Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Zimní Brno

[neděle, 24. březen 2013]

Po roce nás pracovní povinnosti opět zavály do Brna, tentokráte jsme si užili i něco sněhu na ulicích moravské metropole. Krom sněhu jsme večer zašli samozřejmě také na pivo. Navštívili jsme tři podniky se zajímavým pivem na čepu.

První na řadě je Zelená kočka v Solniční, kde koštuju všechna čtyři piva (Dalešice 11, 11 nefiltr., Májový ležák a Fledermus v cenách 35-39,- Kč) a všechna jsou výborná a do logovaných půllitrů. K tomu výborná pečená marinovaná žebra - co víc si přát. Za mne **** a půl *. Ta půlhvězdička je proto, že nic nemůže být bezchybné... Na stole je rezervačka a i proto se přesouváme dál.

Oslavanské pivo jsem měl naposledy před několika lety přímo na zámku v Oslavanech, proto jsme se vydali ke Všem čertům. Na Dvořákově je beznadějně plno, ale na Starobrněnské se chytáme ve sklepení. Oslavanská desítka je krásně kalná a docela dobře pitelná. Filtrovaná jedenáctka a nefiltrovaná dvanáctka mi až tak moc nechutnají. Ptám se servírky, odkud že je pivo. Kouká na mne trošku udiveně ve stylu odkud asi může být oslavanské... Za mne tedy *** za to pivo a Bratčice...

Už se setmělo a to je problém sehnat v Brně místo pro skupinku žíznivých poutníků. V Pegasu nám neomaleně sdělují, že pro nás tu rozhodně místo není, Freeland je také plný, ale v Piváriu je jeden stůl volný. Je na něm sice rezervace, ale naštěstí se nikdo nedostavuje. Sedáme si a z několika piv vybírám Moravský Žižkov 10. Pivo to není špatné, ale cenově naprosto mimo - 42,- Kč. Dávám dvě a nechávám si ujít nějakého Kocoura (56) či Matušku (68). Nejlepší poměr cena/výkon má zde na čepu Koutská dvanáctka, kterou nedáváme, protože přece nebudeme v Brně pít západočeské pivo... Pro Pivárium za mne ****.

A to je pro letošek z Brna vše ... ale to jsem měl říct já ... tak to řekni ... tadádadá...

P.S.: Na zpáteční cestě se stavujeme ve Velkém Meziříčí na jídlo a k tomu samozřejmě nemůže chybět místní Harrach. Dávám 12, 14 a rauch a všechna piva na jedničku...

autor: pi | Blok 23:59 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI