Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary v Topoľčanoch a vo Veľkom Šariši získali medzinárodný certifikát systému riadenia bezpečnosti potravín

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary v Topoľčanoch a vo Veľkom Šariši získali medzinárodný certifikát systému riadenia bezpečnosti potravín

[středa, 29. duben 2009]

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. získala pre svoj topoľčiansky a šarišský závod medzinárodne uznávaný certifikát ISO 22000, ktorý špecifikuje požiadavky na systém riadenia bezpečnosti potravín.

Po úspešnom externom periodickom audite oba závody zároveň obhájili aj normu manažmentu kvality ISO 9001 a environmentálneho manažmentu ISO 14001.

Technická norma ISO 22000 špecifikuje požiadavky na systém manažmentu bezpečnosti potravín. Jeho získanie od nezávislej audítorskej spoločnosti Det Norske Veritas potvrdzuje, že všetky procesy vo firme týkajúce sa zaistenia bezpečnosti potravín spĺňajú tie najnáročnejšie medzinárodné štandardy. Snaha získať certifikát bola dobrovoľnou iniciatívou spoločnosti Pivovary Topvar nad rámec potravinovej legislatívy.

Naším cieľom je vo firme neustále zlepšovať normy a štandardy tak, aby sme zachovali vysokú kvalitu a bezpečnosť výsledného produktu a boli dôveryhodným partnerom aj tým najnáročnejším zákazníkom a spotrebiteľom. S týmto zámerom sme sa rozhodli v oboch závodoch v Topoľčanoch aj vo Veľkom Šariši certifikovať systém riadenia bezpečnosti potravín podľa ISO 22000. Udeleniu certifikátu predchádzalo dôkladné preskúmanie všetkých procesov audítormi spoločnosti Det Norske Veritas, ktoré preukázalo, že ako zodpovedný výrobca vieme riadiť a kontrolovať bezpečnosť potravín v oboch našich závodoch v súlade s prísnymi medzinárodnými štandardami,“ uviedol Ján Čerkala, technický riaditeľ spoločnosti Pivovary Topvar.

Požiadavky normy sú implementované vo všetkých potrebných úsekoch spoločnosti – od nákupu surovín a materiálov, ich skladovania, zaistenia ľudských zdrojov, samotnej výroby produktov, ich distribúciu až po predaj výrobkov našim zákazníkom a spotrebiteľom,“ dodal Ján Čerkala.

V januári 2009 zároveň oba závody pri externom audite firmou DNV obhájili normu ISO 9001 – certifikát systému manažmentu kvality a ISO 14001 – certifikát systému environmentálneho manažmentu, čo potvrdilo efektívne riadenie zavedených systémov.

Zdroj: Infoline.sk | Autor: Topvar/omni

[SABMiller] 11:34 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI