Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

The Guardian: Sládci se snaží zmírnit ekologickou zátěž piva

Co se píše o pivovarech a pivu


The Guardian: Sládci se snaží zmírnit ekologickou zátěž piva

[úterý, 5. červenec 2016]

The Guardian: Sládci se snaží zmírnit ekologickou zátěž piva[goto:http://www.prumyslovaautomatizace.com/the-guardian-sladci-se-snazi-zmirnit-ekologickou-zatez-piva]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

pondělí, 11. červenec 2016
09:59

hroch

jiri.kana: Já jsem přímo nechtěl použít úryvek z filmu příběh vojáka Čonkina- \"Z hovna jseš a v hovno se obrátíš. Z hoven dělám parádní vodku, na kilo hoven kilo cukru.\"


napsal(a): hroch [Odpovědět]

hroch

neděle, 10. červenec 2016
20:13

hroch

Ale největší pecka je poslední odstavec
"Pivo Wasted vzniklo s pomocí 120 kilogramů vyhozených hrušek, croissantů a briošek. A nejen že tvůrci piva zužitkovali vyhozené jídlo, ale ještě pivo naplnili do lahví ze stoprocentně recyklovatelného skla a všechny zbytky z chmelu a sladu darovali místnímu farmáři, aby je použil jako krmení a hnojivo."
Z pohledu tohohle ubohého článku, když ke klasickým surovinám, přidáš bordel z popelnice, a zbytky zkrmí zemědělec, tak už nenecháváš za sebou ekologickou stopu. Většina malých a středních odváží mláto na zkrmení zemědělci, chmel asi prasátka neradi žvýkají takýe jde chmelové mláto do kompostáren, flašky a sudy jou u nás recyklovatelné tak jaká ekologická stopa narozdíl od piva Wasted.Chmelnice, ani pole ječmene se uměle nazavlažují, takže pěstování takových plodin je jistě s menší ekologickou zátěží než veškerá zelenina či ranné brambory.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
08:27


posted by: Inzerce

jiri.kana

neděle, 10. červenec 2016
22:58

jiri.kana

hroch: Jo, ideologicky čisté ekopivo Wasted muselo být lahůdkové. Opakovatelné asi ne, ale požadavek opakovatelnosti mi v téhle souvislosti drobet zavání zpátečnictvím.
Jinak mi to nejvíc ze všeho připomíná základ pro samohonku před destilací.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Pepa

sobota, 9. červenec 2016
17:00

pepa

Spotřeba podle mne znamená když se něco spotřebuje tak to není.Při výrobě piva se část vody odpaří část přejde do výrobku a přirozenou cestou zpět do koloběhu.Nejvíc vody se použije na sanitaci.Ta projde čistícím procesem a vrací se do řeky.Tak o jaké spotřebě se píše?Jde spíš o množství použité vody ta je hlavně u velkých pivovarů mnohem nižší.Snahou výrobců by mělo byt vodu vracet co nejméně znečištěnou.To se týká veškeré použité vody nejen v pivovarech.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 6. červenec 2016
19:35

jiri.kana

"Nedávné studie naznačují, že může být potřeba až 300 litrů vody na vznik jediného litru piva."

Čili kdyby se podařilo zrušit český pivovarnický průmysl, ušetřilo by se možná nějakých 500 milionů kubíků vody! No to by za to stálo, ne? Pojďme do toho, dost bylo plýtvání zdroji ve jménu našich mrzkých rozkoší.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Dwarf

středa, 6. červenec 2016
20:14

Dwarf

jiri.kana: hlavně to neříkej nikde nahlas...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 7. červenec 2016
00:05

Sekal

jiri.kana: Úplně se mi to číslo nezdá. Když vezmu třeba takovou Spolanu Krušovice, tak z jejich výroční zprávy třeba za rok 2006, to ještě nebyl Heineken, vyplývá:
Výstav: 984 700 hl
Spotřeba material a energie: 364 437 000 Kč (tento chlívek zahrnuje PHM, slad, chmel, elektřinu, teplo, kancelářské potřeby, různé malé blbosti atp.)

I když budu uvažovat, že celých 365 mega utratili jen za vodu, což je očividně nesmysl, ale ať, a cenu za kubík v Krušovicích nastavím na nesmyslných 10 Kč za m3, pak mi skutečně vyjde spotřeba 370 litrů vody na 1 litr piva. Staropramen uvádí spotřebu vody 5 až 7 litrů vody na litr piva.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 7. červenec 2016
07:24

jiri.kana

Sekal:Jestli jsem to dobře pochopil, tak oni počítají spotřebu vody i při pěstování obilí a chmele, výrobě obalů, prostě úplně všechno.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 7. červenec 2016
11:06

Rosťa

jiri.kana: Tak! A protože optikou pisatele článku jsou kytky, liány a stromy špatné, neboť spotřebovávají vodu, pojďme je vyhubit! :) Koloběh vody v přírodě již není přirozený a normální, stejně jako koloběh piva ve společnosti... A to si vemme ekologické dopady konzumace piva! Jen té uriny, co je pak třeba řešit!
Děláme si legraci, ale za tisíc let až nebudou zdroje, děti ve škole nebudou věřit osnovám. Budou se ptát: A proč ti předkové nepili prostě vodu, jejíž výroba stále byla s porovnáním s tím pivem prakticky zadarmo? Proč my teď máme příděl ropy 10 litrů na celý život hlavně kvůli plastům na lékařské výrobky a oni spotřebovali za pár hodin třeba sto litů benzínu jen aby jeli na nějaký přiblbý výlet? Proč nejedli mnohem méně a pili alkohol a nechodili pěšky, aby byli zdraví a v pohodě a jejich biologické stopy byly mnohonásobně či řádově nižší? No???
Já se už svým dětem omluvil, že je mám :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.07.2016 ve 11:17:39


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI