Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Vánoční speciál Heineken dobývá Česko

[pátek, 12. prosinec 2008]

Začalo to v Brně. V úterý 9. prosince jste se mohli dočíst, že Starobrno uvařilo vánoční pivo. Jedná se o třináctistupňový ležák rubínově hnědé barvy s 5,9% alkoholu, který se bude točit jen ve starobrněnských hospodách na jihu Moravy. I když výrobky nadnárodních koncernů nevyhledávám, ochutnal bych.

Na stránkách plzeňské krušovické restaurace Plachetnice jsem se však dočetl, že od 16. prosince se zde bude točit novinka - Vánoční pivo (Červené), polotmavé "ležákové" pivo 13. Co si o tom myslet? Asi se jedná o stejnou kooperaci jako v případě piva zeleného, tedy pro Čechy z Krušovic, pro Moravu z Brna.

Ale co to? Poslední zprávy praví o tom, že správce pivovaru přivezl do velkobřezenské restaurace Tivoli soudek s třináctistupňovým červeným pivem, které pivovar ve Velkém Březně uvádí na trh jako svůj vánoční speciál. Pravda nepíše se, že tento speciál vaří v Březně.

Ale stejně, na předvánočním trhu už máme tři třináctistupňové "červené" speciály různých značek. Nebylo by propříště lepší uvést na trh Vánoční speciál Heineken 13%, ať víme vo co go :)

autor: Chody | Blok 16:00 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Roman Holoubek

pondělí, 29. prosinec 2008
09:03

Roman Holoubek

To JiriJ: dík za odpověď


JiriJ

neděle, 28. prosinec 2008
13:08

to Roman Holoubek: Už delší dobu, cca 1 rok jsem je v žádném obchodě neviděl...
Černý drak je dle mě taky už minulost. Nenabízí jej už ani v pivovarské. Zato se tam točí 15% Starobláto na HGB (dříve 13%):-))


napsal(a): JiriJ [Odpovědět]

Roman Holoubek

sobota, 27. prosinec 2008
22:15

Roman Holoubek

Brňáci (či jiní) - nevíte, zda originál Hostan vařený v Brně je ještě stále k dostání v lahvi s 13%EPM? Na stránkách pivovaru jej uvádí, ale nikde jsem jej (ani v podnikové prodejně v Brně) už dlouho neviděl.

PS: naopak už neuvádí Černého draka - přestal se vyrábět? Tuším, že toho jsem ještě někde v marketu viděl.


jiri.kana

středa, 17. prosinec 2008
09:00

jiri.kana

to tomas:
Mně Starobrňáci asi před dvěma lety říkali, že všechno dělají ze třináctky (i Hostana na tuhle stupňovitost snad vařili). Čili být J.J., pojal bych po objevení se kvasnicové patnáctky naprosto stejné podezření.
To víte, když firmám nestačí jen prostý růst zisků, nýbrž vyžadují dokonce růst růstu, tak někde je potřeba nově začít šetřit. Dobrou chuť v hospodářské krizi!


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
23:53


posted by: Inzerce

tomas

středa, 17. prosinec 2008
08:02

tomáš

Ta měděná ""varna"" je normální hospodská tankovna obložená mědí a dekorativně udělaná tak, aby to vypadalo jako pivovarská varna. Podobně to má udělaná třeba restaurace U mušketýra v Jungmannově ul. v Praze. Starobrno používá HGB jen u desítek, který nařeďuje ze silnějších piv. Alespoň tak nám to tvrdil průvodce v pivovaru. Nebo už mají v popisu práce tvrdit návštěvníkům něco jinýho?


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Jiří.J.

středa, 17. prosinec 2008
07:24

Ano jedná se o Pivovarskou restauraci na Mendlově nám. Přechod z 13% (která se dala i vypít) na 15% (skutečně naprosto nepitelnou) u mě vyvolal otázku, na jakou stupňovitost se Starobrno při užití HGB vařilo a vaří dnes. A knde se vaří ten Vánoční Heineken 13%? Vaří si ho v Kuškách sami.
To Chody:
Zaujalo mě, kterak pan Daněk z Krušek v té videoreportáži stál před dvěma měděnými varnami. To mají Krušovice nějaký mini nebo je to jen nějaká atrapa?


napsal(a): Jiří.J. [Odpovědět]

umbob

úterý, 16. prosinec 2008
21:41

umbob

My Brňáci(ač naplaveniny) svému panu Jobánkovi rozumíme :) .Zcela určitě se jednalo o Pivovarskou pivnici Starobrna na Mendlově náměstí


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Chody

úterý, 16. prosinec 2008
20:50

Chody

to JiriJ:
A v Pivovarské pivnici jakého pivovaru :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

JiriJ

úterý, 16. prosinec 2008
18:17

Teď jsem ho ozkusil v Pivovarské pivnici. Směšné pivo. Chuťově naprosto nevybalancované, výrazně nasládlé po karamelu...
Mimo to mě překvapilo, že původní nefiltrovaná 13% byla asi před 3 týdny nahrazena nefiltrovanou 15%. O jejich kvalitách nelze psát. Pivo chutí připomíná kanál. Tka, že by se zvedlo HGB?


napsal(a): JiriJ [Odpovědět]

Chody

úterý, 16. prosinec 2008
08:59

Chody

Video o tomto speciálu (tentokráte zřejmě z Krušovic) naleznete zde...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

PetrŽ.

sobota, 13. prosinec 2008
15:05

Souhlas :)


napsal(a): PetrŽ. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI