Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Wikiverzita

[úterý, 26. květen 2009]

Vlastní zkušenosti – viz

A spousta dalších!

Wiki je technologie, díky níž se z žáků stanete učiteli. Pivo na Wikiverzitě!

autor: Kychot | Blok 20:49 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Slávista

pátek, 29. květen 2009
11:21

Slávista

Tak to jsou otřesné slátaniny! Wikipedie opět potvrzuje svoji "kvalitu". Ba co víc - překonává se! :)


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

swooper

čtvrtek, 28. květen 2009
18:53

swooper

Myslim že tady se povedla wikpedie o pivu o dost líp....taky tam neni všechno, ale třeba jednou bude :) http://cs.wikipedia.org/wiki/Pivo http://cs.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:Pivo
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Pivo :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 28.05.2009 ve 23:30:46


napsal(a): swooper [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
09:59


posted by: Inzerce

Elf

čtvrtek, 28. květen 2009
16:56

Elf

Tohle je přesná a bohužel také dost tristní ukázka toho, kam také může vést svoboda na internetu, kdy si každý neumětel, může napsat jakékoliv bláboly, kterého napadanou. Ostatně tohle je problém svobody a svobodného projevu obecně.
Nechci být špatně pochopen, nevolám totiž po žádných (státních) regulacích, nechci nikomu bránit v jeho svobodném projevu, jen se snažím poukázat na to, že svoboda a demokracie mají i své stinné stránky. Dále chci říct, že se snad snažím v rámci diskuze na tomto servu, ale i na jiných pochybovat v určitých mantinelech slušnosti, ale u tohoto příspěvku to jde opravdu jen stěží.
To že žijeme ve svobodné a demokratické společnosti je úžasné a měli bychom si toho vážit, ale na druhou stranu i když má každý právo na svůj názor, tak to ještě neznamená, že je každý názor správný/pravdivý (to by zavánělo neobhajitelným relativismem). Možnost mít svůj názor se tedy automaticky nerovná tomu, že ten který názor je zároveň pravdivý. Takže když autor napíše „Wiki je technologie, díky níž se z žáků stanete učiteli. Pivo na Wikiverzitě!“ a přitom je sám diletant par excellence, tak to člověka nadzvedne ze židle.
Štve mě pomyšlení, že nějaký člověk se bude chtít dozvědět o pivu něco víc a jako první najde tuhle stránku plnou nesmyslů a hovadin. Maestro Kychot a jeho přátelé mi totiž nebezpečně připomínají blábolivé blouznivce ve stylu Henryka Laholy (viz Kychotovi dva dlouhé příspěvky o svíčkové).
Naštěstí žijeme v době a v zemi, kde nikdo nemůže jen tak zakazovat publikování názorů někoho jiného. Přesto však prosím pana Duleše a jeho kamarády, aby přehodnotili svůj záměr popisovat piva a pokud je chcete přece jenom dál hodnotit, tak to proboha nikde nezveřejňujte.
Ale pokud chcete, mohl/mohli byste vysvětlit některé věci. Např. co je to proboha „eroze piva“, „pučmelounky“ a jaký mají význam věty typu: „My jsme dali jen dva kousky, ale jistě by se pivo dalo píti samo osobě.“, „Zároveň u druhého půllitru se začal nezřetelně projevovat i ten pocit, jako že to pivo začíná stoupat i do hlavy, ale opět odzadu, směrem od zátylku.“, „Preferuji piva kvasnicová, tj. nefiltrovaná a nepasterovaná.“. Dále k čemu jsou ostatním uživatelům informace o tom, jakou kávu a jaký čaj nejraději pijete a že nemáte rád sladké?

Také by mě zajímalo, proč je tu (pivni.info) tak málo reakcí ostatních uživatelů? Usoudili snad ostatní, že tohle nestojí ani za reakci, za to ignorování je správná cesta? Taky mě to napadalo, ale tohle je tak do nebe volající kravina, že jsem to nevydržel a zareagoval.

P.S.: Při vaření IPy se používá infuzní rmutování.

P.S2.: Nepřesouvejte sem nic z toho, co jste sepsali na Wikiverzitě! Prosím.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 28. květen 2009
17:15

tomáš

to Elf: No profesionálním degustátorům asi po přečtení jejich hodnocení piv naskočí kopřivka. Ale jako pobavení je to výborný. Snad to nikdo nebude brát vážně.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 28. květen 2009
17:30

Elf

to tomas: Nemyslím, že člověk zrovna musí být profesionální degustátor, aby mu naskočila kopřivka. A myslíš, že je to jen recese :) ? Taky mě to napadlo, ale obávám se, že bohužel není.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 28. květen 2009
18:38

Trhac

to Elf: Původně jsem na to ani nekoukal, po tvém vyčerpávajícím kommentu jsem se musel taky podívat, no je to nářez:D Doufám, že to snad vážně nebude nikdo brát :D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Kejna

pátek, 29. květen 2009
09:01

Kejna

to Trhac: ani já to nejprve nečetl a teď chvílemi nemůžu uvěžit, že to není recese!


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 28. květen 2009
20:38

Malakin

to Elf: Dobré jsou taky definice pivovarů:
http://cs.wikiversity.org/wiki/Pivovar

a některé pasáže v profilu pana Kychota:

"Nemám moc rád sladké věci. Pokud mi někde nabídnou moučník, nejraději jej zapiji pivem, aby byla nějaká kompenzace v chuti."

"Piji i řezané pivo, nejraději ale odděleným způsobem, že si dám jedno velké světlé a k tomu jedno malé tmavé, a obě piva piji na střídačku, takže mohu lépe vnímat střídání chutí."

A pak že já jsem s šesti Kofolama za večer exot. :)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Energetik

pátek, 29. květen 2009
10:38

Energetik

to Malakin: ::lol ::lol


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 28. květen 2009
20:03

tomáš

to Elf: Ne, obávám se, že je to myšleno bohužel vážně. Ale zasmál jsem se. Opravdu originální charakteristiky piva.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Chody

úterý, 26. květen 2009
21:37

Chody

Co tímhle chce autor vlastně říct :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Malakin

úterý, 26. květen 2009
22:00

Malakin

to Chody: Asi to měl být pokus o reklamu. Jinak ta chybějící adresa je tato:
http://cs.wikiversity.org/wiki/Kategorie:Pivo

Po shlédnutí těch několika příspěvků mi to připomíná S-P.cz, tj. úroveň o ničem a desítky pravopisných chyb. :(


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Malakin

úterý, 26. květen 2009
21:32

Malakin

A co takhle ty vaše zážitky přesunout na PI a na Wikiverzitu dát jenom odkazy? Podle mě nemá smysl začínat s novým pivním serverem, když už je tady několik mnohem zavedenějších. I tak už se to nedá stíhat všechno číst.

Zkuste si taky přečíst tento odstavec z pera vašeho kolegy Juana de Vojníkov:

„Musím říct, že barvou mi Suchdolský Jeník připomínal spíše pivo polotmavé. Nicméně podle všecho se však jedná o světlý ležák. Zajímavé mi také připadali speciální skleničky-,- do kterých se rozlévá, takové pučmelounky z tlustého skla. I vůně byla dobrá, taková tvrdá nefiltrovaná vůně - chuť však sklamala. Navíc ve spojení s pálivým gulášem, začal Jeník míchat chutě - což nemám rád a zvláště mi to dělají piva polotmavá. Napřed nic a pak po chvíli hořká část v zadní části, načež se vám to vrátí a máte sladko vepředu. Nicméně druhý košt tohoto dvojkoštu byl již lepší. Opět člověka v-y-ruší silná vůně nefiltrovaného piva, po omočení jazyka se však vytrácí. Hezká je ale i pěna, taková těžká mléčná. I když se velmi rychle čepice rozplyne, slabý povlak s vámi jede až na dno, což brání erozi moku. Čili, řekl bych, perfektní v mechanických vlastnostech, horší v chuti. Zajímavé a hezké taktéž bylo, že ač je to pivo nefiltrované, nepozoroval jsem žádný zákal.“--Juan de Vojníkov 19. 5. 2009

Pominu-li některé hrubé pravopisné chyby (některé z nich jsem označil), které by na serveru, který má někoho něco naučit, být něměly a které navíc dělá student vysoké školy, tak mi také není zřejmé, co se skrývá pod pojmem "eroze piva". Dokážete mi to vysvětlit, příp. požádat o vysvětlení vašeho kolegu?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.05.2009 ve 23:46:11


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI