Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Turbočlánek: Zběžný pivní průzkum Moravskoslezského kraje

[čtvrtek, 3. září 2015]

Shrnutí základních dojmů a zároveň příloha hlavního článku (zde...). Hodnocení je subjektivní, mohli jsme mít smůlu nebo štěstí nebo tomu prostě prd rozumíme.

Havířov PHM - slušná picí jedenáctka, na pípě mají stáčecí zařízení na PET s protitlakem. Pěkný nový podnik, jen asi 300 m od Slezského minipivovaru sídlícího na téže ulici.

Havířov Slezský – ochutnán 12% ležák Štajgr. PET zakoupena, objem 1,5 l se však ukázal jako zbytečně velký. Jen kvůli tomu bych se do Havířova asi vracet nemusel. Pěkné etikety.

Hlučín (Avar) - ležák pitelný, pamatuji ho v lepší kondici. Zájem o PET byl, ale zrovna došly.

Karviná Albrechtický pivovar – pivovar nenavštíven, pivo ochutnáno v klubu Dziupla v Českém Těšíně. Výborná, dobře chmelená a chuťově zajímavá jak jedenáctka, tak dvanáctka. Zájem o PET by byl, ale to by se muselo jinam a jindy.

Karviná Larische - výborný chuťově čistý ležák. Ničím neohromí, ale je fakt dobrý a pitelný. Takže možná ohromí právě tím. PET samozřejmě s sebou.

Karviná Městský pivovar - pěkný podnik na krásném místě, 11% ležák výborný, dobře picí, lahodný. U toho bych vydržel dlouho, mít tu možnost. Nákup PET bez debat.

Kohutka Vyšní Lhoty - 12% ležák i přihořčená jedenáctka chutnaly, pěkné posezení v sympatické hospodě pod Prašivou. PET s sebou ano.

Kopřivnice Polivar - sympatický podnik se sympatickým sládkem a pozornou obsluhou, ležák skvělý, nebál bych se srovnání s Úněticemi. Jeden z vrcholů, PET s sebou samozřejmě ano!

Kozlovice - Vojvoda se pít dal, asi by se tam u něj dalo i sedět celý večer, ale domů bych si to kupovat nemusel. Hospoda pěkná, vzorek v PET s sebou ne.

Morava Frýdek-Místek - slušný ležák, trochu míň příjemná ostřejší hořkost. Pěkný velký podnik. Za nákup PETky nám to stálo.

Ostrava Zábřeh - ležák Pikard výtečný, pšenice slušná. Nákup dalších vzorků v PET s sebou byla jasná volba.

Střítež (Radas) - pivovar ošklivý, jako kdyby si ho pořídil nějaký kolotočář. Pivo asi nejhorší, co jsme během dovolené ochutnali – přesto 11% i 12% ležák bylo možné nenásilně dopít. Divně matlavé. Nabídka ochucených piv (vč. například multivitaminu) jen dokresluje zběsilost celého podniku. Neochutnáno předem, nákup proveden rovnou. Dobře mi tak.

Štramberk - 11% Trubač se bez problému dopít dal, ale nic moc. Po PET jsme se nesháněli.

Třinec (Minipivovar Třinec) - třetinka se dopít bez problémů dala, ale nebyl důvod kupovat si vzorek s sebou.

Vojkovice – vzhledem k osvědčené kvalitě jsem přistoupil k nákupu bez ochutnávky. Zdá se mi, že ležák býval výrazně hořčí. Slušelo by mu přichmelení, ale jinak je to chuťově čisté dobré picí pivo.

Vratimov (Brabčák) - pivo průměrné, tedy docela dobře použitelné a pitelné, ale vracet bych se pro něj nemusel. Podnik svérázný. PETku jsme si koupili.

Když to shrnu, u nás zvítězila KKKK - Kopřivnice, Karviná, Karviná a Karviná

Závěr – pořád má smysl to zkoušet.

autor: jiri.kana | Blok 08:34 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI