Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Znojmo


Pivní.info

Fandové znojemského piva mají svátek. Poté, co včera mnozí z nich odvolili, vydali se na pivní slavnosti, které se konají v areálech znojemského pivovaru Hostan a přilehlého hradu.

Spojit volební den s posezením u piva a dobré muziky mohou lidé i dnes, kdy patnácté Slavnosti piva Hostan vrcholí. „Speciálně pro tuto příležitost připravil pivovar Hostan kvasnicové pivo, které normálně v jeho sortimentu není,“ uvedl Aleš Řiháček ze společnosti Starobrno, jíž pivovar Hostan patří. Místo konání slavností od včerejška lemují výčepní pulty i stánky s grilovaným masem a dalšími specialitami. Pro příznivce nealkoholických nápojů je připravena přírodní sudová limonáda Zulu, která se ve znojemském pivovaru vyrábí od loňska.

Návštěvníky čekají i letos tradiční pivní soutěže. Mezi nejatraktivnější patří držení naplněného tupláku na čas, soutěž o největší pivní pupek či pivní štafeta.

Na dvou připravených pódiích hrají jak místní hudební kapely, tak i přední tuzemští muzikanti. Dnes zazpívají například Ready Kirken, Ivan Hlas, Dalibor Janda či kapela Arakain. Včera to byla skupina Mňága a Žďorp, Petr Bende nebo Tereza Kerndlová.

„Tradičně velký úspěch bude mít i závěrečný ohňostroj, který začíná ve tři čtvrtě na deset,“ zve Řiháček. I přes včerejší dešťové přeháňky organizátoři doufají, že akci navštíví podobný počet lidí jako loni, kdy padl návštěvnický rekord. Na slavnost tehdy dorazilo zhruba dvanáct tisíc návštěvníků. Přitom i před rokem pršelo. (MF Dnes)

[Znojmo] 14:16 [permalink] [reaguj]


Rozšíření prodeje lahvového piva Hostan do všech regionů České republiky je hlavním cílem projektu rozvoje této značky, který představila mateřská společnost Starobrno, a.s. Prvním krokem bylo umístění produktů Hostan do prodejních sítí nadnárodních řetězců. Nyní se připravuje rozšíření na další prodejní místa celorepublikových maloobchodních sítí.

Starobrno předpokládá, že se mu tak v příštích letech podaří výrazně zvýšit výstav lahvového piva této tradiční značky. Podle mluvčího Aleše Řiháčka je však podmínkou pro expanzi Hostanu zvýšení jeho chuťové stability a trvanlivosti na potřebných minimálních šest měsíců. Technologie výroby v pivovaru Hostan to neumožňuje, proto bylo rozhodnuto převést od července výrobu lahvového Hostanu do moderního pivovaru Starobrna v Brně.

Mateřská společnost se podle Řiháčka snaží zmírnit dopad přesunu výroby lahvového piva na zaměstnance ve Znojmě. Z 25 pracovníků, jichž se tato změna týká, dostalo 13 nabídku dalšího zaměstnání u společnosti Starobrno. Pro odcházející zaměstnance má firma připraveno nadstandardní odstupné až do výše pěti měsíčních platů v závislosti na délce pracovního poměru u společnosti. (Právo)

[Znojmo] 14:15 [permalink] [reaguj]


19. července 2004 byl zahájen provoz v novém distribučním centru Hostan Těšetice – Znojmo. Stávající odbytové centrum ve Znojmě –Oblekovicích tímto dnem přesouvá veškeré aktivity právě do nově zbudovaného distribučního centra Hostan v Těšeticích

Lepší kvalita poskytovaných služeb. Na celkové ploše bezmála 9 000 m2 a skladovací kryté ploše 3 300 m2 nabízí nové distribuční centrum podstatně lepší dopravní obslužnost a také vhodnější skladovací prostory pro kvalitu distribuovaných piv i nealkonápojů.

Širší nabídka sortimentu. Větší skladovací plocha umožní nabízet a distribuovat více produktů. Kromě celého portfolia pivních značek distribuovaných STAROBRNO, a.s. (Hostan, Starobrno, Červený Drak, Black Drak, Schlossgold, Zipfer, Zlatý Bažant a Amstel) bude výrazně posílena nabídka nealkonápojů (minerální vody – Korunní, Magnesia, Mattoni, limonády – Zon, Kofola, Mona,…).

Další rozšíření nabízených služeb distribučního centra Hostan v Těšeticích u Znojma na podzim 2004. Od podzimu 2004 budou služby distribučního centra Hostan v Těšeticích u Znojma rozšířeny o služby technického servisu a skladu propagačního materiálu. Docílí se tak flexibilního zabezpečení všech služeb pro zákazníky z jednoho místa.

Nové kontakty. pr@starobrno.cz , 543516324, Objednávky/dispečink 515218562, Fakturace 515218566-568, e-mail: objednavky@hostan.cz (Tisková zpráva Starobrno a.s.)

[Znojmo] 14:13 [permalink] [reaguj]


XIII. Pivní slavnosti Hostan

[úterý, 20. červenec 2004]

Letošní slavnosti piva, které pořádal pivovar Hostan již po třinácté, začaly originálně - příjezdem historického automobilu, který na své korbě přivezl první sud nového speciálního piva Hostan Zámecké. Tento první sud narazil místostarosta města Znojma pan Molín za asistence obchodního ředitele a.s.STAROBRNO ing.Imrýška a sládka pivovaru Hostan pana Čaňka. Kmotry nového piva se staly osobnosti společenského a sportovního života spojené s HC JME Znojemští Orli - pan Vlasák, pan Kaňkovský a kapitán klubu Peter Pucher. Tito pánové si připili nejenom na úspěch nového piva, ale také na úspěšný průběh letošních slavností. A ty letošní úspěšné opravdu byly! I přes to, že se v pátek i v sobotu nad Znojmem stahovaly zlověstné dešťové mraky a chvílemi hodně pršelo, byl počet návštěvníků rekordní. V pátek přišlo přes 6000 lidí a v sobotu přes 4000 lidí. Všichni se jak v pátek tak v sobotu skvěle bavili a publikum bylo opravdu výborné. Zábavu zajišťovaly kapely jako Ready Kirken, Horkýže Slíže, Těžkej PokondrTurbo, Buty a Helmutova stříkačka. Poslechnout jste si také mohli Annu K nebo Evu Pilarovou a samozřejmě místní osvědčené kapely jako Freeband, Květinka, Sabrinband a Paroháči. Ti co rádi soutěží, si mohli zasoutěžit v různých pivních disciplínách a také ukázat svoje odborné znalosti při degustování různých vzorků piv. Výsledky těchto soutěží najdete v Hostanově knize rekordů. Pro milovníky piva byl na čepu celý sortiment piv jak z distribuce místního pivovaru Hostan, tak z celé společnosti Starobrno. A pro zajímavost, nové speciální pivo Hostan Zámecké zachutnalo přítomným tak, že se po celém množství, které bylo stočeno pro slavnosti, doslova zaprášilo. (Web Hostan)

[Znojmo] 14:12 [permalink] [reaguj]


Znojemský pivovar Hostan představil na víkendových pivních slavnostech nový produkt, kterým je třináctistupňové pivo, které dostalo název Zámecké. Přímo na slavnostech je mohly ve Znojmě v průběhu pátku a soboty ochutnat tisíce lidí, kteří tuto už tradiční akci navšívili.

Posílení výstavu o 4000 hektolitrů na 207 000 hektolitrů piva ohlásil za rok 2003 znojemský pivovar Hostan, jenž je od roku 2002 součástí skupiny Starobrno. Více než polovinu produkce tvořilo vícestupňové Hradní. Mezeru v sortimentu nyní firma doplnila novým pivem značky Zámecké, kterého by chtěla vyrábět kolem 5000 až 10 000 hektolitrů ročně. Uvedl to obchodní ředitel firmy Starobrno Jiří Imrýšek. Hostan Zámecké je třináctiprocentní a má výraznější hořkost. Do distribuce jde ve vratných lahvích, ale i v třicetilitrových a padesátilitrových sudech. Pěnivý mok nové značky zraje devadesát dnů v ležáckém sklepě, doplnil Imrýšek. Jen v rámci víkendových třináctých slavností piva Hostan přišlo toto pivo chutnat do Znojma kolem 10 000 lidí. Starobrno loni vyrobilo 816 000 hektolitrů piva, což bylo o 36 000 hektolitrů meziročně více a zařadilo se na třetí příčku mezi největšími domácími pivovarnickými skupinami. Akcionáři se po loňském čistém zisku 109,8 milionu korun rozhodli vyplácet na akcii v nominální hodnotě 500 Kč třicetikorunovou dividendu. Po loňské akvizici ovládá skupinu Starobrno, která má včetně Hostanu 406 zaměstnanců, zahraniční gigant Heineken Group. (Rovnost)

[Znojmo] 14:08 [permalink] [reaguj]


Jak 3D zvedlo Starobrno

[sobota, 20. březen 2004]

Jako většina pivovarů má i Starobrno působení nástrojů marketingové komunikace rozdělené na konečné spotřebitele a na místo prodeje. V obou těchto oblastech hraje významnou roli 3D reklama.

Jiří Imrýšek: pivo 3D potřebuje. Místem prodeje jsou jednak obchody, v nichž se prodává lahvové pivo, jednak restaurace. V obchodech se pracuje zejména s vizualizací paletového místa a prostoru v regále, aby značka upoutala pozornost zákazníka v záplavě konkurence. K tomuto účelu se používá celá řada předmětů od pivních sklenic a půllitrů, ubrusů či podtácků přes součásti oblečení číšníka a výčepního až po samotný výčepní pult. Důležitým elementem gastronomické corporate identity jsou i vývěsní štíty a menu-tabule, které slouží jako orientační a informační body v exteriéru.

Přímé oslovení vybízí zákazníka a spotřebitele, aby sám aktivně vyhledával místa, kde je daný produkt k dostání, a tam jej ve zvýšené míře nakupoval. Příkladem takové promo akce může být „Starobrno – Každé pivo dobré“, kterou pivovar realizoval na sklonku léta 2001. Spotřebitelská soutěž probíhala v restauracích, které čepovaly Starobrno, i v maloobchodních prodejnách. Pravidla byla velmi jednoduchá: Za každý koupený půllitr piva získal zákazník jeden bod. Po nashromáždění určitého počtu bodů si pak mohl vybrat dárek z nabídky.

Lepší více malých než jedna velká cena „Z výzkumů je známé, že byť drobnější, ale jistá, výhra přitáhne zájem spotřebitelů spíš než velká cena, kterou však získá jeden z tisíce,“ říká obchodní a marketingový ředitel Starobrna Jiří Imrýšek. Účastníci soutěže mohli sami volit, které dárky si vyberou, výhru dostal každý, kdo nasbíral stanovený počet bodů. „Silnou motivací bylo, že soutěžící mohl svou výhru získat přímo v restauraci nebo u speciální Starobrněnské pivní hlídky a nemusel čekat, až mu bude doručena poštou,“ vysvětluje Imrýšek. Podle předpokladů byla nejžádanějším předmětem trička, ale velký úspěch měl i pivní poklop proti hmyzu. Prodeje Starobrna se v době akce zvýšily o desítky procent a i po jejím skončení zůstal výstav pivovaru vyšší ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Soutěž tak splnila požadovaný účel a pomohla upevnit pozici značky na trhu. „3D reklama je v propagaci pivních značek nezastupitelným médiem, bez něhož bychom naše zákazníky oslovovali mnohem obtížněji a s menším účinkem,“ uzavírá Imrýšek. (Strategie)

[Znojmo] 14:25 [permalink] [reaguj]


Dne 27.ledna 2004 při hokejovém utkání HC Znojemští Orli s HC Moeller Pardubice došlo ke slavnostnímu oficiálnímu přejmenování zimního stadionu ve Znojmě na "HOSTAN ARÉNA ZNOJMO". Pivovar Hostan navázal tímto krokem na dlouholetou podporu nejenom kulturních, společenských a sportovních aktivit ve znojemském regionu. Spolupráce s pivovarem Hostan ve Znojmě sahá hluboko do minulosti a určitě si vzpomenete na úspěšné akce podporované pivovarem, jako jsou tradiční Znojemské slavnosti piva, Znojemské vinobraní a Festival Znojemský hrozen. Tímto spojením značky Hostan s názvem zimního stadionu dostává podpora sportovních aktivit v regionu Znojemska další zajímavou dimenzi. Všichni návštěvníci, kteří se tohoto hokejového utkání zúčastnili, obdrželi od sponzora zimního stadionu - pivovaru Hostan - při příchodu do "HOSTAN ARÉNY ZNOJMO" malý dárek. V přestávkách utkání se "rozstřelovala" mezi diváky trička Hostan. (Pivovar Hostan)

[Znojmo] 14:07 [permalink] [reaguj]


Znojemský Hostan zvyšuje prodej piva

[sobota, 20. prosinec 2003]

Poslední údaje naznačují, že pivo ze znojemského Hostanu má v oblibě stále víc konzumentů. "Prodalo se ho za prvních deset měsíců letošního roku 176 669 hektolitrů, tedy o dvě procenta víc než loni ve stejném období,"informovala Dana Vrbíková, PR manažer ze společnosti Starobrno, která s Hostanem tvoří jeden podnikatelský celek. Hostan pořádá akce na zvýšení prodeje svého piva. Letos například uspořádal soutěž s víčky od lahvového piva s názvem Jako křen bude pivo ve vaší rodinné hospůdce. "Zúčastnilo se jí jedenáct tisíc lidí, kteří dohromady sesbírali 175 551 slov Hostan z písmen, která byla skrytá pod zátkami pivních lahví,"řekla Vrbíková. Vítězem soutěže se stal Antonín Březina ze Znojma. "Pivo čepuji na Čafce a slova jsme sbírali s lidmi, kteří u mne pivo pravidelně popíjejí. Dokonce jsme některé písmena i na požádání měnily,"prozradil při přebírání dvaceti soudků piva a mobilního výčepního zařízení Březina, který se o tekutou výhru podělí se svými kolegy. K absolutnímu vítězství stačilo pivařům ze znojemské Čafky poslat tisíc pět set slov Hostan. (Rovnost)

[Znojmo] 14:03 [permalink] [reaguj]


«« « Strana 6 z 6
1 2 3 4 5 6

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI