Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Starokladno na skok

[úterý, 18. únor 2014]

Při nedávné pracovní cestě na Kladno jsem neodolala krátké návštěvu minipivovaru Starokladno, neb už je to skoro 2 roky, co jsme zde byli na důkladné inspekční cestě.

Pivovar je v centru města, na jedné z hlavních dopravních tepen, autobus stojí prakticky před pivovarem, na nádraží je to pěšky max. 10 minut. Vzhled budovy nezaujme ( sídlištní restaurační kostka). Kromě nápisu, že je tu minipivovar Starokladno, by tohle místo šlo přejít bez povšimnutí.

Jelikož jsem poučená, neděsím se vzhledu ani vývěsního štítu Staropramen na téže budově a vcházím. Uvnitř, jako minule, je důkladně zahuleno a u stolů posedávají místní, kteří pijí “Géčko” či “PU”. Pro mě v minipivovaru nepochopitelný jev, leč zde pravidlo. A to stojí G desítka 23,50 a PU 33,50. Přitom Starokladno 10 tu je k mání za 17,50 a Ležák Starosty Pavla za 20,50. Přesto se mi po důkladnější obhlídce zdá, že místní pivo tu pije přeci jen více hostů, než jsem viděla při první návštěvě. První, co mě zaráží, když se rozhlížím, je, že u všech stolů jsou rezervačky. Po chvíli mi dochází, že je dnes hokej. Koneckonců, kdyby nebylo vidět vzadu v prostoru varny a tanky, můžete si myslet, že jste se ocitli ve sportbaru.

Nemám moc času na vysedávání, tak objednávám Ležák Starosty Pavla, který má příjemnou sladovou chuť, slušné pivo, ale na druhé chuť nemám. Zkouším polotmavý Ležák mistra taviče, dle informací na lístku, je to 14. Chuť, kromě karamelového nádechu je dosti podobná 12 světlé, v závěru však vyniká hořkost. Tohle pivko mi chutná o něco více, než první pokus s 12. Na závěr zkouším valentýnský brusinkový speciál. Brusinka, kdo by to byl řekl, má barvu světle červenou, vůně je kupodivu na první dojem kořenitá a nějak mi připadá, že cítím závan provensálského koření a sušené levandule. Část vůně však okupuje něco jako voňavý čistící prostředek. Podobný dojem, je patrný i z chutě. Celkově je můj dojem ze starokladenské brusinky lepší, než bylo mé očekávání. Zvláště pak po zkušenosti s brusinkovým speciálem z ústeckého pivovaru Na Rychtě , který jsem chutnala před více než rokem a přišel mi dosti příšerný. Jinak Na Rychtě, dle mých opakovaných zkušeností, mají svá běžná piva na výborné úrovni.

Starokladno má širší sortiment než dnes stíhám ochutnat, oblíbený je např. Mazlíček 18, kterého jsem chutnala nedávno U Slovanské lípy. Dále jsou běžně v nabídce Černý Havíř ,10 Starokladno a Pšenka, ty si nechám na jinou návštěvu.

Okolí pivovaru krásou a přívětivostí neoplývá a uvnitř je hlavní mínus zakouřené prostředí, však se o něj přičiňuje i všechen personál. Navíc na dámském záchodě, stejně jako před rokem, nejdou zavřít dveře (myšleno dovřít). Tedy by se řeklo, že tenhle pivovar není nic moc, naštěstí ale jejich široký sortiment pivek na velmi slušné úrovni, se čas od času ochutnat dá a jde si na nich i docela pochutnat. A také je zajímavé sledovat, zda se majitel někdy odhodlá a vykašle se na nabídku něčeho jiného, než jsou piva v místě uvařená.

Starokladno na skok

autor: Lucka | Blok 15:43 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

pan Shimi

pondělí, 24. únor 2014
13:58

pan Shimi

kladno to je to město: díky za užitečný názor inteligente! jako místní se k tomu prostě musim vyjádřit. Zas taková bída to neni. Piva jsou dobrá, co se týče těch ochucených, souhlasím s názorem, že je jistě použito dost náhražek, ale u klasických o tom silně pochybuji. Záchody ano, k tomu se připojuju, jsou otřesné a já se jejich návštěvám taky vyhýbám jak to jde a hodně to kazí dojem z hospody. Která ale není zas taková díra abych tady čet takový sračky. A jinak k článku- ANO on to totiž je sportbar, každý z Kladna to ví a bere to tak. On to tedy ví i přespolní kdo se trochu zajímá, ale sportbar s vlastním pivem je v pořádku ne :)


napsal(a): pan Shimi [Odpovědět]

Allegro.g.

čtvrtek, 20. únor 2014
09:26

Allegro.g.

Jen kratičká poznámka k tomu prostředí, tedy vlastně záchodům. Když jsem tam byl před dvěma lety, pozoroval jsem na pánech zajímavý jev, který jsem předtím zažíval ještě za komančů ve školní jídelně. Při mé první návštěvě "mušlí" byla pod každou mušlí decentní žlutá loužička od štamgastů, kteří se neumí/nechtějí trefit. Při druhé ta louže sahala tak daleko, že jste 1. do ní museli vstoupit abyste vykonali potřebu do mušle nebo 2. do ní nevstoupit a vymočit se na podladu a tím loužičku rozšířit. To vedlo k tomu, že 1. v hospodě bylo našlapáno od zlatého deště a 2. loužička se rozšiřovala. Když jsem odcházel, obrovská louže atakovala práh toalety a od ní tak pět metrů do lokálu byla našlapaná mokrá močová dálnice, na které klozali hosti i personál :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.02.2014 ve 09:29:26


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
03:00


posted by: Inzerce

Kladno to je to město

čtvrtek, 20. únor 2014
13:25

to Allegro.g.: Kvůli příšernejm hajzlum sem šel velkou potřebu vykonat raději do nedaleké herny. Otřesný pivovar, pivo-spousta diacetylu a všelijakejch náhražek, zahuleno, prostě hnus po všech stránkách, fuj!


napsal(a): Kladno to je to město [Odpovědět]

kisutam

čtvrtek, 20. únor 2014
16:36

kisutam

to Kladno to je to město: Ale ceny sbírají jak na běžícím pásu.


napsal(a): kisutam [Odpovědět]

Allegro.g.

čtvrtek, 20. únor 2014
22:31

Allegro.g.

to kisutam: Ale za čisté hajzlíky to asi nebude :o Navíc ceny a soutěže .. koho to zajímá ... kdo se tím pokouší komu prospět?


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI