Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kráva a Bizon

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Kráva a Bizon

Kráva a Bizon [p1995][p1008]

Koncem léta jsme jako Spolek Vrčeň poprvé uspořádali autobusový zájezd po jihočeských minipivovarech (1,2 ). Pro velký úspěch jsme v zimě, začátkem března, vyrazili opět, tentokráte do bližšího okolí našeho bydliště, tedy okolo Plzně. Vybráno bylo patero pivovárků a jak už to tak bývá "každý pes jiná ves".

Zlatá Kráva
Zlatá Kráva

Nepomucký pivovar Zlatá Kráva nemusíme na PI nějak víc představovat, přeci jen je to náš nejbližší, sládek je s námi v autobuse a shodou okolností se jmenuje stejně jako já :) Po ránu tedy stručná prohlídka a ochutnávka čtyř vzorků ze sklepa. Polotučná desítka je naprosto luxusní (syndrom prvního piva?). APA standardní. Farmhouse Ale je vařené ve spolupráci s létajícím sládkemBudějovického Budvaru. Nakonec dostáváme ochutnat pšenici Sv. Jana Nepomuckého, která je dnes nějaká jiná, ve vůni i chuti výrazně banánová. Čím to je?

Na varně
Na varně
  • Pivovar dodává do ochutnávkových pivnic, pivoték, hypermarketů po celé republice
  • Šalanda bývá otevřena až odpoledne, k pivu pochutiny k pivu
  • Pivní hotel a lázně v areálu

Další fotky z Krávy


Po Krávě nás čeká Bizon. V Čižicích se nás ujímá Michael Beneš, hlava i tělo značky Nozib. Což jak jistě vidíte je obráceně Bizon, prvotní značka a název čižického pivovaru. Celý pivovar se za léta působení přestěhoval na sál hostince. Najdete tu jak dvounádobovou varnu, tak 21 CK tančíků. Otevřenou spilku ale ne. Čižičtí si zakládají na tom, aby se v průběhu zrání pivo nekontaminovalo vzduchem. Koštujeme pár vzorků z tanků a musím uznat, že místní pivo svou kvalitu má.

Na sále
Na sále

Nozib má zrovna čerstvě naplechovkováno, neodolám a zakoupím pár vzorků do prodejny. V hospodě je na čepu osm druhů Bizona. Vždycky jsem si myslel, že U Bizona je taková vesnická hospoda, ale dle nabídky jídelního lístku se jedná spíše o restauraci. V lokále je docela dost lidí, což je dobře a tak to má být. K zelňačce a kedlubnovému zelí volím postupně tři ležáky - The Tap Tap 11, Nostalgie 12 a Karolína Světlá 13 (všechno velmi slušná piva).

Hrobník
Hrobník

V jakém filmu si zahrálo pivo na předchozí fotce?

V Čižicích se bude vařit / vaří další značka TamTam brewing co., kterou má na svědomí Tamara Dolníčková, která sem právě přechází od Radouše (právě tam povedou další naše kilometry). Bude tu pomáhat vařit místní piva a na ta svoje má vyhrazená CéKáčka. První její pivo z Čižic je právě v prodeji - můžete koupit v plechovce (Rye Hazy IPA 15).

Naplechovkováno
Naplechovkováno
  • Pivovar je rozdělen na dvě značky: Bizon (Robert) má stálý sortiment (spodně i svrchně kvašená piva) a Nozib (Michael) je značka experimentální, co produkuje převážně svrchně kvašená piva
  • Nozib dodává do ochutnávkových pivnic a pivoték po celé republice
  • Restaurace otevřena na oběd (o víkendu), teplá kuchyně

Další fotky od Bizona a Noziba 1,2




[Richard Chodora] [Zobrazeno 890x] [21. březen 2024]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI