Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vražda piva! děsí se výčepní z Česka. Ale Poláci na svařené pivo s pomerančem nedají dopustit

Co se píše o pivovarech a pivu


Vražda piva! děsí se výčepní z Česka. Ale Poláci na svařené pivo s pomerančem nedají dopustit

[čtvrtek, 28. leden 2016]

Vražda piva! děsí se výčepní z Česka. Ale Poláci na svařené pivo s pomerančem nedají dopustit[goto:http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zzz/_zprava/vrazda-piva-desi-se-vycepni-z-ceska-ale-polaci-na-svarene-pivo-s-pomerancem-nedaji-dopustit--1578003]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tereza

úterý, 2. únor 2016
09:32

Při svých cestách po světě jsem viděl nejrůznější způsoby podávání piva, ale nikdy jsem si to nedovolil kritizovat. Prostě jsem v jiné zemi, kde platí jiné zvyky a pokud jim to chutná, tedy prosím...
Ovšem "nejdivnější" kombinaci jsem zažil v kazašské Astaně, kde namíchali 1/3 rajské šťávy a 2/3 piva a libovali si, jak dobře to chutná. Dlouho mě přemlouvali, abych to zkusil a přiznám, že první lok jsem si dal se zavřenýma očima, ale na rovinu přiznám, že to nebylo zase tak špatné.
Vznesl jsem tedy dotaz na jednu známou českou pivní instituci, co oni na to a odpověď byla neuvěřitelná: "My to pijeme taky."
Tedy proti gustu žádný dišputát....


napsal(a): tereza (zdenek.reska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pípa

pondělí, 1. únor 2016
22:06

Polákům je zjevně jedno, co pijí. Hlavně, že nebudou dehydrovaní. Koneckonců před lety na to dojel i Pilsner Urquelle, na jehož tamní produkci se valila kritika. protože "české pivo" tehdy připomínal asi jen názvem.


napsal(a): Pípa [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
00:33


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

pondělí, 1. únor 2016
23:24

Roman Holoubek

Pípa: Každý národ má své zvyky a obyčeje. Pivo se sirupem, nebo šťávou pijí i jinde než v Polsku. A svařit ochucené pivo? Vždyť už ve starobylých českých kuchařkách se o tom píše, a některé české a třeba i belgické pivovary to také i dnes doporučují.
A Pípa ochutnal v Polsku vyrobený PU? Dle toho jak tu větu formuloval asi ne. Sám jsem si dělal srovnání jak české a polské "Plzně", tak i Ruské. Byly mezi nimi malé, sotva znatelné rozdíly. Koneckonců, malé rozdíly jsou i v jednotlivých várkách stejného pivovaru, natož stejné receptury v různých pivovarech. A vzkaz pro Pípu, všechny 3 "Plzně" byly dobře pitelné.
Takové plácání do vody, jaké předvedl Pípa je hodno komentářů na iDnes, ale tady to snad nemáme zapotřebí.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI