Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken na lovu dalšího pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Heineken na lovu dalšího pivovaru

[sobota, 29. prosinec 2007]

Je libo Heineken? Tuto otázku možná v českých restauracích uslyšíte stále častěji. Stejnojmenný nizozemský producent piva má totiž v hledáčku třetí český pivovar. Po Starobrnu a Královském pivovaru Krušovice chce do své skupiny zahrnout ústecký Drinks Union. Pokud by se akvizice Heinekenu podařila, zvýšil by se jeho podíl na tuzemském trhu na třináct procent. Tím by se přiblížil patnácti procentům Staropramenu, který spadá pod belgický koncern InBev.

Lídr trhu - Plzeňský Prazdroj - se ale nemusí znepokojovat. Jeho poloviční podíl není ohrožen. Ze situace plyne jediný závěr: tradiční český nápoj bude ze tří čtvrtin v majetku silných nadnárodních pivovarnických skupin.

Lidovky.cz

[Heineken] 12:23 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

sobota, 5. leden 2008
10:31

Moro

to Malakin:
S tou strategií si dovoluju souhlasit. Snad jen v našich končinách (hodonínsko) má Černá Hora opravdu nedobrou pověst (stejně jako Starobrno) a pivaři jí moc nevyhledávají. Mně osobně chutná jen jejich Kvasar, jinak je to bída. Přičítám to tomu, že když jsem jako student navštěvoval moravskou metropoli, tak jsem často a hojně chodil na pivo do Černohorské pivnice a tehdy to bylo o něčem jiném, bohužel ...


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Malakin

pátek, 4. leden 2008
20:51

Malakin

Ja osobne povazuju Cernou Horu za moravskou obdobu ceskych Svijan (napr. co se strategie ziskavani trhu tyce). Jsem rad, ze tu je, ale tot vse. Jejich pivo - az na male vyjimky - me jiz neoslovuje. Lahvove jeste ujde, ale proti tocenemu mam proste vyhrady. Boruvkove nema smysl hodnotit, protoze to vari teprve kratce a jeste to neumi udelat. Z ostatnich znacek ujde snad jen sklepni a obcas i Kvasar. V tom jsem se utvrdil i na zarijove Pivni pouti. Nebyt techto dvou piv, pil jsem koalu a odjizdel skoro strizlivy. O vanocich jsem zkousel i Pansky special (15,36 %), ale ani ten me prilis nenadchnul. Snad uz to bylo moc silne, aby si to clovek dokazal poradne vychutnatt. Na druhou stranu znam mnohem silnejsi piva, ktera maji ten spravny smak...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Chody

pátek, 4. leden 2008
08:24

Chody

to Moro:
Tak sorry, měl jsem pocit, že jsi ze severu (a neověřil si to). Dobroty? Myslíš to všudypřítomné komínové "pivo"? Ba ne, máš pravdu, trošku se to tady lepší :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Moro

pátek, 4. leden 2008
07:46

Moro

to Chody:
Chody díku za opravu - a snad jen - Kyjov je hodně na jihu :) Beru, že každý máme "jiné chutě", ale klidně bych si s Tebou vyměnil bydliště a chutnal ty dobroty, co máš v okolí Ty ... :)


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:29


posted by: Inzerce

Chody

pátek, 4. leden 2008
07:33

Chody

to Moro:
Jen trošku pořádku Starobrno patří pod Heineken, pod pudinkářema nikdy nebylo, tam byly Krušovice, než je Heineken loni koupil, to jen pro pořádek.
Možná to bude tím, že jsi ze severu Moravy, ale já osobně řadím pivo z Černé Hory mezi nejlepší z celé Moravy a pro šťouraly i Slezska. A proti Janáčku také nemůžu říci ani zbla. Tož tak.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Moro

pátek, 4. leden 2008
06:37

Moro

to Martin Štros:
Je mi jasné, že máš blíž k DU, Litovel (12tka i lavinové Maestro)je pitelná v čepovaném provedení, Zubr taktéž (v provedení 11 a 12tka). Holba včetně Šeráku = nic moc. NezapomeŇ však, že oba tyto vaří i pivo ze zaniklého Zlatovaru Opava. V případě, že by to všechno pozřel všemocný Heineken můžu Moravu odpískat - byl by tu jen Heineken a Dr. Oetker (Starobrno), Černou Horu mezi piva vůbec nepočítám a Janáček Uh. Brod taky ne. To jsou doprd*** vyhlídky :( :( :(


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Libor

čtvrtek, 3. leden 2008
20:44

Libor

to Martin Štros: to Martin Štros: to je v pohode, každého oslovuje niečo iné...
Mne ide skôr o to, že je škoda KAŽDÉHO zatvoreného pivovaru - z pohľadu originality piva. Aj keď značku zachovajú, a varia ju v inom pivovare, nie je to ono. A nikto mi to nevyhovorí....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 3. leden 2008
19:48

Asi mě tu sepsujete, ale mě nikdy výrobky PMS neoslovily, asi je to tím že jsem až z Prahy a zkušeností není moc. Europivo Šerák, Litovel jsem měl akorát v lahvi a nevim proč mi nikdy nezachutnala. Zubr jsem měl akorát jednou a taky žádný zážitek. O výrobě superlevných piv, která deformují trh, ani nemluvě. Nevím, ale DU by mi bylo líto daleko víc a kdybych si mohl vybrat, mnohem raději obětuju PMS než DU. Ostatně i proto, že výrobky DU mohu pít často. Toť jen můj pohled na věc ;)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Libor

čtvrtek, 3. leden 2008
16:22

Libor

tak ma napadá, keby sa ten zasraný Heineken nakrámoval do PMS - tým pádom získa aj slovenský Steiger (momentálne patrí pod PMS) a získa tým pádom aj trhy bratislavského Steinu (ten má v súčasnosti pod palcom tiež PMS)
Robí sa mi z toho dosť mdlo....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Libor

čtvrtek, 3. leden 2008
16:10

Libor

to Malakin: je mi z tej sku.venej globalizácie na grc...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 3. leden 2008
13:15

Malakin

to Libor: Libore, Heineken uz je vlastnikem DU nekolik mesicu. Oficialne jeste nic nezverejnili, ale lidi z pivovaru mluvi jinak... Ted uz se jenom obavam toho, kdy Heineken koupi Holbu s Litovli a Zubrem. Bavil jsem se s lidmi z Litovle i Holby a pry je na ne vyvijen obrovsky tlak. Je jenom otazkou casu, kdy polevi. Penize jsou mocna carodejka... Litovel zmodernizovala stacirnu a bude delat dalsi cast sortimentu Zubra. O jeji osud se tedy zatim neobavam. Kdyz to dobre dopadne, Zubr skonci a zustane Holba a Litovel... Holba zacina byt taky celkem sobestacna. Uz ma i sve vlastni sladovny (tedy skoro). Pokud postavi jeste stacirnu na lahve, padne i Litovel. Letosni rok bude pro ceske pivovarnictvi rokem kritickym. Tech pivovaru skonci vic.
---------------------------------
Zpráva byla upravena adminem 04.01.2008 ve 10:55:31


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Libor

středa, 2. leden 2008
22:44

Libor

Chlapi, aj keď zo Slovenska, aj ja sa desím čo by sa stalo s DU keby ho schvátil Heineken (co peklo schvátí, to už nenavrátí...)
U nás je to pivná mesačná krajina. Navyše v 12/2007 skončil bratislavský Stein a od 12/2007 na celý rok prerušuje výrobu Tatran Poprad...že vraj kvôli rekonštrukci... Oko moje zaplakalo...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 02.01.2008 ve 22:45:49


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Martin Štros

středa, 2. leden 2008
20:24

to Petr: Já to všechno chápu a vím, neboj, taky mě nástup Heinekenu děsí, jen jsem chtěl poukázat na to, že se jedná hlavně o obchod a každý si může se svým majetkem dělat co chce. Láska k pivu je věc jedna a miliardy jsou věc druhá. Ona je totiž otázka, jaká by byla budoucnost DU na trhu, kde se po koupi Krušovic Heinekenem dost přiostřilo.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Petr

středa, 2. leden 2008
11:20

Petr

to Martin Štros: No Martine, respektuji Tvůj názor ale jak můžeš napsat "miluji pivo" a pak že by jsi pivovary prodal za peníze právě Heinekenu který zprzní pivo, jak píše PP, všude kam přišli.Pokud se vyznáš, tak bys měl vědět, že jim nejde o pivo ale pouze o prachy a o to aby jejich "pivo" bylo stejné jako všude u nich ve firmě. Jejich absence jakékoliv úcty k historii a tradici má pak za výsledek zavírání prosperujících pivovarů a následnou devastaci kvality v podobě bezpohlavních piv vyráběných v obludném množství v duchu harmonického zvyšování výroby až kamsi. U piva množství - kvalita moc dohromady nejde. Za pár let tu bude stejná katastrofa jako na Slovensku!!


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Martin Štros

úterý, 1. leden 2008
13:45

Miluju pivo, ale kdybych my patřila DU a přišel Heinenken, že to koupí za desetimístnou částku, nevím nevím, jestli bych odolal... to říkám zcela upřímně


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Moro

pondělí, 31. prosinec 2007
11:11

Moro

Zaplať pánbůh za lokální pivovary, protože to jejich slavné europivo je prostě hnus.


napsal(a): Moro [Odpovědět]

PP

pondělí, 31. prosinec 2007
10:21

Není to už dávno dojednané a příští rok se to oznámí? Pokud jste si někdo všiml tak v obch řetězcích je už Zlatopramen na jednom místě v regálech společně se Starobrnem, Zlatým Bažantem a Krušovicemi...V branži je to veřejným tajemstvím.Pokud vím není DU jejich posledním zájmem. Ještě něco získají. Pak přijde doba kdy se začne zavírat jako na Slovensku, Maďarsku a jinde. Kamkoliv přišli zkurvili pivo i trh. Stále se bohužel najdou v pivovarnictví lidé co za prachy prodají cokoliv.Tak si do roku 2008 nezbývá než přát Dej bůh štěstí. České pivo to bude potřebovat. Platné mu to ale příliš asi nëbude!


napsal(a): PP [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI