Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken prý dal partnerům vědět včas

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken prý dal partnerům vědět včas

[pondělí, 29. červen 2009]

Společnost Heineken oznámila veřejnosti uzavření kutnohorského pivovaru patnáctého června.

Hostinský z kutnohorské restaurace U Zlatého Lva Bedřich Vágner však tvrdí, že nebyl o ukončení výroby piva Dačický v Kutné Hoře od společnosti Heineken, která nyní značku vlastní, informován, ačkoli kutnohorské pivo odebíral osmnáct let.

Heineken: Partneři byli informováni

Mluvčí Heinekenu Kateřina Eliášová tvrdí pravý opak. „Stejný den, jako jsme informovali zaměstnance pivovaru a radnici, jsme informovali i hostinské,“ řekla. „Je možné, že partner, se kterým nebyla spolupráce úplně ideální už před tím, informaci nedostal, ale myslím si, že valná většina našich hostinských byla informována včas,“ doplnila Eliášová.

Hostinský: Není to pravda

Hostinský Vágner si ale stojí za svým tvrzením. „Není pravda, že jsem s nimi ukončil spolupráci dříve. Nikoho jsem například neinformoval o tom, že přejdu ke konkurenci, ani Drinks Union, ani Heineken,“ ohradil se Vágner.

Kutnohorskému deníku k celé záležitosti poskytl vyjádření i Jiří Daněk, obchodní ředitel skupiny Heineken Česká republika a člen představenstva. S tvrzením Bedřicha Vágnera nesouhlasil. „Naši obchodní partneři byli svými obchodními zástupci řádně a včas seznámeni s uzavřením pivovaru v Kutné Hoře,“ podtrhl slova Kateřiny Eliášové. Obchodní ředitel společnosti Heineken Jiří Daněk tvrdí, že všichni hostinští byli ujištěni o pevné pozici značky Dačický v portfoliu firmy a její důležitosti. „V případě jakýchkoliv dotazů se jim dostalo patřičných odpovědí,“ uvedl Daněk.

Není prý veden patriotismem

Důvod ukončení spolupráce s Heinekenem, který Vágner uvádí, je podle tvrzení Daňka naprosto jiný. „Již v květnu, šest týdnů před oznámením o uzavření pivovaru, požadoval pan Vágner po naší společnosti nepřiměřeně vysokou finanční investici a změnu smluvních podmínek¨, dodal Daněk. Ani jedno nebyli dle Daňkova tvrzení schopni Vágnerovi v danou chvíli poskytnut a proto je ještě v témže měsíci informoval, že spolupráci s nimi ukončí a přejde ke konkurenci. „Již v druhém červnovém týdnu začal ve své provozovně čepovat konkurenční pivo,“ upřesnil Daněk.

Podle něj má na takovéto jednání samozřejmě plné právo a společnost Heineken jej respektuje. „Ohrazujeme se však proti zkreslování celé věci, které pan Vágner svým jednáním způsobuje. Jeho motivace byla čistě obchodní a v žádném případě není a nebyla vedena patriotismem,“ doplnil Daněk.

Demonstrace proti uzavření kutnohorského pivovaru se uskuteční v sobotu 27. června. Po jejím ukončení vedení havlíčkobrodského pivovaru nabídlo účastníkům demonstrace účast, dopravu a pivo zdarma na slavnosti piva Rebel do Havlíčkova Brodu. Ředitel pivovaru Rebel Jiří Hušek již dříve uvedl, že oslovují hospody na Kutnohorsku plakáty s pozváním na slavnosti piva Rebel.

Chování Rebela považují za neetické

To se však nelíbí společnosti Heineken. „Co se týče aktivit značky Rebel, tak to pokládáme za případ neetických aktivit. Situace jako je tato, se snaží naše konkurence využít pro vlastní aktivity,“ uvedla Eliášová.

Nabízí to, o co mají lidé zájem

Ředitel společnosti Rebel si nemyslí, že by jejich chování vůči Heinekenu bylo neetické. „My jsme pivovar nezavřeli. Vnímáme situaci v regionu pro Heineken jako složitou. Pokud je o naše pivo zájem, tak nevidím nic neetického na tom, když se ho snažíme nabídnout i v jiném regionu,“ dodal Hušek.

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Autor: Irena Brandejská


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

gambrmen

čtvrtek, 27. srpen 2009
00:18

gambrmen

na facebooku se siri tato zprava:

Jan Wiesner:Dobrá zpráva?
Po přečtení Obzorů kutnohorska se dala do pohybu i radnice. Rada města bude jednat s Heinekenem o zpětném odkupu technologie pivovaru a ochranné známky za stejnou cenu. V současné době má radnice několik zájemců na provozování pivovaru. V blízké době přinesu snad více informací. Že by náš boj nebyl marný..........


napsal(a): gambrmen [Odpovědět]

Viki

čtvrtek, 2. červenec 2009
13:21

Heineken dělá dobře??? Jestli to takhle půjde dál, tak tady úplně vymizí tradiční český pivo a zbydou jen ty EUROsračky jako je Gambrinus, Krušovice atd.


napsal(a): Viki [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
02:58


posted by: Inzerce

kolinak

středa, 1. červenec 2009
21:03

dacicky byl vzdy patok.heineken dela dobre,ze tuhle znacku zprovodi ze sveta.smrt kutne hore.


napsal(a): kolinak [Odpovědět]

Libor

čtvrtek, 2. červenec 2009
07:56

Libor

to kolinak: tú poslednú vetu myslíte vážne? skôr mi pripadá, že ide o zášť k susednému mestu než o pivo...
A môžem Vás potešiť. Dačický z trhu určite nezmizne.... len ho uvaria inde...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Moro

úterý, 30. červen 2009
12:22

Moro

"...tak to pokládáme za případ neetických aktivit."

Milá mluvčí, čuňa Ti měla zmrznou,když jsi tohle vyslovila, protože to co dělá tvůj chlebodárce už dávno překročilo veškerou etiku!!!!


napsal(a): Moro [Odpovědět]

beercards

úterý, 30. červen 2009
17:15

beercards

to Moro: Ty kráááááááááááááávo nebeská...citát zo seriálu nemocnice...:-))


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Moro

úterý, 30. červen 2009
17:18

Moro

to beercards:
JoJo - pan Kopecký byl hvězda :)


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI