Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Rostou….

[neděle, 23. srpen 2015]

Houbaři, neradujte se zbytečně, o houbách řeč nebude. Ale „jako houby po dešti“ utěšeně rostou nové pivovárky. Do jednoho takového, rostoucího, jsem byla tento týden pozvána. Návštěva měla být spojena s akcí usazování mohutného komínu na střechu. Bohužel, zamýšlené „show“ překazil vytrvalý déšť, tak jsme alespoň zhlédli, zatím, hrubou stavbu. Nebudu vás napínat- pivovárek se nachází nedaleko od Prahy, pod hřebeny brdských lesů, v Kytíně. Kytínský vzájemný pivovar staví kytínský rodák, pan ing. Michal Pomahač. Základní kámen byl položen 4. dubna 2014 a pokud vše dobře půjde, slavnostní otevření by se mělo konat v průběhu příštího roku. A vzhledem k tomu, že majitel je i fandou historie automobilismu, tak v areálu v budoucnu vyroste i Muzeum historie automobilismu.

Ostatně jednoho veterána francouzské značky Delage (na to jsem se musela zeptat, coby neznalec této problematiky) jsme mohli shlédnout pod střechou dílny. Hned v sousedství toho komína, přichystaného k instalaci. A když „na komín, tak na komín“. Nabídce vylézt si alespoň na jednu z částí jsem prostě neodolala.

Zatím je hotova hrubá stavba, na které i přes značnou nepřízeň počasí, panoval čilý ruch. Zhlédli jsme prostory, určené pro technologii, kuchyni i místnosti, určené k posezení. Pivovar by měl být střediskem setkávání místních obyvatel, ale samozřejmě, návštěvníci budou vítáni. Vždyť tato turistická oblast po tom přímo volá.

V pivovaru je plánována 500 l varna (s možností rozšíření kapacity), otevřená spilka s nádobami 3x 1000 litrů, ve sklepě pak tanky 9x 1000 l a 2x 500 l, určené pro svrchní kvašení. A jaká chystají návštěvníkům piva? Klasickou 10° a 12° a semo tamo nějaký speciálek. Tak se máme na co těšit.

Rostou….

autor: Jana | Blok 19:48 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI