentant Martin Straka.

Foto

Jako partner českého olympijského týmu je Pilsner Urquell již celou řadu let jednou z neodmyslitelných součástí života olympioniků i jejich fanoušků během olympijských her. Várku plzeňského ležáku, která se bude konzumovat během Zimních olympijských her 2010 v kanadském Vancouveru, uvařili v plzeňském pivovaru 6. října pod dozorem olympijského hokejisty Martina Straky.

Bylo zajímavé dívat se sládkům pod ruce zrovna v době, kdy se plzeňské pivo před 167 lety narodilo. Každopádně dnes šlo všechno dobře a pro jistotu ještě pivo z olympijské várky ochutnám, než sudy vyrazí do Kanady,“ říká hokejista Martin Straka. „Zatímco na předchozí zimní olympiádě v Turíně se vypilo asi 80 sudů Pilsner Urquell, do Vancouveru pošleme 120 sudů a zhruba 200 kartonů plechovek. Předpokládáme větší spotřebu než minule, protože Olympijský dům bude větší a také je v Kanadě poměrně silná česká komunita, která bude pravděpodobně dům navštěvovat,“ říká Karel Kraus, brand manažer značky Pilsner Urquell.

Izotermický kontejner s olympijským pivem se vydá na cestu z Plzně v druhé polovině listopadu, nejprve do Hamburku a poté lodí do Vancouveru. Poveze i spoustu vybavení potřebného pro správné načepování plzeňského piva včetně výčepní technologie a dalších nezbytných náležitostí (skleničky, podtácky, ubrusy atd.).

Zdroj: Cesty Plzeňského kraje.cz

[SABMiller] 12:41 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jirin

čtvrtek, 8. říjen 2009
19:59

jirin

Kakra, plzeňský pivo z Plzně, co bych za to tady na Moravě dal... Dlouho jsem nepil PU, který by šmakoval.


napsal(a): jirin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI