Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo na prvním Valentýnském rande? Češi raději ne, Švédové s chutí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo na prvním Valentýnském rande? Češi raději ne, Švédové s chutí

[středa, 13. únor 2008]

Pivo je součástí české i evropské kultury a zasahuje i do navazování partnerských vztahů. Ačkoli se svým současným partnerem či partnerkou zajdou Češi „na jedno“ nejčastěji z Evropanů, dát si pivo na první schůzce s potenciálním novým objevem u nás už tak obvyklé není. Naopak tři čtvrtiny Švédů si pivo na prvním rande objedná bez starostí. Pivo při důvěrné schůzce je dokonce oblíbenější u Švédek než u Švédů. Roli piva v partnerských vztazích Evropanů ukázal další díl výzkumu* společnosti SABMiller, vlastníka Plzeňského Prazdroje.

Jaký názor mají Evropané na pití piva na prvním rande? Na první schůzce s potenciálním partnerem si pivo s radostí objedná 77 procent Švédů, hned za nimi následují Britové (76 procent). Překvapivě však tento postoj sdílí jen necelá třetina Čechů a dokonce pouhých 18 procent Slováků - zde je sklenice piva na prvním rande považováno za mírné „faux pax“. Proto na den Sv. Valentýna, svátek zamilovaných, v zemích bývalého Československa pivo asi moc často na stolech právě vznikajících partnerských dvojic neuvidíme.

Graf

Oproti tomu se současným partnerem zajdou na pivo nejraději Češi (80 procent). Naopak Němci současného partnera příliš nepreferují. Polovina z nich někdy s partnerem na pivo zajde a druhá polovina dá přednost třeba přátelům.

Graf

„Výzkum ukazuje, že s přibývajícím věkem chodí Češi na pivo právě se svým partnerem či partnerkou. Životní druh vítězí i jako přítel u sklenice dobrého piva. Zatímco ve skupině 18–24 let vyrazí na pivo s partnerem pouze 14 procent respondentů, ve skupině starších 45 let je to již 36 procent,“ říká Jiří Mareček, mluvčí Plzeňského Prazdroje.

*Výzkum zpracovává společnost SABMiller na vzorku více než 7,5 tisíce plnoletých osob, které pijí pivo alespoň jednou za dva týdny. Statistické šetření probíhá v 15 evropských zemích (Belgie, Česká republika, Dánsko, Francie, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie). V každé zemi odpovídá přibližně 500 respondentů, z toho 70 % mužů a 30 % žen.

**Předchozí část průzkumu ukázala, že Češi by na pivo rádi vyrazili s Karlem Gottem nebo Václavem Klausem. Tato odpověď však v sobě skrývá spíše přání, zajít si jednou na pivo se známou osobností. V reálu i Češi, stejně jako všichni Evropané, chodí na pivo nejčastěji s přáteli nebo rodinou.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 07:50 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

středa, 13. únor 2008
13:51

Michal

::lol ::lol ::lol Nevim co bych dělal na pivu s Klausem nebo Gottem ::lol ::lol ::lol
Na pivo se chodí proto abych pokecal s kámošema a ne proto abych viděl nějakej (všeobecně)známej ksicht. Tak to aspoň vidim já. Přece nepudu na pivo s člověkem kterýho osobně neznam. I když je to jenom anketa, tak moje přání to rozhodně neni :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Martin Štros

středa, 13. únor 2008
11:45

to Chody: Jasně Chody, já komentoval hlavně ten graf, který na pohled ukazuje nějaký růst (ale o žádný růst nejedná.)To mi tak nějak říká, že Prazdroj umí dělat stejně dobré grafy, jako pivo :-))


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Chody

středa, 13. únor 2008
11:35

Chody

to Kejna:
Jasně, že můžeš, tady mravnostního robota nenajdeš :). Také souhlasím s něšťastným výběrem grafu, ale prostě v téhle sekci jsou zprávy, tak, jak byly publikovány jinde, se všemi nešvary. A nemusím připomínat, že nemusí vyjadřovat názor PI ...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Kejna

středa, 13. únor 2008
10:24

Kejna

nemyslím, že to bylo namířeno proti PI a hluboce souhlasím s Martinovým rozhořčením, tento typ grafu je použit naprosto nesmyslně, ten kdo to udělal/vymyslel/schválil je nedouk a (můžu? :-).. ) idiot.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
14:09


posted by: Inzerce

Chody

středa, 13. únor 2008
09:10

Chody

to Martin Štros:
PI v této sekci publikuje články a zprávy odjinud a nerad bych do nich nějak zasahoval.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Martin Štros

středa, 13. únor 2008
09:02

ten první graf je opravdu tragédie! Jak může někdo dávat spojnicový graf pro takové nespojité rozdělení !!!???? Tohle by snad nenapadlo ani studenta prvního ročníku obchody... takhle hrozný graf jsem už dlouho neviděl, to by pivni.info snad ani nemělo publikovat, vždyť je to humus!


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI