Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nad Kolčavkou

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Nad Kolčavkou

Nad Kolčavkou [p1449]

Pracovní povinnosti mě zavály do areálu pražské Pragovky, která se pomalinku mění z výrobních prostor spíše v kulturní a zábavní centrum. Jedním z nejnovějších počinů je tzv. Permanent Beer Fest, dle neskromných slov největší craft beer zahrádka v Evropě. Zatím se jedná o dvě buňky, kdy se v jedné čepuje a prodává pivo a v druhé je kuchyně. Posezení pak tvoří prázdné špulky od kabelů a dřevěné bedýnky. Kdyby bylo otevřeno dle původních propozic, mohl jsem tuto atrakci vyzkoušet, bylo krásné letní slunečné počasí. Bohužel otevřeno je až od 14 hodin a tak se budu muset spokojit s obědem v nějakém blízkém pivovárku.

Prmanent Beer Fest
Prmanent Beer Fest

Dle map je asi nejbližší Beznoska, ale já volím Kolčavku , která je více při cestě na metro. Za půl hodinky jsem na místě. Cedule před vchodem do restaurace hlásí na čepu devatero piv, to všechno asi neochutnám. Zkusím se zaměřit na ležáky, které, alespoň mně, řeknou o kvalitě toho kterého pivovaru nejvíce. Pokud tedy budu mluvit za spodně kvašená piva, pak jsem v nich nenalezl žádný problém, všechny čtyři ochutnané vzorky jsou dost dobře pitelné a musím paní sládkovou pochválit.

Z ulice
Z ulice

Jako první koštuju světlou jedenáctku, která je fakt dobrá a snad mohu dopředu prohlásit, že mi dnes z kolčavčích piv vyhovovala nejvíce. Je krásně voňavá, jemné chuti zakončená příjemným nahořklým ocáskem. Tohle pivo by se dalo pít celý večer (den :)). Na řadě je další jedenáctka s názvem Datel. Tentokráte se jedná o polotmavé pivo, které ani není kávové chuti, ale spíše do karamelova a to mi u tmavších piv vyhovuje více. Hořká 12 si v barvě moc nezadá s Datlem, čekal jsem ji spíše světlejší. Tady je znát plnější tělo, vyšší hořkost - pro mne je to takové drsnější pivo.

Hořká 12
Hořká 12

No a když už jsem dnes na té polotmavé notě, zakončím ochutnávku Vídeňskou 13%, která nijak moc nevybočuje z řady, je sladší, jemnější, snad jen ve vůni je malinko cítit kyselinka, ale jen ve vůni, v chuti nikoliv.

Varnu pivovaru najdete v přední části restaurace, je vidět oknem z ulice. Dle řídícího panelu ji má na svědomí firma Destila.

Varna
Varna

Co je na čepu naleznete na tabulových pruzích po obvodu lokálu, který je rozdělen na několik místností, já si vybral hned první stůl u varny. Ceny jsou zde na pražské poměry docela přívětivé (mnou ochutnaná piva od 35 Kč za půllitr (23 Kč za třetinku) do 53 (33) Kč. Myslím, že Kolčavku určitě stojí za to navštívit.


Další fotky z pivovaru a restaurace Kolčavka



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3491x] [17. září 2018]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI