Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast den oslaví 45 let pivovaru, na čepu budou čtyři druhy piva Radegast

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast den oslaví 45 let pivovaru, na čepu budou čtyři druhy piva Radegast

[úterý, 1. září 2015]

Velkou oslavou 45 let od uvaření první várky, které si pivovar připomene v prosinci tohoto roku, bude letošní Radegast den. Ten se uskuteční v sobotu 5. září. Ve sklepích už zrají čtyři druhy piv Radegast včetně oblíbené Ryze Hořké 12 a Nefiltru. Fanoušky hořkého piva čeká nabitý program. Na pódiu vystoupí Arakain s Lucií Bílou, Chinaski, Škwor a další kapely. Pivovar představí unikátní výstavu o historii pivovarnictví na severní Moravě. Pro zájemce budou připraveny exkurze pivovarem a chlapské soutěže. Vstup je tradičně zdarma. Podrobný program je na www.radegast.cz.

Radegast den je již tradičně jednou z největších akcí na severní Moravě. Do Nošovic míří desítky tisíc lidí, hlavně kvůli hořkému pivu. „Letos jsme uvařili hned čtyři druhy piva Radegast. Každé je jiné, ale jedno mají společné. Všechna jsou hořká. Držíme se tak odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla, který před 45 lety vtiskl pivu Radegast charakteristickou hořkost,“ řekl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodal, že čepovat se bude oblíbený ležák Ryze Hořká 12, výčepní Original, polotmavý Temně Hořký a tradičně i Radegast Nefiltrovaný. Řidiči si budou moci dát Birell, včetně tří ochucených variant. Loni návštěvníci akce vypili 52 tis. piv.

Výročí 45 let od uvaření první várky piva připomene speciální výstava, kterou pivovar pořádá společně s Muzeem Beskyd. Lidé uvidí předměty, které mapují pivovarnictví, pohostinství i obyčejný život v 70. letech minulého století. Jak se vaří hořké pivo dnes, zjistí zájemci na exkurzní trase pivovarem, která bude během akce přístupná.

Nabitý bude i hudební program, který začne v 11:30. Během odpoledne a večera vystoupí Arakain s Lucií Bílou, Chinaski, Legendy se vrací, Wohnout a další. Program uzavře od 22:00 kapela Škwor. Tvrdí chlapi se budou moci utkat v soubojích v Radegast Adrenalin Parku. Na jedné ze scén bude probíhat škola čepování piva. Návštěvníci se již tradičně mohou těšit na autogramiádu hokejistů extraligových klubů, která proběhne v 15 hod.

Pořadatelé doporučují se do Nošovic dopravit vlakem nebo autobusem, které pojedou z Ostravy a Frýdku-Místku. Parkování bude zajištěno v blízkosti areálu, ale počet parkovacích míst je omezený. Vlaky mají konečnou přímo v pivovaru, autobusy pak v těsné blízkosti areálu akce. Jízdní řády jsou na www.radegast.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI