Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní vlaky do Švédska pokračují, další vyjedou do Řecka

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní vlaky do Švédska pokračují, další vyjedou do Řecka

[středa, 8. duben 2009]

Před dvanácti měsíci vyjel ze západních Čech historicky první vlak s plzeňským pivem pro švédský trh a další železniční zásilky brzy následovaly. Za jeden rok dopravil Prazdroj po kolejích do Švédska víc než 15.000 hl piva, čímž nahradil jízdu více než stovky kamionů přes celou Evropu. „Švédský“ pilotní provoz se osvědčil a letos Plzeňský Prazdroj připravuje využití železniční dopravy pro vývoz piva do Řecka.

Foto

Za 12 měsíců dopravily pivní vlaky do Švédska 15.297 hl plzeňského piva. Celkem vyjelo ze západních Čech 50 vagonů s pivem Gambrinus v lahvích 0,5l a Pilsner Urquell v plechovkách 0,5l a lahvích 0,33l. Všechny tyto zásilky směřovaly do překladiště ve švédském Orebro.

Celkem vyvezl Plzeňský Prazdroj v roce 2008 do Švédska 33 500 hektolitrů piva Pilsner Urquell, Gambrinus a Velkopopovický Kozel. Doprava tohoto množství představuje jízdu 246 kamiónů, které ujedou 340 tisíc kilometrů. Díky pivním vlakům se však ušetřila polovina jízd kamionů a počet ujetých kilometrů se také zmenšil o 50 %.

Export po železnici do Švédska se Prazdroji osvědčil a pokračujeme v něm. Železniční vagóny využíváme i pro přepravu z Itálie do Švédska, Holandska a Belgie nebo z Holandska do Švédska. Nejenom že ušetříme na přepravních nákladech, ale současně se chováme k našemu životnímu prostředí šetrněji. Letos chceme v Prazdroji vyzkoušet další železniční vývoz, a to do Řecka, kde jsme vloni prodali téměř 7000 hl našeho piva,“ říká Luděk Hraba, manažer zákaznického servisu pro export Plzeňského Prazdroje.

Plzeňské pivo, především Pilsner Urquell, má ve Švédsku velmi dobrý zvuk a prodeje značek Plzeňského Prazdroje zde za poslední tři roky vzrostly o 24 %. Sudový Pilsner Urquell se ve Švédsku čepuje v cca 80 restauracích a kvalita servírování i péče o pivo je velmi vysoká: Evropskou ligu kvality, kterou Plzeňský Prazdroj pořádá pro zahraniční restaurace s Pilsner Urquell na čepu, Švédsko vyhrálo v roce 2005 a od té doby se drží na špici. V mezinárodní soutěži výčepních Pilsner Urquell Master Bartender se švédský mistr výčepní Alexander Bäckman umístil v celosvětovém finále na třetím místě.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 11:46 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p

pátek, 10. duben 2009
07:47

to Michal-já bydlím kousek od Popovic..je fakt,že pivovar vráží asi dost velké peníze do obce,ale rozhodně by je měl vrazit do silnic okolo Popovic,protože těch kamiónů je tam mraky,a ty silnice na tohle nebyly nikdy stavěný...A vlečka zahálí.../a slyšel jsem,že údajně PP se ani nechce podílet na její údržbě../


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Michal

pátek, 10. duben 2009
12:57

Michal

to h.p: No jo, copa by se podíleli, PP potažmo SABMileru jde jenom o prachy, tak co by se zabejvali opravou silnic za svý, když to zacáluje všechno stát - my.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Michal

pátek, 10. duben 2009
01:22

Michal

A mimochodem, řešilo se to tu už x-krát, ale zase jeden den a zese jeden článek o Prazdroji, potažmo SABMilleru, v podstatě článek o h.... - proč třeba v nějakym pivovaru XY někde v republice nenapíšou, že místo dvaceti kamionama, rozváží pivo pětadvaceti? Aspoň by si o tom člověk přečet a pivo by přišlo v povědomí u širší veřejnosti. Taky nemam rád tyhle PR články, ale účel světí prostředky a konkrétně u PP je to dost vidět. Kdyby si i jidne aspoň jednou do tejdne plácli játra, možná by to bylo o něčem jinym...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
16:06


posted by: Inzerce

h.p

čtvrtek, 9. duben 2009
15:16

No to je objev!!!Už v první republice za Ringhoffera či Schwarzenberga vedla ke slušnějšímu pivovarskému podniku kolejová vlečka..a teď na to naši velkopivovarští kapitáni se svými manažerskými platy přišli!!!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Michal

pátek, 10. duben 2009
01:16

Michal

to h.p: V Prazdroji bylo nádraží...za první republiky, nevim, kdy ho přestali využívat. Ostatně, ta lokomotiva na fotce je jejich a dřív to pivo opravdu vozila. Dneska do pivovaru už koleje nevedou, tudíž to zřejmě vozí náklaďákama na nádraží a tam překládaj.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI