Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V bývalom pivovare Stein prepukol požiar

Co se píše o pivovarech a pivu


V bývalom pivovare Stein prepukol požiar

[čtvrtek, 18. září 2008]

Požiar menšieho rozsahu vypukol dnes ráno v priestoroch bývalého pivovaru Stein na Legionárskej ulici v Bratislave. Požiar stropného priestoru pravdepodobne vznikol v dôsledku výkonu demolačných a búracích prác na objekte.

Na miesto udalosti boli vyslané sily a prostriedky Hasičského a záchranného útvaru (HaZÚ) hlavného mesta SR Bratislavy v podobe troch cisternových automobilových striekačiek a sanitného automobilu hasičskej a záchrannej služby.

Na mieste zasahovalo 15 príslušníkov a objekt prehľadávali aj termokamerou s cieľom zistiť nové potenciálne ohniská požiaru. Udalosť si nevyžiadala doposiaľ žiadnych zranených. Presné príčiny vzniku požiaru budú známe až po uskutočnení šetrení kompetentných orgánov. TASR dnes informovala Silvia Jančovičová, hovorkyňa HaZÚ.

Objekt bývalého bratislavského pivovaru Stein zasiahol rozsiahly požiar aj nedávno - 9. júla. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) vtedy nasadil päť cisternových automobilových striekačiek, automobilový rebrík, sanitný automobil a protiplynový automobil pre potreby hasičov.

Zásah sa konal v troch úsekoch

Dva boli vo vnútri budovy, kde hasiči rozoberali konštrukciu. Tretí zásahový úsek bol vedený z Legionárskej ulice, kde sa vykonávali tylové práce. HaZZ si tam vyžiadal odpojenie trolejového vedenia a prítomnosť polície.

Podľa znaleckého posudku "príčinou požiaru bolo nedodržanie bezpečnostných opatrení pri alebo pred začatím činnosti so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru - rozpaľovaní plameňom. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní," informovala TASR 2. septembra hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Podobný ničivý požiar zasiahol 28. apríla amfiteáter na Búdkovej ceste v Bratislave. Podľa znalcov bol založený úmyselne zapálením predmetov v objekte neznámou osobou.

Vyplynulo to z vyhodnotenia všetkých skutočností zistených pri obhliadke miesta požiaru a z výsledkov chemickej analýzy odobratých vzoriek na mieste požiaru, o ktorých TASR 2. septembra informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová.

"V prípade polícia i naďalej vykonáva vyšetrovanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," doplnila.

Zdroj: Aktuality.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Libor

pátek, 19. září 2008
09:25

Libor

to Luděk: Požiar v Steine bol už 2. v poradí.... Horelo aj začiatkom leta.
A rekonštrukcia na pláne nie je... ale demolícia je to správne slovo. Na mieste pivovaru bude obchodno, kongresovo, zábavno spoločenské centrum.... :-(


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI