Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soutěž s Pivem na Náplavce 2018


verze pro tisk

Soutěž s Pivem na Náplavce 2018

Soutěž s Pivem na Náplavce 2018

Tento pátek 15. a sobotu 16. června v Praze proběhne již 6. ročník festivalu Pivo na Náplavce, jehož pořadatelé si jako každý rok pro čtenáře Pivního.infa připravili soutěž...

Piva 53 tuzemských pivovarů většinou zastoupených přímo sládky či majiteli, festivalové pivo, s pivem se snoubící gastronomie a v neposlední řadě také doprovodný hudební program. To jsou hlavní lákadla festivalu Pivo na Náplavce 2018.

Plakát
Plakát

Kdo byl na některém z předchozích ročníků, ten jistě ví, že kelímky jsou na festivalu zapovězeny a že konzumace piva zde probíhá výhradně ze skleněných džbánků – ať už z ekologických důvodů, tak i proto, že pivo ze skla lépe chutná a také v něm lépe vypadá. Standardní objemovou mírou bude opět 0,3 l, letos poprvé k ní však přibude i možnost ochutnávky tzv. šnytu. Tedy záleží na konkrétním pivovaru, ale minimálně festivalové pivo ochutnáte v obou provedeních.

Pro enormní zájem ze strany pivovarů bude festival tentokrát vyhrazen pouze minipivovarům, mezi nimiž nebudou chybět jak ty, které na pivní scéně již nějakou dobu figurují a festivalu se účastní pravidelně, tak i úplní nováčci:

Albrechtický pivovar (Albrechtice) // Beer Factory (Plzeň) // Biskupský pivovar U sv. Štěpána (Litoměřice) // Dědkův mlýn (Unhošť) // Kalikovar (Plzeň) // Kašperskohorský pivovar (Kašperské Hory) // Klášterní pivovar Strahov (Praha) // Kounický pivovar (Kounice) // Krkonošský Medvěd (Vrchlabí) // Loď Pivovar (Praha) // Minipivovar Brabčák (Vratimov) // Minipivovar U Stočesů (Rokycany) // Minipivovar Zobak (Bílovec) // Nachmelená opice (Krnov) // Němý Medvěd (Mělník) // Písecký hradební pivovar (Písek) // Pivovar Boršov (Praha) // Pivovar Clock (Potštejn) // Pivovar Falkenštejn (Krásná Lípa) // Pivovar Hladov // Pivovar HoppyDog (Ostrava-Vítkovice) // Pivovar Hrádek (Slavičín) // Pivovar Chomout (Olomouc-Chomoutov) // Pivovar Kocour (Varnsdorf) // Pivovar Kotouč (Česká Kamenice) // Pivovar Krčín (Sedlčany) // Pivovar Kytín // Pivovary Lucky Bastard a Moravia (Brno) // Pivovar Mordýř (Dolní Ředice) // Pivovar Národní (Praha) // Pivovar Ogar (Kunčice pod Ondřejníkem) // Pivovar Permon (Sokolov) // Pivovar Prachatice // Pivovar Raven (Plzeň) // Pivovar Starokladno // Pivovar Trautenberk (Malá Úpa) // Pivovar Trilobit (Praha) // Pivovar U Hušků (Běleč nad Orlicí) // Pivovar U Tří králů (Prostějov) // Pivovar U tří růží (Praha) // Pivovar Zhůřák (Zhůř) // Pivovarský dvůr Zvíkov (Zvíkovské Podhradí) // Počernický pivovar (Praha) // První soukromý pivovar společenský – Svatovar (Lipník nad Bečvou) // Rodinný minipivovar Valášek (Vsetín) // Rodinný pivovar Krušnohor (Kraslice) // Rodinný pivovar U Vacků (Chlumec nad Cidlinou) // Rodinný pivovar Zichovec // Řeporyjský pivovar (Praha) // Záhlinický pivovar (Záhlinice) // Želivský klášterní pivovar (Želiv) // Aurosa – pivo pro ženy.

Samozřejmostí bude také již výše avizované festivalové pivo. To se vždy jmenuje podle některého z plaveckých stylů a jeho výroby se ujímá nejoblíbenější pivovar předchozího ročníku festivalu. Měli jsme již Vltavského plavce, motýlka, prsa, kraula a ouško, tentokrát se návštěvníci mohou těšit na Vltavskou čubičku, za studena chmelenou svrchně kvašenou pšeničnou osmičku z produkce kraslického pivovaru Krušnohor.

Vltavská čubička
Vltavská čubička

Tolik ve stručnosti obecný úvod a nyní již k samotné soutěži, resp. k otázkám, na které bychom chtěli znát odpověď. Tady jsou:

1) Udělat slabé pivo, které by nechutnalo jako voda, není vůbec jednoduché, mnohé pivovary se proto jeho/jejich výrobě brání a jdou spíše cestou něčeho silnějšího. Některé se ale výzev nebojí a v jejich sortimentu slabá piva najdeme, zejména v letních měsících. Dokázali byste vyjmenovat aspoň tři takové pivovary a jejich slabá piva konkretizovat? Jde nám o piva z produkce tuzemských malých pivovarů a minipivovarů, maximálně o devítky, ale ne o nealkoholická piva a radlery. Vltavskou čubičku pochopitelně také zmiňovat nemusíte, ta je jasná. ;)

2) Na festivalu se bude prezentovat i pivo značky Aurosa, balené do stylových pivních lahví, čímž výrobce cílí zejména na ženy. Dokázali byste vyjmenovat další tři tuzemské pivní značky, které cílí primárně na ženy a čím? Po neutrálních odpovědích typu „každé černé pivo, rostou po něm prsa“ pochopitelně netoužíme, chtěli bychom slyšet spíše nějaké zajímavůstky. Protože takových piv na našem trhu není mnoho, v tomto případě budeme akceptovat i značky středních a velkých pivovarů, ale opět jen tuzemských.

3) Jaký maximální roční výstav piva v hl může mít pivovar, aby spadal do kategorie minipivovarů (a), resp. malých pivovarů (b).

Prvních pět správně tipujících odměníme festivalovým setem, který bude sestávat ze skleněného džbánku s logem Vltavské čubičky, festivalového tácku, katalogu a propisky, a samozřejmě též ochutnávkou jednoho festivalového piva. Odpovědi posílejte na adresu marek.kamlar@gmail.com nejpozději do pátečních 8:00. Výhry budeme předávat pouze osobně, pokud byste se však na festival nemohli dostavit, vyzvednutím můžete pověřit někoho ze svých kamarádů.



[Marek Kamlar] [Zobrazeno 3794x] [13. červen 2018]
[Pivní soutěže] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Malakin

pátek, 15. červen 2018
11:32

Malakin

Soutěž je za námi. Až budu mít víc času, správné odpovědi trochu okomentuju, zatím tedy aspoň seznam výherců.

Festivalový set a čepovanou Čubičku získávají: Jiří Gazárek, Petra Holečková, Jiří Kolář, Tomáš Maier a Petr Vinante.

Pro cenu útěchy v podobě třetinky čepované Čubicky se mohou stavit: Jana Běhounková, Martin Hnilo, Luboš Kadavý, Martin Kollmann, Jan Lipšanský, Samuel Majerčák, Martin Málek, Jan Pechánek, Jiří Pol, Marian Rohoška, Marie Rohošková, Lukáš Rozehnal, Jana Říha a Přemysl Říha.

Gratuluji a jdu vám poslat e-mail s instrukcemi pro vyzvednutí vaší výhry.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 15.06.2018 ve 11:37:01


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI