Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Topvar spustil plniacu linku za 120 miliónov

Co se píše o pivovarech a pivu


Topvar spustil plniacu linku za 120 miliónov

[pátek, 20. červen 2008]

Spoločnosť Pivovary Topvar od 3. júna uviedla do ostrej prevádzky v závode vo Veľkom Šariši svoju prvú linku s plniacou kapacitou 30 tis. plechoviek za hodinu.

Investícia do novej stáčacej linky dosiahla takmer 120 mil. Sk a predstavuje najvyššiu jednorazovú investíciu skupiny SABMiller do výrobných zariadení v SR od jej vstupu na slovenský trh v roku 1997. Spoločnosť Pivovary Topvar doposiaľ stáčali pivo do plechoviek v sesterskej spoločnosti Dreher v Maďarsku. V piatok o tom informovala spoločnosť.

"Spustením linky zabezpečíme dostatočný objem plechovkového piva pre potreby slovenského trhu a zvýšenie možností balení jednotlivých značiek. Našim zákazníkom tak budeme vedieť ponúknuť rozšírené portfólio produktov," uviedla manažérka pre vzťahy s verejnosťou spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. Drahomíra

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. Topoľčany vykázala podľa auditovaných výkazov za hospodársky rok apríl 2007 až marec 2008 negatívny hospodársky výsledok vo výške 21,7 mil. Sk. Prevádzkový hospodársky výsledok za obchodný rok, ktorý skončil 31. marca 2008 pivovarnícka spoločnosť evidovala na úrovni 50,8 mil. Sk. Hospodárenie spoločnosti v obchodnom roku 2007/2008 negatívne ovplyvnila strata z finančného hospodárenia, ktorá ku koncu marca 2008 dosiahla úroveň 37,7 mil. Sk.

Aktíva spoločnosti Pivovary Topvar vo výške 3,352 mld. Sk tvorili ku koncu marca 2008 stále aktíva v objeme 2,344 mld. Sk a obežné aktíva vo výške 915,4 mil. Sk. Na pasívach spoločnosti sa na konci tohtoročného marca podieľalo vlastné imanie čiastkou 908,5 mil. Sk a cudzie zdroje sumou 2,329 mld. Sk.

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. Topoľčany je súčasťou pivovarníckej skupiny SABMiller, ktorá v SR prevádzkuje okrem pivovaru Topvar v Topoľčanoch aj Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši. V súčasnosti firma Pivovary Topvar eviduje základné imanie vo výške 954 mil. Sk. a zamestnáva viac ako 900 pracovníkov.

Zdroj: SME.sk

[SABMiller] 13:17 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI