Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ředitel pivovaru přesvědčoval o kvalitě piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Ředitel pivovaru přesvědčoval o kvalitě piva

[úterý, 23. červen 2009]

Na Vyškovsku i v okolí už zase začíná být pivovar vidět. Je možné potkat zelené slunečníky s pivovarským logem. Vyškovské pivo je možné koupit v Brně i v hypermarketech.

Podnik je generálním partnerem hudebního festivalu. Napěněný půllitr Vyškovského piva s diblíkovskými růžky visí na kdekterém bilboardu, reklamu je slyšet i v rádiu. Každou chvíli se už v obchodech objeví nové modernější láhve s dlouhým krčkem a výraznějšími etiketami.

To vše dokazuje, že Pivovar Vyškov boj o přežití nevzdává.

Nový ředitel David Kaprál, jehož do čela podniku před devíti měsíci dosadilo představenstvo společnosti z rozhodnutí jediného akcionáře, kterým je ministerstvo zemědělství, si dal vysoké cíle. A to vylepšit recepturu, zvýšit prodej, získat nové odběratele a hlavně dokázat, že vyškovské pivo je kvalitní. Jak se plány daří?

Měl jste především v úmyslu zlepšit obchodování…

Posílili jsme a obměnili obchodní úsek, který začíná navazovat vztah se zákazníky a nabírat zkušenosti. Od března máme i nového obchodního ředitele. Velkoobchodní odběratelé mají výhodnější ceny a lepší servis. Daří se obnovovat komunikaci se zákazníky, která dříve vázla. Obchodníci jsou vedení k tomu, aby zákazníky opečovávali, operativně vše řešili. Ne jako v minulosti, kdy zákazníci obchodníky ani neviděli.

Podařilo se navýšit prodejní místa?

Získávání nových zákazníků není tak rychlé, jak bychom si přáli. Ale postupně nové klienty získáváme. Připravujeme spolupráci s několika restauracemi v Brně, kde se v minulosti Vyškovské pivo točilo, ale pozice jsme ztratili. Snažíme se je dobýt zpět. Hledáme i možnosti ve Vyškově a okolí. Podařilo se nám vyjednat lepší podmínky v jednom obchodním řetězci. Namísto dvou provozoven tohoto řetězce se Vyškovské pivo bude prodávat v šesti. Provádíme tam i ochutnávky a na prodeji je to vidět. Jsou to malé krůčky, ale posouvají nás k cíli.

Vyškovské pivo ale v poslední době nemělo dobrý zvuk…

Zdejší obyvatelé trpí slabším patriotismem. V regionu je bohužel moderní Vyškovské pivo podceňovat. Vtípek o tom, že z něho měl někdo střevní potíže se rozmohl až ve fámu. Svůj podíl má také dnes už zlidovělá hláška z Polívkova filmu Dědictví, která pověsti Vyškovského piva hodně uškodila. Naše pivo je však přezíráno zcela neprávem. Budeme se o to snažit lidi přesvědčit, ale počítáme s tím, že to bude v dlouhodobější perspektivě.

Foto

Budete recepturu piva měnit?

Novinkám se nebráníme. Zkoušíme nové postupy u Džbánu a nealkoholického piva. Jde jenom o drobné změny. Na vyvážené chuti stále pracujeme.

Jak přesvědčíte lidi o kvalitě Vyškovského piva?

Uvádíme reklamní kampaň, která probíhá na bilboardech, v tisku, v rádiu. Její dopad ale zatím vyhodnotit nemůžeme. Veřejné mínění se mění velmi pomalu.

Také jsme pozvali do podniku zástupce radnice Vyškova a starosty z okresu. Starostové jsou důvěryhodní lidé a můžou nám pomoci ovlivňovat veřejné mínění. Rozhodně se své funkci propagací pivovaru nezpronevěří, protože ten k našemu regionu patřil, patří a měl by patřit. Věříme že v obecních hospodách nebo na obecních společenských událostech by se díky nim mohlo vyškovské pivo objevit.

Reklama hlásí, že Vyškovské pivo je nejpoctivější na Moravě. Čím můžete toto tvrzení podpořit?

Stojíme si za tím, že Vyškovské pivo se vaří tradičním a poctivým způsobem bez použití technologií na urychlení výroby piva nebo jakýchkoli náhražek tradičních surovin. Některé ležáky zrají až devadesát dní. Používáme český slad a chmel, přestože z Německa nebo Itálie by nás vyšel na polovičku. Chceme však udržet kvalitu. Zažádali jsme o značku České pivo. Spousta ocenění v minulosti tomu dává za pravdu. Poslední úspěch je z listopadu 2008, kdy jsme získali zlatou medaili za Havrana.

Bude vaše pivo víc vidět na společenských událostech?

Jsme mnohem aktivnější. Jsou víkendy, kdy jsme na třech kulturních nebo sportovních akcích najednou. Chystáme se třeba i na vyškovský festival Rockshock. Pořadatelé vytvořili dokonce Rockschock patroly, které provádějí ochutnávky a reakce jsou velmi pozitivní.

Jak můžete konkurovat velkým soukromým pivovarům, které hostinským na oplátku za dlouholetou smlouvu nabízejí vybavení od slunečníků až po ledničky?

Kdyby jim nabízeli jenom slunečníky a ledničky. To my nabízíme taky. Ale velmi těžko se konkuruje peněžním vkladům. To je věc, o které se moc veřejně nemluví. Postupně však získáváme půdu pod nohama. Jsou hospodští třeba v Brně, kteří jsou ochotní točit jenom Vyškovské pivo a přitom kromě standardních věcí nenabízíme žádné převratné výhody.

Co připravujete do budoucna?

Na příští rok chystáme oslavu 330. výročí založení pivovaru. Tuto příležitost musíme řádně využít. Pivovarů s takovou tradicí není mnoho.

Fotogalerie zde...

Zdroj: Vyškovský deník.cz | Autor: Šárka Dubská


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jura.z.Brna

středa, 24. červen 2009
14:56

Jura.z.Brna

Ty flašky jsou strašné :( Když pominu osobní postoj, že piva v jiných než NRW lahvích obvykle přehlížím, protože jsou to z 90% europiva, tak toto se podle mě opravdu nepovedlo. Naprosto nevýrazné, nemá to žádný styl a už vůbec žádnou návaznost na stávající grafickou propagaci nebo třeba logo.
Stávající etikety mi přijdou skoro perfektní. Velký název pivovaru, barevně sladěné... Menší úpravy bych si dokázal představit třeba ve sjednocení řezů písma na etiketách (je jich tam snad 5 druhů), jinak to podle mě nemá chybu.
Nevím, nové nálepky mi pořád připomínají spíš dětskou hračku - něco jako sada "Malý prodavač" made in china. Ach jo.
Na ty brněnské hospody jsem opravdu zvědav.


tomas

středa, 24. červen 2009
15:35

tomáš

to Jura.z.Brna: Taky se mi líbí víc ty původní vyškovský etikety. Stejně tak nechápu nový etikety a loga Ježka, Platana nebo Janáčka. Oproti těm původním taky nic moc. To se K-Brewery moc nepovedlo.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:21


posted by: Inzerce

Roman M.

středa, 24. červen 2009
12:54

Lahve budiž, ale etikety fakt hnus. Působí to lacině jako etikety typu Lahváč, Pivson, Tesco pivo a podobné blbosti. Původní etikety byly určitě lepší. Bez ohledu na obsah, toto nové zákazníky nepřiláka a stávající možná odradí. Proč asi mají všechna velkopiva tak vyšperkované etikety? Protože tam vědí, že obal prodává. Pořád platí, že obal prodává. S tímhle bych do prodeje nešel a toho, kdo toto schválil, bych dal na myčku lahví.


napsal(a): Roman M. [Odpovědět]

tomino

středa, 24. červen 2009
13:56

tomino

to Roman M.:
a toho, kdo toto schválil, bych dal na myčku lahví....

v lepším případě :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

val

středa, 24. červen 2009
12:12

val

Lahve jsou hnusné, nejkrásnější lahváč je prostě klasická stará NRW lahev. Etiekty jsou příšerné, ubohý nevýrazný design. Pivo jako takové těžko říct, už dlouho jsem vyškovské neměl.


napsal(a): val [Odpovědět]

Energetik

středa, 24. červen 2009
12:20

Energetik

to val: Dle meho nejlepsi lahve byly tento typ: http://lahve.pivni.info/Domazlice.htm - jeste ze Nemecko je porad ma a tak mam i volne na sve pivko ;)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Libor

středa, 24. červen 2009
12:35

Libor

to Energetik: súhlas, najkrajšia flaška akú ja osobne poznám je tebou spomínaný typ EURO...
pri pohľade na ňu mi mäkne srdce :D


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Ludwig

středa, 24. červen 2009
14:19

Ludwig

to Energetik:
No.. formuloval bych to jinak: Z tech zhruba 2500 nemeckych pivovaru maji tenhle typ zhruba 3-4 pivovary :o)
Augustiner, Gutmann, Simon.. a pak mozna neco lokalniho v bavorsku, co nikdo nezna, pokud tam nebydli..


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Energetik

středa, 24. červen 2009
15:00

Energetik

to Ludwig: Vazne? tak to jsem mel docela kliku, seslo se mi tech lahvi doma docela dost, musim tedy jeste kouknout do archivu, co presne za pivovary to byly a pripadne jeste v policce (cekajici na vypiti) jsou :-) Kazdopadne jednu tuto lahev mam i z Polska (Gobin). Obcas se proste najdou :-)

to Libor: jojo je v ni trocha nostalgie. Dokonce se mi do ruky dostala ona za minuleho rezimu proklinana zelena verze :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 24. červen 2009
15:09

jiri.kana

to Ludwig: Ještě Schlenkerla + Spezial, Wagner a Hummel, taky Zwiesel a dost dalších Bavorů, na jejichž jména si nevzpomenu.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

tomas

středa, 24. červen 2009
15:28

tomáš

to jiri.kana: No v Bavorsku mají euro lahve všude možně (stejně jako starý typy sudů, který už u nás nejsou nikde) a v lahvích mají snad větší hokej než my. Euro, NRW, hodně rozšířený patentní, se šroubovacím uzávěrem.... Jenom nikde ty naše co vypadaj jak ruční granát.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Ludwig

středa, 24. červen 2009
16:09

Ludwig

to jiri.kana: To je pravda. Rauchbier Schlenkerla jeste znam.. ale ty ostatni uz ne.. to jsou proste piva ktera nikdy neopusti Bavorsko, ja zil 8 let v Dolnim Sasku a 1 rok v Braniborsku.. tam takovy nejsou ani nahodou.
pro Tomas:
Tak to je, tolik druhu pivnich lahvi co tady, to snad neni ani pravda. Ty sroubovaci od "Engel Bräu" taky znam..


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Michal

středa, 24. červen 2009
16:29

Michal

to tomas: Patentních z Bavorska mam doma asi pět a každá je jiná, nejenom logem pivovaru na uzávěru, ale i tvarem, někde se liší jenom málo, ale přece :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Trhac

středa, 24. červen 2009
11:55

Trhac

Hlavně ty lahve jsou na nic,nechápu módu opouštění klasiky, kdo pak má doma skladovat tuny lahváčů na vrácení....Jinak starší etikety rozhodně vypadaly líp:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

siki

středa, 24. červen 2009
12:01

siki

to Trhac: Jo, vracení lahví....to je kolikrát oříšek. U nás v Coopu mají okénko s lidskou obsluhou a tam mě lahve neberou, že prý tam ty značky neprodávají, tak chodím do města, kde mají automat, ten mě kolikrát vezme i to, v co ani nedoufám a vždycky si představuju, jak musí obsluha potom koukat, když tam má 20 lahví, každou jinou :-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

ladin

středa, 24. červen 2009
12:12

to siki: Jo jo, automaty jsou skvela vec, setreni na pravem miste. Pri kazde navsteve karlovarskeho teska se musim smat tem ceskonemeckym udajnou kamerou podporenym vyhruzkam nalepenym na automatu, ze kupovat v Nemecku basu za 3,1 Euro a vracet ji v Cesku za 160 Kc je zakazano :-)


napsal(a): ladin [Odpovědět]

val

středa, 24. červen 2009
12:14

val

to siki: Pokud se jedná o NRW láhev, tu musejí brát všude, bez ohledu na etiketu (samozřejmě všude, kde prodávají libovolné pivo v NRW lahvi). Stejný případ je specifických druhů lahví - příklad: láhev od Pardála musejí vzít v každém krámě, kde vedou Budvar, jelikož se jedná o stejný typ láhve.


napsal(a): val [Odpovědět]

siki

středa, 24. červen 2009
12:24

siki

to val: To já vím, ale než se dohadovat se slečnou, která "to má nakázáno nebrat", radši zajdu do toho automatu. A dokonce ty lahve (nebo i veškeré zálohované obaly) musí každý obchod brát ještě 1 rok po tom, co přestal ten daný obal zálohovat....A třeba na našem automatu je cedule, s obrázkem, že lahve od Bakaláře 555 (17°tka) neberou, ale automatu je to očividně jedno a vysolí 3 kačky a za ten 555 :-) A dokonce si myslím, že je tam ta cedule kvůli mně, páč si to pivo nechávám vozit z Rakovníka, v dosahu 20ti km od nás se to koupit nedá:-)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.06.2009 ve 12:26:18


napsal(a): siki [Odpovědět]

val

středa, 24. červen 2009
22:45

val

to siki: "Dohadovat se se slečnou" je bohužel nutné zlo, neboť když si člověk nezařve, tak se nikdy nic nezmění (bohužel...)


napsal(a): val [Odpovědět]

tomino

středa, 24. červen 2009
11:23

tomino

jo tak stará etiketa je uplně o nečem jiným,ta je fakt pěkná :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

jirin

středa, 24. červen 2009
10:53

jirin

Mě se to nelíbí, staré etikety považuji za velmi zdařilé.
Džbán pivo
Zřejmě to dělal člověk, kterej vytvořil i logotyp. Jedinej důvod ke změně, snad ten výrazný název...
Tyto etikety nejsou moc pěkné, je zde barevná podobnost s G, vypadá to, že grafik asi poctivé pivo nepije, že se inspiroval u G.
Pokud si pivovar nastavil marketing na poctivé pivo, tak by měly být etikety také v spíše konzervativním stylu.


napsal(a): jirin [Odpovědět]

Energetik

středa, 24. červen 2009
09:17

Energetik

Stare etikety Vyskova se mi osobne moc nelibily. Tyto jsou lepsi, ale tim nerikam, ze krasne ;) Kazdopadne preju vyskovskemu pivovaru uspech, jejich piva me vcelku chutnaji.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Libor

středa, 24. červen 2009
09:10

Libor

mňa len zaráža prečo je tmavý Havran v zelenej flaške a navyše iného tvaru.... (ako Starobrno)?????
a má aj inú korunku ako ostatné???? Prečo mám pocit že je to tmavé Starobrno, z ktorého odstránili pôvodné a nalepili naň svoje (podľa mňa absolútne neprofesionálne a odfláknuté) etikety....
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.06.2009 ve 09:15:11


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 24. červen 2009
08:24

jiri.kana

No, na první pohled to vypadá spíš jako sojová omáčka. Ale nevylučuji, že se mi to časem zalíbí. Hlavně když obsah bude pořád stejně kvalitně hořký.
Pokud mají v regionu tak strašně mizernou pověst, asi jim opravdu nezbývalo nic jiného než změnit design, myslím, že to na spotřebitele docela funguje.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Pudingo

úterý, 23. červen 2009
23:30

Pudingo

Etikety a lahve vnímám jako výrazný krok dopředu, jediný problém bych viděl, že na první pohled není zřejmé, že jde o Vyškovské. Je pravda, že etiketa desítky může působit trochu lacině, ale u ostatních piv je to podle mě oukej.


napsal(a): Pudingo [Odpovědět]

tomino

úterý, 23. červen 2009
22:43

tomino

souhlasím s váma...toto mě na první pohled značně odrazuje znovu požít vyškovské pivo,které mi nikdy nechutnalo...ale co není ,může být,že? :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Michal

úterý, 23. červen 2009
22:13

Michal

Tak ty etikety se mi nelíbí, ale vůbec, příde mi to jak od nějakýho "Lahváče" a podobnejch nepiv...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Chody

úterý, 23. červen 2009
21:42

Chody

Osobně mi nové etikety přijdou horší a tvar lahve alá Gh spíše odrazuje :( Škoda, předchozí grafika a klasické NRW lahve byla pro mě přijatelnější :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI