Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Na pivo je vždycky v životě místo

[úterý, 17. listopad 2015]

Tento vskutku pravdivý a ze života vzatý výrok zazněl v Únětickém pivovaru. Dnes, 17. 11., ve 13 hodin, kdy zde byl slavnostně naražen únětický vánoční speciál. Polotmavá 13° nese rukopis nejvýznamnějšího únětického sládka Vladimíra Černohorského a nutno říci, že jeho nástupci rozhodně mistrovi ostudu nedělají. Po tradiční úvodní písni v podání únětického starosty, pana ing.Vytisky a uvítání přítomných hostů, se slavnostního narážení sudu ujal ředitel pivovaru, pan ing. Štěpán Tkadlec. Obsah naraženého soudku doslova mizel před očima, ostatně tomu tak je vždy v případě zdejšího výborného piva. Jak prozradila „Vyhláška Únětického pivovaru“, tak „na výrobu vánočního speciálu byly použity čtyři druhy ječného sladu (světlý plzeňský, mnichovský, karamelový a barvící) a kvalitní český chmel“.

Až do večera pak byl připraven pro návštěvníky, příznivce únětického piva, kterých se i přes nepříliš vlídné počasí sešlo značné množství, kulturní program. Program pro velké i malé. Nejprve hrála česko-americká bluesová skupina Dobré ráno Bluesband, kterou vystřídalo Klaunské divadlo Jeníčka a Mařenky s pohádkou O Sněhurce, dále pak Pivní automat a nakonec folkrocková veselice se skupinou Flám.

Pivovarští věří, že tento jejich speciál zpříjemní vánoční chvilky, plné pohody. Dovolím si jenom dodat, že pokud se ovšem do těch Vánoc nevypije. Nezbývá, než doufat, že navařeno je dostatečné množství, aby uspokojilo všechny zájemce.

Pivovar všem konzumentům jejich piva děkuje vtipnou cedulí, péefkou pro rok 2016:

Děkujeme Vám za Vaší žízeň!

Na pivo je vždycky v životě místo

autor: Jana | Blok 20:43 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI