Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Tak toto neni hezké!

[středa, 19. říjen 2011]

Gang nabízel hospodám známé pivo, prodával jim však patok 23

15.10.2011 Mladá fronta DNES str. 1 Střední Čechy Pivovarství a sladařství

Pavel Eichler

celníci odhalili ve Středočeském kraji první padělatele piva. Vlastní neúspěšný nápoj vydávali za známý, oblíbený mok. Výrobce pravého piva připravili o statisíce korun. Hrozí jim až dva roky vězení. Podle informací MF DNES členové gangu pocházejí z Kolínska. Skupina měla přesně rozdělené role. Jedna část se starala o vaření piva, další sháněla falešné korunky, což jsou plastové etikety na zátkách ocelových sudů, do kterých je pivo stáčeno. Poslední část gangu se starala o distribuci do restaurací. MF DNES však zjistila, že s největší pravděpodobností jde o Plzeňský Prazdroj. "Jejich lidé si na to stěžují často," řekl MF DNES jeden z obchodníků s pivem. Podvodníci pravděpodobně neuspěli na trhu s vlastním pivem, a tak ho vydávali za oblíbenější. Utržené peníze přitom řádně danili a měli v pořádku i další dokumenty. Podle šéfredaktora Pivního magazínu Jaroslava Nováka je nákupní cena "plzně" nejvyšší, proto dává smysl, že si neúspěšní pivaři vybrali právě tuto značku. Celníky na podvodníky upozornili distributoři plzeňského. Oficiálně se Plzeňský Prazdroj k případu nevyjadřuje. Že jsou informace MF DNES zřejmě správné, naznačuje odpověď tiskového mluvčího firmy Jiřího Marečka: "Doufáme, že policie či soudy zjednají nápravu ve prospěch českého piva, pivařů, pivovarů." Padělatelé piv totiž působí jejich výrobcům stejné problémy jako například falzifikátoři módního oblečení. Zákazník, který pije padělky, se začne nad značkou ušklíbat a firma ho třeba i definitivně ztratí. "Jakékoliv jednání, které poškozuje dobrý obraz českého piva nebo pověst zavedených pivních značek, nás znepokojuje," poznamenal Mareček;

autor: Mraz7 | Blok 20:14 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Martin Mráz

pátek, 21. říjen 2011
23:22

Stejně si myslím,že je lepší se prosadit sám a nestydět se za značku a nepodvádět pivaře!Trochu hrdosti.Neznamená být malý,že je pivo horší.Právě naopak.Trochu hrdosti!Pokud mám špičkové pivo,tak ho nemusím prodávat za jiné.To jedině,že mám patoky a nejde oficiálně prodat,Nebo podvod a to je třeba potrestat!


napsal(a): Martin Mráz (mraz7(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Chody

sobota, 22. říjen 2011
18:39

Chody

to Martin Mráz:
Já to vidím tak, že si někdo koupil v malém pivovaru sudy s pivem a pak je prodával pod dražší značkou. Takže o tom malý pivovar třeba ani nevěděl. Nebo se pletu :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Martin Mráz

čtvrtek, 20. říjen 2011
23:51

V článku novin se píše:"Vlastní neúspěšný nápoj vydávali za známý,Podvodníci pravděpodobně neuspěli na trhu s vlastním pivem, a tak ho vydávali za oblíbenější. Utržené peníze přitom řádně danili a měli v pořádku i další dokumenty."To dle mě znamená,že neúspěšný nápoj bude asi né moc pitelný,nebot jinak by ho prodali pod vlastní značkou až na hospodu.A lidem se nestyděli,říct pijete naše pivo.Takto to prodali na dodacím listu jako svoje.Ale jen kamarádům(Gangu).Gang z Kolínska.Pivovar ze středních čech.Pivovarů s malou cenou piva je ve středních Čechách tak čtyři.Jsem zvědavý,jestli se dozvíme,který.Myslím ale,že výrobce poprosil celníky o nezveřejnování,nebot by si již na trhu ani trochu neškrtnul.Když i celníci to označili za neúspěšný nápoj.


napsal(a): Martin Mráz (mraz7(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:20


posted by: Inzerce

Chody

pátek, 21. říjen 2011
07:31

Chody

to Martin Mráz:
Myslím, že celníci ví o úspěšnosti piva velký kulový...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dan

pátek, 21. říjen 2011
11:25

Dan

to Martin Mráz:
To že je to v článku napsáno, ještě neznamená že to tak bylo. Je to jen něčí výklad.
Ono uspět s vlastní značkou není tak jednoduché. A zajistit si odbyt svého výrobku přeci jen něco stojí. Takhle to patrně měli snazší. Odbyt zajištěn a kdyby nestíhali, tak se nic nedělo, když jen "doplňovali" sortiment.
Nevím jestli by měli prosit celníky, spíš by měli prosit ten pivovar, který poškodili. Myslím že celníkům do toho zas tolik není, když měli vše papírově v pořádku...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

JardaK

čtvrtek, 20. říjen 2011
19:32

JardaK

Nevíte někdo, čí výrobek v sudech byl? V žádné ze zpráv jsem se to nedozvěděl. Škoda, celníci to evidentně ví když se psalo, že regionální pivovar za nic nemůže a pivo i řádně zdanil. Zajímavý by byl soud o náhradu škody. Spotřebitel dostal pravděpodobně lepší pivo za nižší cenu, hospoda také víc vydělala a Prazdroj má zdarma reklamu, protože se pár lidí opět "přesvědčilo" že pivo prostě umí.
Jo a pane Mareček, jak myslíte to "nápravu ve prospěch českého piva". To jako že Vám zakáží vyrábět G-výčepní?


napsal(a): JardaK [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI