Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Řešení č.4: Mobilní mycí a sanitační stanice CIP

Služby stránek, vyhledávání, mapa stránek, kontakt, informace o systému.


Řešení č.4: Mobilní mycí a sanitační stanice CIP

Sanitační stanice CIP je zařízení pro čištění a sanitaci všech zařízení v minipivovaru, které přicházejí do styku s produktem ve všech jeho fázích. Perfektní čistota je základním předpokladem pro výrobu chutného a trvanlivého nápoje.

Mobilní stanice CIP
Mobilní stanice CIP

Většina minipivovarů má sanitační stanici řešenou jakožto statické zařízení, z něhož se pomocí systému potrubí rozvádí mycí a sanitační roztoky po celém pivovaru. Velmi praktickou alternativou, zejména u velmi malých pivovarů, je řešení CIP jako mobilní jednotky. Mobilita sanitační stanice ušetří v malém pivovaru náklady na vybudování potrubních rozvodů a umožňuje výrazně zredukovat ztráty tepla i sanitačních roztoků, které vznikají v dlouhých potrubních vedeních.

CIP jednotka
CIP jednotka

Obsluha mobilní CIP stanice je velmi jednoduchá. Pracovník doveze CIP jednotku k tanku, varně nebo jinému zařízení, napojí je do mycího obvodu pomocí krátkých hadic a s pomocí integrovaného čerpadla a ohřevné komory ohřívá a čerpá sanitační roztok, který cirkuluje umývaným zařízením. Postupně tak zařízení umyje studenou a horkou vodou, louhem a kyselinou s konečným vodním proplachem. Vyčerpaný a znečištěný obsah zásobníků kyseliny a louhu lze snadno smíchat v neutralizační nádobě a neškodný neutrální roztok pak vylít do kanalizace.

CIP stanice umožňuje pracovat se sanitačními roztoky při teplotách od 0°C do 80°C.

Více informací o popsaném produktu naleznete zde...



[Aleš Jakimov] [Zobrazeno 305x] [8. květen 2016]
[] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]

Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI