Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rebel Havlíčkův Brod


Pivní.info

Zlatavý mok do zemí Evropské unie

[neděle, 19. červen 2005]

Měšťanský pivovar v současné době rozšiřuje svůj vývoz do zemí Evropské unie. Jak uvedl ředitel pivovaru Jiří Hušek, vstup České republiky do Evropské unie podstatně zjednodušil export piva do zemí unie. "Vedle obvyklých lahví putuje v současnosti pivo za hranice v cisternách. Náš nový odběratel požadoval stáčení piva takovým způsobem, který nejsme schopni zatím v pivovaru zajistit. Proto jsme se rozhodli vyvážet různé druhy piv v cisternách,"zdůraznil Petr Bouda, vedoucí marketingu. Měsíčně opustí brány pivovaru osm cisteren, což představuje téměř 2000 hektolitrů piva Rebel. (Noviny Havlíčkobrodska)


Poslanecká návštěva v pivovaru

[neděle, 19. červen 2005]

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod dne 20.6.2005 navštívil místopředseda poslanecké sněmovny Jan Kasal, kterého doprovázel sládek Václav Korda. Účelem návštěvy byla konzultace několika sporných zákonů s členy představenstva, které v současnosti komplikují život malým a středním pivovarům. Neopomenul ani prohlídku pivovaru. "Patřím k té části poslanců, kteří se domnívají, že různorodost české společnosti je dána také i různorodostí druhů českého piva. Proto se domnívám, že je potřeba podporovat a do jisté míry i zvýhodňovat malé pivovary, které tuto rozmanitost zajišťují,"nechal se slyšet Kasal po prohlídce pivovaru. (Noviny Havlíčskobrodska)


Výroba piva v Havlíčkově Brodě (dříve Německém Brodě) má dlouholetou tradici. Již v roce 1333 udělil král Jan Lucemburský tehdejšímu majiteli Německého Brodu Jindřichu z Lipé pro toto město právo várečné. Šlo o starobylou výsadu měst, která udělovala občanům vlastnícím dům uvnitř hradeb města právo vařit pivo Ve městě postupně docházelo ke sdružování právovárečníků, kteří si zřizovali větší pivovary.

Po velkém požáru v roce 1834 právovárečníci zakoupili rytířský dům Bukovských (dnešní správní budova pivovaru), kde byl malý ruční pivovar. Tento den se stal dnem založení našeho pivovaru. S rostoucím výstavem přestala kapacita pivovaru stačit poptávce. Proto bylo rozhodnuto o první velké rekonstrukci pivovaru, která byla ukončena 12. října 1880, kdy byl pivovar vysvěcen. Tímto dnem, kdy byla zahájena moderní výroba piva, byly zahájeny novověké dějiny pivovaru. Výstav piva činil v té době 15 tisíc hl ročně.

Od té doby pivovar prošel celou řadou modernizací, přečkal válečné období i dobu socialismu. Pivovar také od druhé světové války neustále zvyšoval výstav piva. V roce 1995 je dořešen spor 17 fyzických osob o vlastnická práva a pivovar se v roce 1995 opět dostává do rukou potomkům původních majitelů. Další rekonstrukce a modernizace výrobního zařízení umožnila opětné zvýšení výstavu i kvality piva. Pivovar je držitelem celé řady ocenění za kvalitu piva od laické i odborné veřejnosti. Svou výrobní kapacitou se pak řadí do kategorie malých pivovarů s ročním výstavem do 200 tisíc hl. Mezi nejznámější značky patří Rebel Original Premium, Czech Rebel beer (velmi úspěšné pivo v USA) a Haškův Rebel c.k.. Mezi tradiční zásobovací oblasti patří region Českomoravské vysočiny, jižní Moravy a východních Čech. Část produkce je vyvážena do zahraničí. Jedná se především o USA, Slovensko, Německo, Velkou Británii, Švédsko, Dánsko, Irsko a další. Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod je také jediným držitelem ISO 9001 (systém managementu jakosti) a ISO 14001 (ekologický postup výroby) mezi malými pivovary v České republice.

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod je také v rámci regionu významným sponzorem sportovních a kulturních aktivit. Aktivně podporuje také společenské akce, hendikepované a snaží se u svých zákazníků vytvářet příjemné prostředí klidu a pohody. Zákazníci i široká veřejnost má možnost navštívit a prohlédnout si pivovar, aby sami viděli moderní a přitom tradiční postup výroby piva REBEL. Pokud má kdokoliv zájem, může získat informace o pivovaru na www.hbrebel.cz , případně na adrese hbrebel@hbrebel.cz (MF Dnes)


Milovníci piva v České republice a tedy i na Vysočině se v současné době setkávají se dvěma základními typy piv, tzv. europivy a pivy českého typu. Na to, jaký je mezi oběma rozdíl a co je pro ně typické, odpovídá Petr Bouda z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod a. s. „Europiva jsou charakteristická především svou podobnou až zaměnitelnou chutí kdekoli ve světě. Vyrábí se kvůli nižším výrobním nákladům a díky masivní reklamě se těší vysoké prodejnosti. Bylo by možné říci, že nikoho neurazí, ale znalého spotřebitele ničím zvláštním neosloví. Právě kvůli těmto tzv. europivům se ze zahraničí snesla kritika na české pivovarnictví, že prý není „co bejvalo“ a ztrácí svoji originalitu a výjimečnost. Spotřebitelé na celém světě znají české pivo jako nezaměnitelný nápoj vyráběný tradiční technologií.“

Europiva se vyrábějí jednofázovým způsobem kvašení – v tzv. cylindrokonických tancích. U piv českého typu se naopak ctí tradiční způsob výroby. „Piva českého typu jsou charakteristická nejen podle svého druhu, ale i regionu, kde se vyrábějí. Právě originalita, ve které je skryto umění českých sládků, byla a je oceňována po celém světě. Vždyť každý pivovar s klasickou technologií disponuje do jisté míry rozdílným technickým vybavením a vaří podle své vlastní osvědčené receptury. Český ležák představuje světový fenomén a Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., výrobce piva značky Rebel není jediným pivovarem, který varuje spotřebitele, aby se nedali zmást nabídkou fádního piva bez zvláštní identity - europiva.

Při napití piva českého typu ucítí konzument citlivé sladění plnosti chuti a řízu s příjemnou hořkostí. Takto vyráběná piva svou výjimečností vyvolávají u pivařů po celém světě příjemný chuťový zážitek s dlouhotrvajícím dozvukem a pocitem k opětovnému napití,“ uzavírá Petr Bouda. (Web Rebel)


Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod začal vyvážet do Austrálie. Jedenáctistupňové pivo Rebel si tamní obyvatelé mohou koupit v obchodech v Sydney. Pivovar navázal spolupráci s obchodním řetězcem, který působí i na Tasmánii. „První kontejner s třetinkovými lahvemi jsme dodali v prosinci,“ řekl ředitel Jiří Hušek.

Po vstupu do EU se export podniku zvedl o polovinu a z loňských uvařených 81 tisíc hektolitrů odešla do zahraničí asi desetina produkce. Pivovar má největší odběratele na Slovensku a v USA. Na Slovensko vozí pivo od loňského jara. „Dobře se nám podařilo etablovat v Bratislavě, kde zásobujeme asi 40 restaurací,“ podotkl Hušek. USA patří k letitým teritoriím. Prodej tam ale komplikuje klesající kurz dolaru. (MF Dnes)


Pivo je nápoj, který má naprosto nezastupitelné místo mezi nápoji a potravinami vůbec. Jedny z prvních zmínek o jeho výrobě sahají do třetího tisíciletí př. n. L, kdy staří Babyloňané vařili pivo z nejrůznějších surovin a ingrediencí. Zjistili totiž, že pivo má blahodárný vliv především na zdraví lidského organizmu. Výroba piva prošla od té doby různými vývojovými stádii, vždy však směřovala k produkci chutného, dobře stravitelného a při konzumaci v rozumném množství také zdravého nápoje.

Naše nejuznávanější encyklopedie, Ottův slovník naučný, uvádí: "Pivo jest důležitou pochutinou i potravinou. Pro člověka tělesně pracujícího s mírou užívané jest bez následků škodlivých. Byť bylo výživných látek v pivě poskrovnu, jsou přece všechny obsaženy ve formě velice příhodné. Lehká stravitelnost obsažených bílkovin a uhlohydrátů a trávení povzbuzující součástky chmele jsou velmi cennou vlastností, kdežto alkohol v tak příhodném poměru stává se prostředkem práci svalů povzbuzujícím..."

Pivo je v českých zemích nápojem číslo jedna, a proto jsme povinni vyrábět ho v takové kvalitě a množství, aby pojem české pivo zůstal charakteristickým a neodmyslitelným symbolem naší malé země. Buďme na naše pivo hrdí alespoň tak, jako jsou Skotové na whisky, Kubánci a Jamajčané na rum, Francouzi na šampaňské nebo Rusové na vodku či Mexičané na tequillu.

Přišel jsem do havlíčkobrodského pivovaru, prostředí pro mne ne zcela neznámého, s hlavním cílem - vyrábět se svými spolupracovníky takové pivo, na jaké byli milovníci tohoto dobrého nápoje v minulosti dlouhá léta zvyklí, a nebojím se říci, na jaké mají za své peníze nárok. Pivovar patří po technické stránce mezi nejlépe vybavené ve své velikostní kategorii, kde se citlivě prolíná tradiční klasická a moderní technologie. Také je pro mě potěšující, že pivovar disponuje kvalitním týmem pracovníků, u nichž stále více pociťuji, jak jsou na své pivo REBEL hrdí. (Právo)


170 let pivovaru zavazuje

[úterý, 19. říjen 2004]

Slavnostmi piva Rebel oslavil 4. září Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a.s. 170. výročí své existence. Pro návštěvníky byl na Havlíčkově náměstí připraven atraktivní program a pivo Rebel za lidové ceny. Letošní slavnosti proběhly v duchu středověkých trhů - k vidění byla rytířské středověké ležení, ukázky řemesel a jiné zajímavosti. Celý slavnostní den byl protkán soutěžemi, velký zájem byl především o Den otevřených dveří přímo v pivovaru, který otevřel své brány široké veřejnosti po dlouhých čtrnácti letech. Jeho moderní provozy shlédlo více než 700 návštěvníků, kteří měli možnost ochutnat na nádvoří pivovaru skvělé kvasnicové pivo. Havlíčkovo náměstí pak hostilo do nočních hodin bohatý program plný hudby, vystoupení skupiny historického šermu, ale také dobrého piva za pouhých 12 Kč. (Pivní kurýr)


Rebel zahájil vývoz na Slovensko

[úterý, 19. říjen 2004]

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod zahájil vývoz na Slovensko. Do okolí Bratislavy, Trenčína a Žiliny dodal zhruba během měsíce asi 200 hektolitrů sudového piva. Podle ředitele Jiřího Huška se havlíčkobrodský Rebel čepuje v několika desítkách slovenských restauracích. (Pivní kurýr)


Měšťanský pivovar v uplynulých měsících výrazně změnil přístup k výrobě zlatavého moku ve smyslu dosažení vysoké kvality, a s tím spojeného úspěchu na domácím i zahraničním trhu. To bylo hlavní téma pro rozhovor s Jiřím Huškem, ředitelem pivovaru.

Nyní jste převzali jako první z malých a středních pivovarů certifikáty ISO 9001 a ISO 14001. Co to pro vás znamená?

ISO 14 001 představuje splnění vysokých nároků technologie výroby, která je v rámci technologického pokroku maximálně šetrná k životnímu prostředí. ISO 9001, takzvaný systém managementu jakosti, je velmi cenným a objektivním argumentem s tím, že výrobní procesy a kvalita piva je vynikající. Při současném soupeření na přeplněném trhu s pivem je často používáno metod subjektivních hodnocení a osobních názorů. Dokonce se potýkáme s případy, kde se jedná o lži. Vyjádření některých obchodních řetězců o kvalitě piva REBEL považuji za lacinou snahu vysvětlit své vlastní jednání, které zákazníka omezuje ve výběru svého oblíbeného piva. Lze říci, že obdržení těchto certifikátů může být považováno za objektivní známku konkurenceschopnosti a vysoké kvality známého brodského piva.

Patříte mezi malé a střední pivovary s výstavem do 200 tisíc hektolitrů, kolik vašich konkurentů již dosáhlo certifikace?

Zatím není malý či střední pivovar s úspěšnou certifikací těchto obou norem.

Jak dlouho trvalo zavedení systému managementu kvality?

Přesně jedenáct měsíců poctivé práce.

Normy ISO jsou významné pro exportní politiku zejména do zemí Evropské unie. Daří se vám i v této oblasti?

Zvýšení exportu na celkovém objemu prodeje považujeme za významnou stabilizační složku v obchodní politice firmy. Letos jsme již úspěšně začali vyvážet do Německa, Anglie a zejména na Slovensko. První dodávky piva odešly už i do Dánska a Švédska.

O vývoji v Měšťanském pivovaru Havlíčkův Brod je mnoho dohadů a spekulací, proto se zeptáme, jak si pivovar vede a kolik zaměstnává lidí?

Pivovar se v roce 2002 potýkal s kvalitou vyráběného piva. Tehdy došlo ke strategickým chybám řízení a zákazník zareagoval tak, jak je běžné v konkurenčním prostředí. Musel následovat propad prodejů, a vnímání značky zákazníky bylo citelně poznamenáno. Během roku 2003 došlo k zásadním personálním změnám, v pivovaře v současnosti pracuje 80 lidí. Jak se pivovaru daří, lze vyjádřit tak, že vyrábíme vynikající pivo za rozumnou cenu, pokles výstavu byl zastaven, při současném objemu produkce dosahuje pivovar uspokojivé ziskovosti a zadluženost akciové společnosti je minimální.

Pro regionální pivovar je vždy klíčový patriotismus, jste se současným stavem spokojen?

Jak jsem již řekl, vnímání značky REBEL bylo v minulosti negativně poznamenáno, ale dlouhodobou stabilní kvalitou můžeme budovat pevnější postavení značky REBEL. Budování patriotismu je velmi dlouhodobý proces, kterému budeme věnovat maximální pozornost. Jsem přesvědčen, že zákazník ocení kvalitní výrobek za nižší cenu než u konkurence.

Kterým směrem půjde vaše úsilí v následujícím roce?

Kvalita piva bude vždy maximální prioritou. Trvalá modernizace výroby a zlepšování servisu našim zákazníkům budou ústřední činností. Pokud bych se mohl vyjádřit osobněji, budu veškeré své úsilí věnovat tomu, aby každý broďák byl hrdý na domácí pivo REBEL. Zároveň vždy respektuji právo volby zákazníka, jeho svobodu. Ale velmi těžko chápu opačné jednání jiných regionálních firem, které preferují okamžitý zisk, ne dlouhodobou prosperitu, a svým chováním zákazníkům berou to nejposvátnější, svobodu nakoupit si za své peníze pivo, které chtějí. (Vysočina - Noviny Havlíčkobrodska)


Jiří Hušek, ředitel měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod po více než roční přípravě obdržel počátkem září tohoto roku jako první z malých a středních pivovarů v ČR certifikáty ISO 9001 a ISO 14001. Jak si tohoto úspěchu ceníte?

Velmi a považujeme ho za známku vysoké kvality našich výrobků, že nám toto hodnocení Eurocert - společnost, která je akreditovaným certifikačním orgánem - přiznala. ISO 14 001 se týká enviromentálního systému řízení, což představuje splnění vysokých nároků technologie výroby, která je v rámci technologického pokroku maximálně šetrná k životnímu prostředí. ISO 9001, týkající se systému managementu jakosti, je velmi cenným a objektivním argumentem, že výrobní procesy a kvalita našeho produktu jsou vynikající.

Pomohou vám certifikáty k dalšímu rozvoji?

Velký význam pro nás mají tyto certifikáty při jednáních s našimi exportéry, ale za nejvýznamnější považujeme skutečnost, že můžeme zákazníkovi předložit objektivní důkazy o kvalitě našeho piva Rebel. Právě díky jeho kvalitě, ověřené nezávislými degustačními komisemi, se prosazujeme tradičně v USA, ale též v Německu, Anglii či na Slovensku. Zájem o své pivo jsme zaznamenali v Dánsku a Švédsku, kam odjely v srpnu tohoto roku první kamióny.

Znamená hodnocení Eurocertu současně závazky do budoucna?

Obdržení a obhájení certifikátů ISO je podmíněno velmi náročnými kontrolami externích odborníků. Není to jednorázová činnost, je to trvalý závazek modernizovat výrobu a veškeré procesy dále zlepšovat. Lze říci, že obdržení těchto certifikátů může být považováno za objektivní známku konkurenceschopnosti naší firmy. (Právo)


Jednota stáhla Rebel z prodeje !??

[neděle, 19. září 2004]

Milovníkům havlíčkobrodského piva Rebel začínají těžké chvíle. Sehnat svůj oblíbený mok pro ně bude zřejmě čím dál složitější. Nejrozšířenější obchodní řetězec Jednota Havlíčkův Brod vyškrtl totiž Rebel ze své distribuce a nahrazuje ho novým pivem Klášter. Proti tomuto kroku se ohrazuje nejen vedení pivovaru, ale také jednotlivé prodejny a především zákazníci, kteří se bouří, a na adresu pivovaru zasílají desítky dopisů. V nich si stěžují, že jejich oblíbené pivo nemají prodejny na skladě. Zejména pak na vesnicích, kde jsou občané odkázáni na jeden obchod. Zákazníci se tak musí spokojit s nabídkou produktů jiných pivovarů, mezi nimiž tradičně dominují ty plzeňské. Proč se z prodejen Jednoty z ničeho nic Rebel vytratil, nikdo z nich nedokáže pochopit. "Prodej Rebelu je v našich prodejnách opravdu omezen. Na mnoha místech se pouze doprodávají zásoby. Důvod je ten, že jsme se v novém výběrovém řízení domluvili s jinými pivovary na výhodnějších smluvních podmínkách,"vysvětluje postup Jednoty její místopředseda Karel Valtr. Na otázku, o jaké pivovary se jedná, odpověděl, že jde o obchodní tajemství. Přesto přiznal, že jedním z nich je i Plzeňský Prazdroj. "Nevidím žádné obchodní argumenty, proč Jednota k tomuto kroku přistoupila. Naše pivo bylo v rámci Jednoty jedno z nejprodávanějších. S řetězcem vedeme další jednání, proto se k tomu zatím nebudu dál vyjadřovat,"uvedl ředitel Měšťanského pivovaru Rebel Jiří Hušek. V zákulisí se hovoří o snaze konkurenčních pivovarů vytlačit Rebel z havlíčkobrodských prodejen a získat tak monopolní postavení na regionálním trhu. "Ani to nelze vyloučit,"dodal Hušek, který současný stav charakterizuje jako čekání Jednoty na to, zda bez Rebela vydrží. (Vysočina)


Rebel pivo nezdražuje ani v Unii

[pondělí, 19. duben 2004]

Měšťanský pivovar v Havlíčkově Brodě vstoupí do Evropské unie připraven čelit konkurenci a využít nových možností rozvoje. Jako do této chvíle jeden z mála českých malých či středních pivovarů získal certifikaci systémů řízení i jakosti.Velkou výhodou Rebelu, jak se Měšťanský pivovar v Havlíčkově Brodě zkráceně nazývá podle svého nejpopulárnějšího nápoje, je tunelový paster na lahvová piva, který zvyšuje trvanlivost zboží. Pivovar tak může počítat s rozšířením svého exportu do zahraničí, protože nabízí obchodníkům stejné podmínky jako velké pivovary.

Ve středu 28. dubna by například jeho zástupci měli podepsat smlouvu se silným slovenským partnerem na výhradní dovoz svého zboží do oblasti Trenčína a Bratislavy. Rebel vyváží pivo do řady zemí světa, největší podíl - kromě Slovenska - má export do USA, kde také Rebel získal v roce 2002 druhé místo v soutěži World Cup Beer. Celkový podíl exportu z výstavu, který v minulém roce dosáhl 109 000 hektolitrů piva, je 10 procent. V letošním roce se má zvýšit na 20 procent.

"Zaměstnáváme v současné době 100 lidí, ale kromě toho dáváme příležitost i českým zemědělcům, aby u nás uplatnili své výpěstky," řekl Právu předseda představenstva akciové společnosti Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod Jaromír Hlaváč. "Orientujeme se výhradně na české suroviny, slad si vyrábíme sami. Sladový ječmen odebíráme od zemědělců z Vysočiny, z okruhu čtyřiceti až padesáti kilometrů, používáme chmel žatecké provenience a budvarský kmen pivovarských kvasnic ze svého oborového výzkumného ústavu," dodal Hlaváč.

Havlíčkobrodský pivovar si chce udržet a pokud možno zvýšit svůj podíl i na regionálním trhu. Proto i přes stoupající ceny vstupů nezdražuje, vyřešil to zvýšením produktivity. Před několika dny také uvedl v souladu s přáním zákazníků na český trh novou značku. Jedenáctistupňový Rebel Beer se vaří podle stejné receptury jako pivo oceněné v USA a je to typ světlého ležáku. (Právo)


Dodávky piva z Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod nesměřují jen do míst Havlíčkobrodska a blízkého okolí. Jak informoval ředitel společnosti Jiří Hušek, vedení pivovaru nyní zhodnocuje distribuční cestu k zákazníkovi ve vzdálenějších místech. "Důsledky minulosti nás přinutily zaměřit se na nové regiony. Získání prestižních ocenění v druhé polovině tohoto roku 2003 a úspěch v nových regionech dokazuje, že pivo po stránce, která se týká kvality, nemá problém, ale budování prestiže značky bude záležitost na delší dobu,"vysvětluje ředitel. V létě 2003 se na trhu objevilo nové desítkové pivo s názvem Tudor. Jak potvrzuje ředitel, právě Tudor umožnil pivovaru úspěch v jiných regionech. Přesto se čekalo, že prodej piva této značky bude vyšší. "V tomto směru velmi záleží na dostatku peněz na reklamu a propagaci. Nyní tedy chceme zvážit, do jaké lokality budou náklady na podporu značky směřovat. Pokud totiž zavedeme celoplošnou reklamu, podraží pivo, a to nechceme,"podotýká ředitel. Pivo Czech Rebel Beer, dříve určené pouze pro export do USA, je pro tuzemské konzumenty k dostání prozatím v lahvových třetinkách, a tak jde na odbyt hlavně v barech a na diskotékách. "Pro rok 2004 zvažujeme jeho uvedení i v půllitrech. Jedná se o pivo s odlišnou technologií výroby a musí být spíše v kategorii dražších piv." Ačkoliv horké počasí léta 2003 pomohlo k prodeji piva, plány odbytu jsou vyšší. "Určité procento volné kapacity existuje. Pro rok 2004 máme nasmlouvané kontrakty pro export do zahraničí, které vzniklý prostor bez problému vyplní,"nechává se slyšet ředitel. Zároveň podotýká, že se ale pivovar jednoznačně orientuje na tuzemský trh a nemá v plánu přesáhnout 25 % exportu do zahraničí. Ziskovost společnosti se nemění, a tak v roce 2003 dosáhne podobné úrovně zisku jako v minulých letech. (Vysočina)


Rebela se během léta vypilo více

[pátek, 19. září 2003]

Letošní prázdniny byly o poznání žíznivější než ty minulé. Meziroční letní produkce brodského Měšťanského pivovaru Rebel vzrostla téměř o 12 %. "V červenci a srpnu letošního roku jsme stočili celkem o 5 172 hl piva více než v roce 2002,"uvedl vedoucí marketingu akciové společnosti Petr Bouda a dodal, že i novinka značky Tudor se na trhu dobře uchytila. Tisíc vyexpedovaných sudů týdně je toho dostatečným důkazem. Už měsíc od svého vzniku se desítkový Tudor točí ve více než sto padesáti hospodách a restauracích. "Poptávka po něm stále roste, a tak v současnosti navyšujeme kapacity, abychom uspokojili všechny zájemce o tento druh piva," dodává Bouda. V lahvích si Tudor zatím zájemci nekoupí, ovšem brzy se jim do rukou dostane třetinkový exportní Czech Rebel Beer. Léto, to nejsou pouze vyprahlí konzumenti, kteří rádi sáhnou po oroseném půllitru, ale rovněž vozíčkáři Tanga. Právě pro ně je totiž Rebel tradičním partnerem při pořádání každoroční společensko sportovní události Handball help, jejíž výtěžek pomáhá handicapovaným lidem. Pivovar Rebel je jedním z posledních pravých českých pivovarů vyrábějící tradiční české pivo. Většina jeho majitelů žije a pochází z Vysočiny, proto je pochopitelný a nepřehlédnutelný jeho patriotismus. Název Rebel už například hezkou řádku let provází brodský hokejový mančaft. "Je nám jasné, že bez určité finanční podpory by se dobrý hokej v havlíčkobrodské Kotlině nemusel dlouho udržet,"konstatuje Petr Bouda s tím, že patriotismus je jedním z charakteristických rysů firmy. (Noviny Havlíčskobrodska – Vysočina)


Rebel bez pasterace

[čtvrtek, 19. červen 2003]

Oldřich Záruba, sládek Měšťanského pivovaru v Havlíčkově dne 9.6.2003 představil novinku v podobě zařízení pro takzvanou studenou pasteraci piva. Původní paster byl v pivovaru nahrazen filtrem MMS (mikromulti systém filtrace piva), což výrazně zvyšuje kvalitu zejména sudového piva a to je v podstatě přírodní nepasterované. Brodský pivovar je teprve 23 v České republice, který uplatňuje tuto metodu. (Noviny Havlíčskobrodska – Vysočina)


«« « Strana 7 z 7
1 2 3 4 5 6 7

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI