Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Poličské pivo Otakar 11


verze pro tisk

Poličské pivo Otakar 11

[p206] Poličské pivo Otakar 11

Dnes zabrouzdáme do trošku průmyslovějších vod. Tohle pivo je ve svém regionu vnímáno v pravém slova smyslu jako komínové, tedy není problém na něho narazit v každé "druhé" hospodě.

dobré pivo
6/10

Údaje z etikety

  • Měšťanský pivovar Polička 11%
  • Světlý ležák Otakar
  • Alkohol 4,5% obj.
  • Chraňte před mrazem, nepasterizováno
  • Vyrábí Měšťanský pivovar v Poličce, a.s.
  • Pivovarská 151, 572 14 Polička, ČR, IČ: 60112344
  • Složení: studniční voda, ječné slady, cukr, chmelové produkty
Polička Otakar 11
Polička Otakar 11

Popis z webu pivovaru

11% světlý ležák Otakar je pivo se sladší, jemně chlebovou chutí a příjemným hořkým chmelovým zakončením.

Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.

Typ piva: Světlý ležák. Průměrný EPM: 11,4 %. Alkohol: 4,8 % obj. Min. trvanlivost: 45 dní. Obal: Láhev NRW 500 ml / KEG 50 l, KEG 30 l, KEG 15 l, KEG 10 l. Složení: Studniční voda, ječný slad, cukr, upravený žatecký chmel. Výrobce: Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. Konzervace: Nepasterováno, mikrofiltrace mikrobiálním filtrem Handtman.

Provedení

Čepované přes kontaktní chlazení

Subjektivní dojem

Jedná se o filtrované pivo, což je zřejmé na první pohled. Ve vůni nenajdete žádné rušivé prvky, klidně se napijte. Pivo je spíše sladší s nižší hořkostí. Má ale docela příjemnou chuť, která si ponechává podobnou linku po celou dobu pití. Dovedl bych si ho představit jako ideální pivo pro horké letní dny. Pro zimní období bych asi spíš volil poličskou dvanáctku nejlépe v nefiltrovaném provedení.

Pili jste také v poslední době toto pivo? Pokud ano, jaké s ním máte zkušenosti?

Poznámka

Věděli jste, že v roce 1265 český král Přemysl Otakar II. založil na obchodní stezce spojující Prahu s moravskými centry město Poličku?



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2114x] [6. únor 2020]
[Představení piv] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pivo

čtvrtek, 6. únor 2020
23:18

pivo

Poličský Otakar 11% patří již dlouho mezi moje nejoblíbenější, a to často ochutnávám i piva jiných pivovarů a různých stylů. Vždy se ale rád vrátím k "Otakárkovi". Je to poctivé plné, nepřehořčené, velmi pitelné pivo zvlášť od jara do podzimu, uvnitř, venku, ve dne, v noci.


napsal(a): pivo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI