Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budou jen pár týdnů

Co se píše o pivovarech a pivu


Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budou jen pár týdnů

[čtvrtek, 3. duben 2008]

Jen pár týdnů budou moci štamgasti ochutnat speciální kvasnicové ležáky, které pro ně připravili mladí sládci v pivovarech skupiny Drinks Union. „Ve všech našich pivovarech jsou nyní mladí sládci kolem 30 let, kteří se chtěli ukázat, že také, stejně jako jejich předchůdci, umějí uvařit výjimečná piva. Rozhodli jsme se proto, že pro jarní měsíce připravíme pro naše restaurace speciální kvasnicová piva,“ řekl Milan Schramm, generální ředitel Drinks Union, která vaří značky Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický.

Postupně se tak budou od dubna ve vybraných restauracích objevovat kvasnicové ležáky jednotlivých značek. „Tato piva však budou na toči jen po omezenou dobu. Protože jde skutečně o piva výjimečná, u nichž je nutné ještě důkladněji dbát na kvalitu výroby, uvařili jsme vždy jen několik várek dané značky,“ doplnil Schramm. Podle něj si lidé čím dál více žádají piva s výraznější chutí, která se odlišují od „běžné šedi“. „Právě kvasnicová piva si uchovávají kvalitu, kterou u ostatních, běžně vyráběných piv, zákazníci nenajdou,“ doplnil.

Kvasnicová piva se od těch ostatních liší především tím, že nejsou filtrovaná, stabilizovaná ani pasterovaná, takže se jedná o "živé" pivo. Obsahuje živé kvasinky a řadu zdraví prospěšných látek, které jsou při standardní filtraci, stabilizaci či pasteraci odstraněny či zničeny. „Pivo má díky tomu přirozený zákal tvořený především kvasinkami. V chuti jsou kvasnice také cítit a více vyniká celkové aroma a chuť piva. Pivo tak chutná plněji,“ doplnil technolog Drinks Union Ondřej Koucký, který ve firmě projekt kvasnicových piv vede.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

phrabina

pondělí, 7. duben 2008
09:34

phrabina

to Martin Štros: ¨
pivař = disident? To už je opravdu silné přirovnání. Možná by to chtělo trochu střízlivější přístup.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 7. duben 2008
08:05

Roman Holoubek

to Martin Štros:
No právě že to za a) není tak jednoduché
A za B) podobné praktiky se mi příčí. Asi jsem nebyl ten správný člověk na správném místě :-). Ono to má ještě totiž jeden rozměr. I kdybych zdražil pivo o 2,- Kč, tak bych neměl hotový kapitál pro onen úplatek. Jinými slovy - žili jsme z ruky do huby a tam nebyla rezerva na tvoření odměn dopředu.:-(


Martin Štros

sobota, 5. duben 2008
01:46

to tomas (www.pivniobzor.cz): kdyby se za komunistů národ jednotně vzepřel, tak ten režim taky padnul... stejně jako kdyby se dneska všichni pivaři vzepřeli nadnárodním společnostem. Jenže to nehrozí. Ve společnosti je vždycky mlčící většina, která se nechá dotlačit tam, kam někdo nahoře potřebuje. Nás pivní fandy bych přirovnal k disidentům za komunistů - je nás prostě málo, na to, aby se něco zásadního změnilo. Hlavní proud je prostě předurčen k tomu, aby žil v područí diktatury - jestli mu budou šéfovat komunisti nebo kapitálově silné firmy, je vedlejší. Je to smutný, ale bohužel... jo tehdy byla propaganda v Rudým Právu, dnes tvoří propagandu PR články v médiích. Lidi to žerou jako kdysi. Jak málo se změnilo... :-(


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Martin Štros

pátek, 4. duben 2008
20:58

to Roman Holoubek: Mno a a co takhle se tomu přizpůsobit? Podražit pivo o ty dvě koruny a získané prostředky dát na úplatky? Že to není fér? No ale když ani ti ostatní nehrají fér, tak co s tím... já z principu nejsem proti těmto odměnám hospodských. Může je přece nabídnout každý. Co takhle nezveřejnit ceník a pivo někomu dávat dražší s úplatkem, někomu levnější bez úplatku. V džungli si myslím je potřeba se rvát stejnými zbraněmi jako ostatní, jinak poctivec prohraje. Nikdy jsem pivovar neřídil, tak nevím jestli je to možné, ale napadlo mě to.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
00:40


posted by: Inzerce

laďa

pátek, 4. duben 2008
20:53

Lada

pěkná debata, kterou píše mlsný jazyk / a někde se ozývá i srdce, snad nepřeháním/. jsem padesátník a pamětník k tomu, můžu srovnávat, přestože chuť Plzně /ano, s velkým P/ už si přesně nevybavím. vím, ale jistě, že takovou jakou jsem pil za komančů už nikdy pít nebudu /totéž platí i pro Budvar, Kozla,.../. Někdo vzpomínal, že tu vládne diktatura peněz a já s ním plně souhlasím. Ve všech oblastech, prosím. A teď se podívejme na toho "čepmena" z dědiny. V hospodě většinou nevaří /kdo by tam chodil na obědy, důchodci?/, možná nějaký ty pivní klasiky "nastudeno" a to přinejlepším. Nad vodou ho drží pivo. To je hlavní položka v nabídce, na které vydělává. Pokud nechce krachnout, tak si nemůže dovolit někam pro pivo jezdit. Naopak potřebuje servis se vším všudy / na začátku možná i s nějakou finanční injekcí/, aby přežil. Platí sociální, zdravotní pojištění atd. a nikdo se ho neptá, kde ty prachy vezme. Logicky se přimkne k dodavateli, který nabídne nejvíc výhod. A to bývá většinou velký, silný nadnárodní kolos, který na to má zdroje. A má je proto, že krutě vydělává. Výrobní náklady stlačené na minimum, majitele a akcionáře zajímá ZISK. O chuť piva moc nejde, hlavně, když se prodává. Mladší generace už vlastně často ani neví, jak by pivo mohlo chutnat. Proto vykřikuje - Gambrinus! K tomu se podívají na Gambrinus ligu a jsou spokojení. Plus masáž reklamou...Heineken /a jiné podobné společnosti / na české pivaře /nemyslím konzumenty,ale ty, co pivo dokáží vychutnat a ocenit/zvysoka kálí. Relativně velmi levně zde nakoupí pivovary, dosadí nový "manažery"/loajální,hubu držící/ a rozjede to po svém. No a když to nepůjde, tak pivovar zavře. Nic se neděje. Má takové výrobní kapacity, že nás může zahltit "pivem" z jiných pivovarů. V moc růžových barvách bych to neviděl, přátelé pivaři.


napsal(a): laďa [Odpovědět]

Luboš.

pátek, 4. duben 2008
13:22

to Roman Holoubek
Souhlasím. Určitě na vině jsou nejcíce hospodšťí. Proto nerad slyším odsuzování těch co pijou "europiva" (netýká se všech, jen těch co nemají na výběr). Oni si rádi dají jiné pivo, ale jsou tvz. pohodlní a pijí, jak Roman říká, to co jim hospodský dá, protože na té vesničce je prostě pravidlo, sebrat ve s pátek věčer a jít do hospody ať se tam točí cokoliv. Jak jsem již psal, nechodí se tam pouze za pivem. Škoda, že Bon, nebo pokud je dnes Roman u jiného piva, tak jiné, není v našem okolí (Nepomucko), protože dodnes všichni z naší vsi vzpomínají, jak nám točil Bona na výstavišti v Českých Budějovicích a jak nám chutnal. Zkoušíme různá další piva, ale vždy to skončí na tom "Chcete ho, tak si ho přivezte". Co se týká hospodských, tak mám osobní zkušenost s obojím. Mám nejblíže dvě hospody. Každá je 2km daleko. V jedné mají smlouvu s pivovarem(nemusím uvádět s jakým) a druhá nemá slmouvu s žádným. Do té první, když jsme zkoušeli Koutské, jsem vzal taky jeden sud. My ten svůj vypili za jeden véčer, tam ho pili celý týden, ale jen kvůli tomu, že hospodský se bál napsat ho na tabuli, aby ho někdo pivovaru s nímž má smlouvu nenahlásil a on neměl následně problémy. V té druhé, už se začíná postupně blýskat na lepší časy. Snad se začne točit Koutské, zatím prý na zkoušku. Vše tam záleží ale pouze na tom, zda hospodští budou chtít pro jiné pivo někam jezdit, protože každý není Roman Holoubek, aby nabízel dovoz, řekněme 3 až 6 sudů týdně do zapadlé vesničky. Hospodští by se měli zachovat jako vesnické krámky, kde co se týká lahvového piva už změna nastala. Málokdo dnes kupuje europiva. Dnes jdou nejvíce na odběr piva ze středních pivovarů. U nás, co vím, nejvíce Svijany a u mě to vyhrál Klášter.


napsal(a): Luboš. [Odpovědět]

tomas (www.pivniobzor.cz)

pátek, 4. duben 2008
11:52

to Martin Štros:
To Vaše srovnávání s dobou před rokem 1989 mi připomíná klasický klišé o těch zlých globálních kapitalistech z diskuzí na novinkách.cz. Nechci se znojemáků dotknout ,ale kolik jich zajímá osud místního pivovaru a kolik ví a nebo jim vadí ,že lahvový Hostan už pochází dávno z Brna. V lecčem máte pravdu,ale někde jste zmiňoval ,že pivovar je vlastně klasická fabrika jako každá jiná a tenhle rozšířenej názor je právě ten problém. Právě ve Znojmě ,kde je pivovar uprostřed historických města u hranic už mohli dávno nabízet i něco víc,využít potenciál místa a nebýt jen tou fabrikou odkud je možný přenést výrobu ze dne na den jinam .Nějaká velká restaurace v pivovaru,návštěvnický centrum pro rakouský a jiný zájezdy,kulturní akce v pivovaru, letní pivní zahrada jako v Německu, vaření i něčeho jiného než běžný 10 a 12tky,stálou nabídku nefiltrovaných a pšeničných piv nebo jiný sezonní piva jako každej druhej pivovar v Rakousku. Nikde nic. Někde jako třeba v Chodovaru nebo Černý Hoře i jinde už to chápou a funguje to. Kdyby nabídli nějakou přidanou hodnotu a nebyli jen onou fabrikou , která uprostřed města spíš vadí ,tak nikoho ani Heineken nenapadne pivovar rušit.


Roman Holoubek

pátek, 4. duben 2008
09:31

Roman Holoubek

To Chody - souhlas.
Objížděl jsem hospody, nabízel kompletní servis. Dovážku v určený den až do sklepa, pravidelné čištění trubek zdarma pracovníkem pivovaru, dodávku tolika skla, tácků apod. kolik si jen bude přát (v únosné míře). Zdarma zapůjčení celého výčepního systému. Slunečníky, lavice, ...
Přesto většina ani neměla zájem to pivo ochutnat. Jen se ptali kolik jim dám, když nás budou čepovat (byť jen na soutoči). A vůbec je netankovalo, že jim nabízím pivo o 2,- Kč levněji než Radegast a při propočtu jejich výtoče na tom vydělají více, než při jednorázové odměně od giganta. Jenže je právě nejvíce zajímaly jednorázové odměny - chtěli mít své jisté tady a teď.
Takže v naprosté většině je to o vůli a nevůli hostinského, než o štamgastech. Ti budou pít to co jim dá, protože jak bylo řečeno, na výběr (na malé lokalitě) stejně nic jiného nemají. A chuťové buňky mají krátkou paměť a zvyknou si rychle.
Tož tak...


Chody

pátek, 4. duben 2008
09:10

Chody

to Luboš:
Ano vše je o možnosti výběru a ten bohužel na vesnici není. Nemůžete si vybrat hospodu podle točeného piva, nemůžete si vybrat restauraci, podle toho, zda je nekuřácká. Můžete tam buď jít nebo ne ... A někde ani to, protože hospoda je dávno zavřená.
Ale Luboši, ruku na srdce, je to tak dobře? Na tom je postaven celý princip - ono to pivo není moc dobré, ale když si zavážeme hostinské ve většině hospod, tak si lidi zvyknou a většina bude pít, to co je, a abych nezapomněl podpoříme to trochu reklamou, nápoj pořádně podchladíme, aby nebylo znát, že už dávno žádnou chuť nemá ...
Tak se potom nediv, že budu i nadále "odsuzovat" každého, kdo tahle "piva" pije. A stejně tak budu "odsuzovat" hostinské, kteří jsou takoví poserové či lenoši, že co jim nepřivezou pod nos, to pro ně neexistuje. Jídlo či pochutiny k pivu jim také zaváží přímo do hospody? Nevěřím tomu a je dost dobře možné, že by se i našel někdo, kdo by je jiným pivem také zavážel, jenže ono je jednodušší sedět na prdeli a jet v zajetých kolejích s nabídkou jednoho druhu usmoleného velkého obludného G ...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Luboš S.

čtvrtek, 3. duben 2008
21:23

Luboš S.

to všichni ostatní
Mrzí mě, že všichni odsuzujete ostatní, co pijou ty "hnusy" od nadnárodních koncernů. Chody může potvrdit, že nejraději piji piva z minipivovarů, ale na malých vesničkách, pokud nemáte hospodskýho, který je stejný nadšenec jako vy, jinou možnost výběru nemáte. Ano, můžete říct, tak nebudu pít nic, ale na té vsi, jít v pátek na pivo, není jen o konzumaci piva. Je to společenská událost při které se "upeče" i spousta jiných věcí. Snažíme se vzít do naší vesnické hospůdky i jiná piva(např. už jsme měli Koutské, Lobkowitz, atd.),ale není problém v tom, že by to ostatní nechtěli pít, ale v tom, že Vám hospodský řekne, proto toto pivo musím někam jezdit, "Plzeňské" mi kdykoliv přivezou. Ano nemusím pivo G, ale pokud si chci s kamarády posedět, tak i to G zkousnu. Nemusíte se mnou souhlasit, ale neodsuzujte za to ostatní.


napsal(a): Luboš S. [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 3. duben 2008
21:09

Chody

to davidas:
Píšeš "vzdyt ty lidi zajimaji jenom prachy a nez by si zaplatili za kvalitu, tak radeji lejou levne sracky". Ale to přeci není pravda, vždyť nejkonzumovanější pivo je sice levná sračka, ale prodávaná za dost vysokou cenu. Za stejnou cenu koupíš kvalitní ležák ...
Dále píšeš "za komousu v podstate nebylo vyberu a to dnes pri vsi ucte neplati, pokud budeme chtit pit dobre pivo(zatim) tak nam hop dodaji a pomerne i rychle" Tady si dovolím také oponovat. Ano pivovary Vám dobré pivo dodají, ale hospodští na to jaksi neslyší. A většina lidí si dá pivo, nezajímá je jakou značku a tak se dokola v celém Česku střídají europiva od SABMilleru, InBev či Heinekenu. Děkuji nechci a zítra si víkend zpříjemním štěňátkem strakonického Sklepáka :D


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

davidas

čtvrtek, 3. duben 2008
20:57

to Martin Štros:
s prominutim co to je za plky, kdyby lidi nepili to co pijou, tak se zadnej nadnarodni subjekt na nic nezmuze, pokud se narod necha zblbnout reklamou a hromadne lemta sracky, tak to neni problem nikoho jineho nez nas, nase osveta bude asi vzdy tahat za kratsi konec, vzdyt ty lidi zajimaji jenom prachy a nez by si zaplatili za kvalitu, tak radeji lejou levne sracky. Je pravda, za komousu v podstate nebylo vyberu a to dnes pri vsi ucte neplati, pokud budeme chtit pit dobre pivo(zatim) tak nam hop dodaji a pomerne i rychle...


napsal(a): davidas (mydas(a)volny.cz) [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 3. duben 2008
20:02

to Dwarf: Trochu odbočím ale možná ne úplně. Nechci teď spekulovat jak to s těma pivovarama dopadne, ale nemáte taky pocit, že vlastně nežijeme v žádné demokracii?
Před rokem 89 to byla vláda politiky, dneska vláda ekonomiky. Tu politickou zajišťovali komunisti, tu ekonomickou zajištují nadnárodní firmy. Komunisty názor obyčejných lidí nezajímal, ty firmy dnes taky ne. Komunisty si nedalo sesadit ve volbách, ale ty dnešní firmy taky žádnými volbami nevyženeme.
Většina lidí ve Znojmě si jistě přeje, aby pivovar vařil dál (na sebe si určitě vydělá). Za komunistů stačila vůle úředníka s razítkem, aby pivovar zničil. Dneska stačí vůle topmanažera a po pivovaru je taky. Cítíte rozdíl? Z pohledu občana tam skoro žádný není!
Jsme tak hezky skočili z jedný totality do druhý. Neříkám, že ta první byla lepší, to naopak, tahle je snesitelnější, ale přesto je to v podstatě totalita a do demokracie, vlády všeho lidu, to má daleko! Samozřejmě se to netýká jen pivovarnictví...
Omlouvám se za filosofování na nesprávném místě, ale nějak mě to napadlo ;)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 3. duben 2008
18:26

Dwarf

to Jan Hajan: nesejčkuju, na dobré pivo chodím, co to jde... jen vím, jak dopadly pivovary na Slovensku a jaxe pomalu utlumuje fungování pivovaru ve Znojmě... vím také, že kapacita pivovaru v Krušovicích není zdaleka naplněna... samozřejmě ten konec nenastane hned zítra nebo za měsíc, bude to pár měsíců, možná i let trvat... ale Heineken je finanční společnost, bude chtít vydělávat a mít co nejmenší náklady... a to se nepasuje s ničím jiným než se zavřením několika pivovarů (příp, vařením všech značek na jednom místě) HOWGH


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 3. duben 2008
18:07

to jiri.kana: Omlouvám se, ale tento názor bych označil za trošičku naivní. Jasně, že to Heineken ještě oficiálně nepřevzal, ale určitě už že tomu už ve skutečnosti dávno šéfuje! Proč jsou dneska v těch pivovarech samí mladí sládkové? Personální změny proběhly dávno před ohlášení transakce! Lidi dosazení Heinekenem to řídí už dlouho podle mého. Takže tohle je jednoznačně akce, kterou buď vymyslel, nebo aspoň posvětil přímo či nepřímo Heineken.
Pokud jde o antimonopolní úřad, považuji to za formalitu. Nemají důvod být proti, tržní podíl Heinekenu nebude nebezpečný.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 3. duben 2008
17:59

to Jan Hajan:
Pravděpodobně jsi Březňák pil a) naposledy kdysi před revolucí nebo b) několik let po datu doporučené spotřeby nebo c) nestřídmá konzumace silných speciálů ti zatemnila rozum, jinak bys o něm takhle nepsal!
Dokud ho Heineken "evropsky nezkonsoliduje" na úroveň Krušovic nebo Starobrna, budu ho pít s chutí!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

JR

čtvrtek, 3. duben 2008
16:08

ještě by to chtělo nějaký seznam těch vybraných hospod, DU web je dost skoupý. Kdyby se vědělo byl bych velice potěšen...


napsal(a): JR (Liftman(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jan Hajan

čtvrtek, 3. duben 2008
15:59

to Dwarf:
Bože, to je pořád dokola. Z čeho pořád nabíráš dojmu, že hned, jak se podepíše smlouva, tak všechno končí ? Ty pivovary poběží a budou vařit pořád to svoje ještě dost dlouho a to i pro případ toho nejkatastrofičtějšího scénáře, že by se všech v budoucnu měl vařit jen Heineken. Jsi v Česku a víš, jak vypadá v Česku setrvačnost ? Přestaň pořád sejčkovat a zajdi si radši na dobré pivo. Ono obecně DU žádné velké dobroty stejně nevaří. Kutná Hora a nějaký Lounský speciál jsou dobrá piva, ale Březňák a Zlatopramen jsou slušné patoky. Snad ty kokoti z Heinekenu aspoň všechno ochutnají, než se rozhodnou, co zavřou.


napsal(a): Jan Hajan [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 3. duben 2008
15:25

Dwarf

to Martin Štros: jak píše Jirka K., Heineken DU sice koupil, ale ještě nepřevzal... takže to chápu jako poslední dobrotu od DU před koncem pod křídly Heinekenu... tím spíš, že to je samozřejmě uvařené dávno před podpisem smlouvy...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.04.2008 ve 15:26:45


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 3. duben 2008
15:22

jiri.kana

to Martin Štros:
Já si myslím, že tahle akce nemá s Heinekenem nic moc společného.
1) Pořád se čeká na vyjádření antimonopolního úřadu a kdo ví, jak je to s úředními šimly jinde
2) A hlavně - pochybuju, že by tuhle akci vymysleli a zrealizovali hned týden po transakci.

Což ale neznamená, že by to s těmi kvasničáky nemohlo nakonec dopadnout tak, jak píšete. I v Rakousku má Heineken v portfoliu nějaký ten "zwickl".


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 3. duben 2008
14:21

to Dwarf: Já osobně si myslím, že to bude Heineken zkoušet dál s dalšími novinkami. Jak jsem tu psal dřív, nevěřím zcela ve slovenský model (destrukce) Tahle zpráva to potvrzuje. Myslim že doba, kdy u nás měla šanci uspět jen světlá desítka a okrajově tmavá desítka a světlý ležák, už je pryč. V Česku se vyplatí vyrábět i něco nového. Pro obyčejné lidi bude kvasnicové pivo novinkou, kterou ochutnají a když jim zachutná, jedině dobře. Nevadí, že to uvařil Heineken. Kvasničák z Chýně sice miluju, ale kdo ho z normálních lidí v Česku pil? 0,05 % lidí?


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 3. duben 2008
11:10

Dwarf

poslední výkřik před pádem do temnoty??


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

čtvrtek, 3. duben 2008
09:51

Tomáš Kroupa

Super nápad, Ondro. Teď ještě vědět kdy a kde se na pivo dá narazit...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI