Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Kde je Berka?

[čtvrtek, 25. září 2008]

Pamatujete na dobu před cca dvěma roky, kdy byl "postrachem" pivovarů a pivních slavností nějaký Milan Berka z brněnského sdružení Kontext? Brojil proti soutěžím a vlastně i programu pro děti na různých pivních slavnostech, mj. i proti Pivovarské pouti ve Strakonicích, kam i já rád jezdím s dětmi. Nelíbilo se mu ani spojování piva se sportem, zde v podání neckyády.

Protivínský Platan dostal kvůli panu Berkovi i pokutu, tuším ve výši 5 000 Kč. Za to se o tom zmiňovala i televize ve svých hlavních zprávách. Za 5 tisíc dobrá reklama pro střední pivovar, co říkáte? Pak ale Berka několikrát neuspěl (Prazdroj, Holba) a jakoby se po něm i po celém Kontextu slehla zem. Mj. strakoničtí pivovarníci také dostali pokutu do 5 tisíc Kč.

A kdo že je či byl onen ochránce ostatních od toho zlého démonu alkoholu, který se zřejmě dle něj nejvíce objevuje v pivu? "Je to několik let přísný abstinent, bojuje se svými kolegy ze sdružení Kontext proti pořádání pivních soutěží a propagace alkoholu od roku 2000. Za tu dobu podal asi stovku stížností živnostenským a městským úřadům i Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Naprostou většinu ale úředníci zamítli."

Tím bychom mohli skončit, ale když už jsem si na tohoto člověka vzpomenul, zkusil jsem v rychlosti projet internet. Server www.kontext.cz nefunguje a bůhví, zda je tato doména zaregistrována naším známým sdružením. Avšak jsem po letech narazil na starou prezentaci na této adrese. Ani tady není vykazována prakticky žádná činnost, zveřejňování myšlenek je ukončeno již začátkem roku 2003.

Ovšem život v sekci zvané Konzervatoř - obyčejná Návštěvní kniha - se prozatím zastavil až koncem loňského roku. Mě zaujal tento příspěvek od pana Zdeňka Macury, hlavního koordinátora strany 4 VIZE : "Zdravím pana Berku, možná máme společné téma, letos jsme šli do parlametních voleb mimo jiné také s bodem o reklamě. Možná by nějaké osobní setkání nebylo na škodu, můžeme si předat vzájemné zkušenosti, když tak se ozvěte ..."

No nic pomyslel jsem si, nějaká sranda strana. Dnes, když jsem si přečetl v MF Dnes článek s názvem Zastupitelka: Prodejme pivovar jsem zpozorněl. Toto pro ostatní zastupitele velmi překvapující stanovisko vyslovila strakonická zastupitelka za 4 vize Hana Roudnická.

Foto

Že by přeci jen setkání Kontext a 4 VIZE proběhlo a další postup je již společný? Naštěstí je paní Roudnická ve strakonickém zastupitelstvu z této strany sama a její návrh nebyl přijat.

Je to jen náhoda a pan Berka je společensky mrtvý, nebo... ...nebo mám chorou fantazii?

autor: Chody | Blok 19:46 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ahasver

pátek, 26. září 2008
20:06

Odříkaného chleba největší krajíc, aneb bůh ví, co je to za lidské zrůdy ve skutečnosti. Ten, kdo má morálky plnou hubu, bývá tím největším zvrhlíkem. Energetika napadají v tomto kontextu různá přirození, já bych tyto orgány na úroveň těchto lidí tolik nedegradoval.


napsal(a): Ahasver (ahasver(a)klikni.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 26. září 2008
14:14

Energetik

Kdyz takovyhle clanek se neda komentovat. Ne, proto, ze by byl spatne napsany, ale kdybych mel neco rict k panu Berkovi a pani Roudnicke, tak me napadaji jen panske a damske prirozeni a to se pro slusnou diskusi zkratka nehodi ;) Kazdopadne doufam, ze ve Strakonicich vse dobre dopadne...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI