Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Tak Kocour už má Kočku

[pondělí, 7. červen 2010]

Všichni čtenáři PI již jistě vědí, že v restauraci U dvou koček na Uhelném trhu v Praze 1 se chystal další pražský restaurační pivovar. Od začátku června jsme se již dočkali i pivečka z něj. V prvním červnovém týdnu byl na čepu zatím světlý 12° nefiltrovaný ležák nazvaný Světlá Kočka. V tomto týdnu bude následovat Polotmavá Kočka a Tmavá Kočka, rovněž tato piva budou 12°.

Mnozí zde vyslovili v minulosti obavy z ceny piva v této restauraci vzhledem k její lokaci a cenám např. u nedalekých Medvídků. Myslím, že cena není vzhledem k místu a tradici této restaurace nijak neakceptovatelná. Všechna výše zmíněná piva jsou v ceně 34 Kč za 0,5 l.

Zatím jsem ochutnal Světlou Kočku a ta mně chutnala. Je to poctivý nefiltrovaný ležák, rozhodně o mnoho tříd výše, nežli na soutoku nabízený PU.

Tak se nám to pěkně rozrůstá, v této lokalitě, doslova na pár metrech, se již dá udělat zajímavý pivní trojboj a s malou odbočkou i čtyřboj. Začít by se mohlo U Valšů, kdo by chtěl mohl by z lajny vybočit třeba na jedno ke Flekům, potom tu máme pivovárek U Medvídků, tam by mi také vzhledem k ceně stačilo jedno, no a zakončil bych to na Uhelném trhu U dvou koček, kde bych asi u jednoho nezůstal.

Takže varnsdorfský Kocour k sobě má již pražskou Kočku a mohli by nám z toho symbolicky vzniknout nějaká další koťata v podobě nových pivovárků. A pár jich již je na cestě.

Tak všem Dej Bůh štěstí.

Tak Kocour už má Kočku [p768]

autor: Henri | Blok 10:40 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

píra

čtvrtek, 1. červenec 2010
08:44

píra

Včera(středa 30.6.) na čepu "jen" světlé a tmavé. Obě těžce pitelné. Opět bez řízu a obě dost teplé. Bohužel si lidé z naší skupiny po ochutnání začali dávat plzeň a já jim to tentokrát opravdu nemohl mít za zlé. To tmavé bylo jak kafe.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Kejna

středa, 23. červen 2010
12:32

Kejna

Já tam udělal zážitek celkem otřesný, tedy pivo bylo dobré, dal jsem si jedno světlé u pípy a řekl bych bezva minikvalita, ale pak mi volal kolega, že by se za mnou stavil a tak jsem si sedl na zahrádu, kde mě začala "obsluhovat" neuvěřitelná kreatura. Ale budiž, když pán napotřetí pochopil, že chci světlou Kočku, pivo mi donesl, bohužel obsah byl zoufalý, možná že to koresponduje s malakinovou zkušeností, ale mě to přišlo jako Plzeň či plzeňské slivky do kterých bylo cmrndnuto trochu plnotučné Kočky. Musím přiznat, že kdyby to bylo mé první, vypil bych ho, ale tím, že jsem měl před tím normální, to fakt nešlo. Po reklamaci jsem pak dostal opět jedno bezvadné a další už bohužel ne, neboť světlé došlo. Říkám si jestli to oni nedělají schválně, hamba, hamba, hamba jim! K dovršení všeho jsem to vrácené byl donucen zaplatit, tedy schylovalo se k hádce, tak jsem nad tím vztekle mávnul rukou, nicméně moje reference pozitivní rozhodně není!!!


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:58


posted by: Inzerce

Henri

středa, 23. červen 2010
08:55

Henri

Včera (22.6. cca v 17 hod) jsem tam také byl. Na čepu byla kromě PU světlá Kočka a tmavý Kozel, který musel být přivezen, když vlastní tmavé došlo, jelikož tmavé pivo (Kozel) zde bylo vždy v nabídce a někteří hosté tmavé vyžadují. Světlá Kočka mi chutnala více nežli při mé první návštěvě, byla více nachmelená, což mi vyhovuje. Potvrdil mi to i sládek se kterým jsem mluvil. Dále mi řekl, že stále laboruje s množstvím chmele, postupně ho přidává a už se pomalu dostává na konečný stav. O černé a hlavně polotmavé pivo je větší zájem nežli s jakým počítali. Polotmavé pivo se vaří, nikoliv řeže. Je navařeno, leží a vařit se bude jak polotmavé, tak i tmavé nadále. Navíc se sládek chystá uvařit v budoucnu i nějaký silnější speciálek, říkal, že asi na Silvestra. Bohužel kapacita je, jak se již nyní ukázalo, malá. To ostatně prý tvrdil spolu s panem Krýslem majiteli hned od začátku. Vzhledem k zájmu o pivo, době zrání a kapacitě sklepa se může někdy stát, že vlastní pivo chvilku nebude na čepu. Nicméně sládek se snaží vše vychytat a vařit tak, aby se to stávalo co nejméně. No a ze začátku neodhadl spotřebu tmavého a polotmavého.
K obsluze se nemohu vyjadřovat, neboť pivo jsem si zakoupil u výčepu a celý čas jsem strávil povídáním se sládkem.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Rosťa

středa, 23. červen 2010
09:28

Rosťa

to Henri: Ale rozdělit se o tento zážitek se čtenáři PI formou článku, to ne, to jste lakomej, že, pane Henri? :-)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Henri

středa, 23. červen 2010
09:46

Henri

to Rosťa: Čas je můj nepřítel. Musím také pracovat a po práci legraci. Takže jsem vlastně i trochu sobec :-)


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Rosťa

středa, 23. červen 2010
09:56

Rosťa

to Henri: Ale henui, já fem tfuj pfuíteu, tak mi pěkně poujez, kdo vfuechno tam f tebou byu, jaká to felý byuo, fo vykau ten suádek, jak to vfuechno chutnauo a dej k tomu fluánku taky nuejaký foto, jo?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Malakin

středa, 23. červen 2010
07:49

Malakin

Včera jsem to taky zkusil a zatím mám z tohoto podniku dost smíšené pocity, zejména pak z obsluhy, která je tu dost zmatená.

Nejprve jsem objednal malé světlé, dostal jsem však velké. Pak jsem objednal polotmavé, ale dostal jsem namísto toho opět světlé. Dál už jsem ale ochutnávat nechtěl, nicméně i přesto mi bylo doneseno další pivo - opět malé světlé. Pak jsme chtěli zaplatit, ale ze strany obsluhy nezájem. Až když jsme se za pět minut znovu připomněli, uspěli jsme.

Pivo zatím nic moc, i když s nádhernou pěnou, kterou člověk dneska uvidí už málokde. První světlé chutí dost připomínalo PU = nechutnalo, druhé a třetí světlé už bylo výrazně nasládlé (možná z nového soudku) a o třídu dvě lepší, byť to stále ještě nebylo ono. Polotmavé se prý vařilo jenom jednou a teď už se dělá jenom řezaním světlého s tmavým. Tmavé dost karamelové a chuťově zatím nezajímavé. Dva loky od kamaráda bohatě stačily.

Jinak tu vůbec nezaznělo, odkud jsou varné a kvasné nádoby, takže doplňuji, že z minipivovaru v Železné Rudě...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 23.06.2010 ve 08:42:35


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 21. červen 2010
20:18

Dwarf

včera jsem ochutnal a byl jsem spokojený, hlavně s tmavým (nejsem ženská - pozn. aut.) :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Mutzenbacher

sobota, 19. červen 2010
23:13

Zatím je to vcelku chutný - světlý je standard tak na úrovni pivovarskýho domu, černý mi přišlo lepší, trochu jako flekovský, čemuž bohužel odpovídá i zvukovej doprovod nějakýho liduškovýho geronota s harmonikou, kterej tam straší každej večer a celý wíkendy.
Mourovatý jsem neochutnal a tvrdili mi, že ještě furt žádný neuvařili, ale že mi udělaj řezaný, že je to úplně to samý, takže čert ví, co to všichni, kdo níže píšou o polotmavým, vlastně pili. :-))
Obávám se ale, že to dobrý dlouho nevydrží - ta hospoda je prokletá; už za bolševika stála pěkně za hovno a chodili do ní údajně hlavně fízlové z Barťáku. Pamětnící si možné vzpomenou, že se jí říkalo U Ručiček (též U Paciček či Pacifik), podle nějakýho kuchaře, kterýmu tam za časů normalizace usekli pazoury, což by si teda ten současnej taky vcelku zasloužil...


napsal(a): Mutzenbacher (mutz(a)bach.cz) [Odpovědět]

Geo

neděle, 20. červen 2010
14:30

to Mutzenbacher: No nam rekli minulou nedeli, ze svetly neni, takze predpokladam, ze tim padem nemohli udelat ani rezany :). Tak jsme snad meli opravdu polotmave.

Jo a bud rad za geronta s harmonikou. kdyz tam neni, tak tam hraje MIDI sampler nejaky sileny cesky lidovky, fakt humus.


napsal(a): Geo [Odpovědět]

jana

pondělí, 21. červen 2010
16:48

Jana

to Geo:
Dnes jsme U dvou koček byli na obědě. Točili světlé a tmavé, polotmavé neměli. Vařilo se světlé. Harmonika, ani nic jiného nehrálo. :-)
S tím polotmavým je to prý tak, že mají malé sklepy a budou jej proto (snad) dělat jen občas. To, co jsme tam pili posledně, už došlo.


napsal(a): jana [Odpovědět]

Mauler

středa, 16. červen 2010
10:27

Mauler

Včera jsem byl koštnout bylo narváno takže jen na stojáka,polotmavá nebyla,tak jsem si dal světlou a kámoš tmavou.Světlá byla hutná,spíš sladší chuťi,s pěknou pěnou-chuťově však v miniprodukci spíš průměr...Přesouváme se na Oldgotta k Medvídkům a pak do Velryby na nefiltrovaný Žatec:-)


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Rosťa

středa, 16. červen 2010
11:04

Rosťa

to Mauler: Prosim tě kde je ta Velryba?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Henri

středa, 16. červen 2010
11:30

Henri

to Rosťa: Kavárna Velryba je v Opatovické ulici č. 24 v Praze 1, http://www.kavarnavelryba.cz/
Na svém webu v nabídce toč. piv mají pouze produkci SABMüller.
V reálu čepují i filtovaný, ale hlavně vynikající nefiltrovaný Žatec.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

píra

středa, 16. červen 2010
13:21

píra

to Mauler: Dnes už měli jen tmavou. Světlou kočku prý budou mít zase v sobotu. Pivo průměr, chyběl mi tam říz. Ale lepší než drátem do oka, jídlo dobrý, obsluha milá, cena na místo super. Přijdu zase.


napsal(a): píra [Odpovědět]

siki

pondělí, 14. červen 2010
21:04

siki

Právě sleduji klasiku "Vrchní prchni", kde Abrhám zrovna zalezl do hospody U Dvou koček, je to tento podnik? Bylo tam takové podlouhlé podloubí....


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 14. červen 2010
21:25

Dwarf

to siki: je to ten podnik :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 10. červen 2010
21:32

Sekal

Mno.... Světlou neměli. Polotmavá: Krásná barva, začátek nadějný, konec poloprázdný, pěna padala plzeňskou rychlostí. Tmavá: Zoufale prázdné pivo, nemohu si pomoci. Tak snad příště budu spokojenější.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

jana

úterý, 8. červen 2010
23:02

Jana

Dnes jsme ochutnali polotmavou a tmavou Kočku. Nemají chybu. Ještě to chce naučit návštěvníky Kočky taky pít a nedávat si patoky z plzeňské chemičky!


napsal(a): jana [Odpovědět]

Sekal

úterý, 8. červen 2010
15:01

Sekal

Na jejich webu zatím nic.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

siki

pondělí, 7. červen 2010
23:14

siki

Držím palce a jen bych opravil Velše na Valše.... :-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

Henri

úterý, 8. červen 2010
08:39

Henri

to siki: Máš pravdu siki, nějak jsem se upsal, ale už jsem to opravil. Dík.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Rash

pondělí, 7. červen 2010
20:59

Rash

Dnes jsem tam ochutnal Světlou a Polotmavou Kočku. Světlá byla trochu přesycená, ale chuťově vyvážená a poctivá. Poctivá byla i Kočka polotmavá (s mírně nasládlým ocasem). Zatím jsem postrádal nějaké bližší informace o vlastním pivu. Podnik je cenově sympatický i jinak - hotovky přes oběd jsou za 60 - 80 Kč, minutky o fous dražší, ale jídelníček je plný "klasických" hospodských jídel. Jediné, co mne zklamalo, byla jedna z členek obsluhy, která se nás při první objednávce zeptala "Dvě Plzně?".


napsal(a): Rash [Odpovědět]

Henri

úterý, 8. červen 2010
09:18

Henri

to Rash: Holt si ještě nezvykla, vždyť Kočku mají teprve pár dní. Tato hospoda byla celá léta plzeňská a dříve, když ještě Plzeň byla poctivé pivo, tak dokonce vyhlášená.


napsal(a): Henri [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI