Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Velké Popovice představuje projekt nové prohlídkové trasy

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Velké Popovice představuje projekt nové prohlídkové trasy

[středa, 28. květen 2008]

Do rozvoje návštěvnické trasy a navazujících služeb investuje v letošním roce na 10 milionů Kč

Pivovar Velké Popovice dnes představuje realizaci první části projektu rozvoje nové prohlídkové trasy. Reaguje tak na rostoucí zájem spotřebitelů i další turistické veřejnosti o bližší seznámení s výrobou a tradicí piva Velkopopovický Kozel. Od dnešního slavnostního otevření je veřejnosti přístupná projekční místnost, kde krátký film návštěvníkům přiblíží historii pivovaru až po současnost a také proces výroby piva Velkopopovický Kozel. V rámci přibližně desetimilionové investice v průběhu roku dále postupně vznikne kompletně nová prohlídková trasa pivovaru včetně návštěvnického centra a prodejny suvenýrů.

Rok 2008 bude v pivovaru Velké Popovice patřit projektu rozvoje nové prohlídkové trasy. Postupně tak vznikne kompletní nová návštěvnická trasa včetně návštěvnického centra a prodejny suvenýrů. Těmito změnami pivovar Velké Popovice reaguje na rostoucí zájem o tradiční české pivo Velkopopovický Kozel a místo, k němuž se tato tradice váže. Pivovar navštívilo v loňském roce přes 10 tisíc osob, což je meziroční růst o 45 %, za první čtyři měsíce letošního roku to byly 2000 návštěvníků, což představuje meziroční nárůst o dalších 20 %.

„V tuto chvíli je dokončena a veřejnosti přístupná první fáze projektu, a sice projekční místnost, v níž se prostřednictvím krátkého filmu mohou návštěvníci seznámit se stručnou historií pivovaru a procesem výroby piva Velkopopovický Kozel. V rámci projektu dojde také k řadě změn v dosavadním půdorysu areálu, novinkou bude také zpřístupnění rozsáhlého parku na území pivovaru pro veřejnost,“ upřesňuje Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

emu

pondělí, 2. červen 2008
16:35

emu

to hroch: To si myslím, není vůbec fér nařčení. Jak nemám PP rád, tak se musím ozvat - ona bude ta prohlídková trasa fungovat jen na rok a pak ji jako zbourají? Nebo nejde o dlouhodobou investici? Neni dobré zaměňovat 10 tisíc ročně za 10 tisíc celkem.
Nemluvím o tom, že tento krok se dělá proto, aby těch návštěvníků chodilo více, než 10 tisíc ročně.
A dále, nejsem si jistý tou polovinou na Den Kozla. (Návštěvník slavnosztí = ? účastník exkurze ? )
Bylo by jenom dobře, kdyby i malé pivovary takto investovaly. Některé to dělají a myslím, že nelitují.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

hroch

pondělí, 2. červen 2008
11:11

hroch

deset milionů na deset tisíc návštěvníků. takže PU investují letos tisíc korun na jednoho návštěvníka exkurze v popovicích. Z toho jich půlka projde pivovarem na den kozla. Ukázka v malém jak peníze zaškatulkovat aby vytekly z pivovaru nezdaněné.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI