Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pivovar MMX v roce MMXI

[pátek, 18. únor 2011]

Rozsáhlá, lehce vyhrocená debata pod předchozími články na toto téma i blízkost Prahy umožňující večerní návštěvu s využitím hromadné dopravy uspíšily moji návštěvu pivovaru MMX v Letech u Dobřichovic. K tomuto tématu už bylo napsáno hodně, takže se omezím na pár poznámek osobních postřehů:

- Pivo:

Světlá 11° je chuťově jemnější, ideální na spláchnutí žízně, ale celý večer bych u ní nevydržel. Světlá 12° mi opravdu moc chutnala, takže předpokládám, že již byla načata nová várka (viz článek Jirky Vala Navrátila http://pivni.info/minipivovary/868-mmx.html). Polotmavá 14° s opravdu výraznou kávovou chutí, pro mne asi až příliš silnou. Ceny jsou na mimopražský podnik dost vysoké, ale převažujícím zákazníkem holt pravděpodobně nemají být místní obyvatelé, ale projíždějící turisté na jednodenním výletu z Prahy, z tohoto pohledu je „pražská“ cena pochopitelná.

- Sirupy:

Možnost vybrat si z celé škály sirupů, které jsou smíchány s pivem, mi přijde sympatická, nikdo si tu aspoň nehraje na „vaření“ ovocných speciálů, které přitom často vznikají naprosto stejně, akorát se trochu větší objem sirupu vrzne rovnou do celého sudu a zákazníci jsou potom nuceni vypít třeba 50 litrů jedné příchuti, než je namíchána další, zatímco v MMX mohou kdykoli volit ze snad deseti příchutí. Zkusili jsme granátové jablko (podle výčepního patří mezi oblíbené) a pomeranč (který je zatím spíš na okraji zájmu). Musím říct, že mi chutnaly obě příchuti, ovocné tóny se s pivem opravdu příjemně spojily. Výsledek byl samozřejmě hodně sladký a s ležákem už neměl mnoho společného, ale pokud někdo nerad hořké, má širokou možnost volby.

- Jídlo a obsluha:

Jídla (vepřová žebra a tlačenka) byla výborná, cena odpovídající, navíc nabízejí i levnější obědová menu. Obsluha byla naprosto profesionální, přestože za celý večer bylo ani ne deset hostů, takže výše spropitného nicotná. Velký počet zaměstnanců si vysvětluji tím, že chce majitel celoročně udržet stálý tým (nebo aspoň jeho jádro) kvalitních lidí, kteří zvládnou i návaly přes turistickou sezónu.

- Restaurace:

Prostor samotné restaurace na mě působí opravdu mohutným dojmem. Věřím tomu, že strohost interiéru (bohužel má být narušena několika velkoformátovými obrazovkami) dá maximálně vyniknout davové atmosféře zaplněné restaurace plné hodujících a popíjejících hostí. To, že teď přes zimu se při návštěvě může někdo cítit trochu jako v Kubrickově The Shining, není zas tak podstatné, protože hotel i restaurace zjevně vznikl se záměrem obsloužit turisty navštěvující Karlštejn, k čemuž má opravdu velké předpoklady (nutností pak asi bude navázání spolupráce s cestovkami). Podle pana výčepního se ale i přes zimu dokázala v sobotu večer restaurace skoro z poloviny zaplnit a už v ten moment musí podle mých představ být atmosféra velmi zajímavá.

- Architektura:

Vnější podoba pivovaru a hotelu mi přijde velmi zdařilá a kvalitně provedená, každopádně v tomto směru nejlepší objekt z celé obchodně-průmyslové zóny, jejíž je součástí. Být já obyvatelem z druhé strany přilehlého rodinného domu, rozhodně se radši budu dívat na budovu hotelu, než na objekty obchodů přes ulici. To, že mohlo být opravdu daleko hůř, dokládají výkresy původní studie hotelu vyvěšené na prosklené stěně mezi restaurací a recepcí (viz moje fotky na http://www.ovipistan.cz/archiv/pivovary/mmx/fotografie.html).

- Cesta:

Žíznivé webofily, kteří si chtějí zrychlit cestu od vlaku z Řevnice autobusem a zároveň spoléhají na mapy vytištěné ze serveru atlas.cz, kde je zastávka autobusu zobrazena přímo u pivovaru, chci upozornit, že autobus ve skutečnosti zastavuje o nějakých 500 metrů dřív a další zastávka už v Letech není a alespoň některé autobusy zahýbají směrem na Hlásnou Třebáň a poprvé zastavují po 2,5 km v Rovině. Takže cestu jsme si rozhodně nezkrátili ani neurychlili, ale večerní únorový pochod přes zasněžené pole byl naštěstí příjemný a jen posílil chuť na ochutnání nového piva.

autor: Kari | Blok 22:27 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

VozechV

pondělí, 28. únor 2011
12:50

VozechV

Ještě mě napadlo, jestli nick MMX není také z Prahy ze známé hospůdky. A dávám do souvislosti i pomluvy na Rychtu z Ústí. Třeba mu tyto dva podniky odmítly dodat pivo, tak je nyní očerňuje.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Jaroslava Pavlíková

pondělí, 28. únor 2011
12:41

Vážení přátelé,
jakožto zástupce pivovaru MMX Vám sděluji, že žádný z příspěvků nepochází z "naší dílny". Tento náš příspěvek do diskuze je prvním a posledním. Preferujeme otevřený způsob komunikace, založený na osobním setkání, nejlépe u našeho piva. Architektura budovy , jakož i chuť piva a nabízené jídlo, odpovídá našim představám, a jestli takový pohled na svět není někomu vlastní, nic s tím neuděláme. Přejeme vám krásné dny a těšíme se na vaši návštěvu.


napsal(a): Jaroslava Pavlíková (jarka.pavlikova(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:06


posted by: Inzerce

Rosťa

sobota, 26. únor 2011
14:12

Rosťa

to Anonym: Ujišťuji Vás, že většinĕ čtenářů je to jasné a tento primitivní pokus diskreditovat MMX i PI témĕř nikdo nebere vážně. Admine, můžeš prosím blokovat pro užití nicky připomínající pivovarské subjekty?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

emu

sobota, 26. únor 2011
22:27

emu

to Rosťa: no soudě dle reakcí 4 lidí se nezdá, že by to většině čtenářů bylo jasné...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Rosťa

neděle, 27. únor 2011
07:37

Rosťa

to emu: Vĕtšina je vždycky mlčící. A ani z vĕtšiny reakcí nevyplývá, že by reagující považoval uživatele mmx za nĕkoho z pivovaru.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Dan

neděle, 27. únor 2011
10:36

Dan

to Rosťa:
Anonymní příspěvek někoho kdo se vydává za pivovar je naprosto ubohý a podle mne ho nikdo nemůže brát vážně.
Myslím že by ale Chody měl začít uvažovat o zpřístupnění diskuze jen pro registrované, protože poslední dobou některé anonymní příspěvky poškozují jinak dobrou úroveň tohoto webu.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Chody

neděle, 27. únor 2011
11:19

Chody

to Dan:
Já bych diskuse jen pro registrované nedělal. Příspěvky neregistrovaných nicků rádoby pivovarů bych nebral tak vážně. Předpokládám, že pokud chce někdo z pivovaru uvést věci na pravou víru, přistoupí k registraci. Na druhiou stranu, nic nebrání někomu, kdo chce ten a ten pivovar poškodit, aby se zaregistroval jeho jménem :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Anonym

sobota, 26. únor 2011
13:55

Uživatel MMX nepatří k pivovaru MMX


napsal(a): Anonym (grecher(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Masakr

sobota, 19. únor 2011
17:27

Já teda nevím,ale mě to přijde jako pochvala,tak nevím co ten MMX plaší:-(


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

MMX

sobota, 19. únor 2011
06:21

Kritizovat? To vám jde a co jste dokázali vy?


napsal(a): MMX [Odpovědět]

pivo...

sobota, 19. únor 2011
07:04

to MMX:
obávám se že nevíš co je to kritika > pivo + sirup + jídlo + obsluhu ti pochválil, architekturu hoď za hlavu neb jsi to nestavěl a nic s tím nenaděláš ...


napsal(a): pivo... [Odpovědět]

píra

sobota, 19. únor 2011
07:05

píra

to MMX: Ještě jednou si to přečtěte. Ostatně, kdo stojí za nickem MMX? Není to profláklá IP adresa, která sem nesmí?


napsal(a): píra [Odpovědět]

Michal

sobota, 19. únor 2011
11:47

Michal

to MMX: Nějak sem se nevšim, že by tam byla nějaká kritika...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI